Zwangerschap | week 33 – bekkenfysio

Hoera, er is weer een week bij! Een week waarin ik nog steeds niet mag klagen qua zwangerschap al doe ik dat dus wel. Af en toe hoor. Niet altijd. Want ik ben nog steeds elke dag dankbaar dat ik zwanger heb kunnen worden. En dat het tot nu toe nog steeds zo ‘goed’ gaat. Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik er niet af en toe al klaar mee ben. Klaar met bepaalde kwalen zoals slecht slapen, nachtmerries en maagzuur. En klaar met de bekkeninstabiliteit die toch is komen opzetten. 

Naar de bekkenfysio

Tijdens mijn vorige zwangerschap liep ik al met 24 weken bij de fysio ivm bekkeninstabiliteit en had ik continu harde buiken bij alles wat ik deed. Absolute rust was dan ook noodzakelijk en ik zat dus al in de ziektewet met dat termijn. Daarom deed ik nu bij elke extra week zonder bekkenpijn een extra dansje. Maar dat was misschien ook niet zo slim, aangezien ik nu dus toch geveld ben met die pijn.

Daarom ging ik vorige week vrijdag voor het eerst naar de fysio en ben ik gisteren weer geweest. Ik heb oefeningen gekregen voor thuis, manieren om het beste te staan, op te staan, te lopen, enzovoort. En bij de fysio zelf word ik gemasseerd (auw!) en er worden bepaalde oefeningen gedaan. De eerste dagen na de fysio zijn altijd het pijnlijkste en later wordt het iets draaglijker.

Allerlei

Ondanks dat ik mijn werk dus mega leuk vind ben ik wel aan het aftellen tot aan mijn verlof. Ik hoef alleen nog maar maandag, dinsdag en woensdag naar kantoor en daarna niet meer. Aan de ene kant vind ik dat heel gek, want ik ben er de afgelopen maanden zo mee bezig geweest en om het dan uit handen te geven is vreemd. Maar aan de andere kant heb ik het echt nodig. Even pas op de plaats, toegeven aan de pijn en vermoeidheid en voorbereiden op de komt van ons tweede kindje.

Verder zijn er nog een boel dingen die gedaan moeten worden. Zo wil ik nog iets in de babykamer voor boven de commode, er moeten nog dingen opgehangen worden in Fay haar kamer en de vluchttas moet nog ingepakt worden. Gelukkig heb ik nog zo’n 3 weken tot ik dat echt af wil hebben.

Komende zondag heb ik trouwens een zwangerschapsshoot. Hopelijk zit het weer dan een beetje mee want tot nu toe zag het er niet best uit. De vorige keer deed ik het met 36 weken en lag ik 2 dagen later in het ziekenhuis. Dus daarom doe ik het nu iets eerder.. Ook gaan we dan wat meer details bespreken voor de geboortefotografie. Spannend!

Buikfoto

Dit keer gelukkig weer een buikfoto. Baal echt van die keren dat ik er niet aan dacht of t niet kon maken ivm ziek zijn. Maar goed, ik maak al meer foto’s dan toen met Fay. Dat dan weer wel.. Deze buikfoto is dus wel van afgelopen weekend.

Hoe gaat het met de andere zwangere/pas bevallen dames?

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story
 • simpel, met een snufje liefde
  21 april 2017 at 06:05

  Balen dat je er nu toch weer zoveel last van hebt. Hopelijk werkt de fysio een beetje. Nog een paar dagen werken en dan lekker je rust nemen en nog genieten van die laatste paar weken.

 • marije
  21 april 2017 at 06:20

  Mooie foto! Balen dat je nu toch pijn hbet gekregen. Hopelijk wordt het niet erger.

 • Nicole
  21 april 2017 at 06:47

  Wat rot die pijn!! Dat jurkje is prachtig!!

 • Patricia
  21 april 2017 at 07:15

  Balen van de pijn, maar wat een mooie foto ook. Hier gaat (kleine is 3 weken) alles goed. Hij slaapt zelfs al mooi zes uurtjes achter elkaar ‘ s nachts.

 • Charlotte
  21 april 2017 at 07:23

  Dit is een mooie jurk voor de shoot! Succes met je laatste werkdagen en dan lekker genieten van je verlof!

  • Nicole
   21 april 2017 at 08:11

   Ja het is zeker een mooi jurkje, maar omsluit de buik niet. en die wil je tijdens zo’n shoot natuurlijk benadrukken 😛

 • Nicole
  21 april 2017 at 07:25

  Je ben prachtig zwanger! ? en balen dat toch die pijn weer is op komen zetten! En als zwangere mag je klagen vind ik hoor! Het word met dit aantal weken gewoon zwaar.. lichamelijk en mentaal begin je gewoon zwangermoe te worden!

 • Femke
  21 april 2017 at 08:55

  Wat een mooie buikfoto! Ik kan je helemaal volgen als je zegt dat je er klaar mee bent 🙂 Hopelijk kom je de laatste weken nog door met niet al te veel extra pijntjes. Ik ben al twee weken aan het hopen dat ons meisje een beetje vroeger zal geboren worden, maar de gynae gisteren heeft die hoop mooi terug de grond in geduwd. Ach ja, bevallen op de uitgerekende datum zou eigenlijk ook wel mooi zijn 🙂

 • Lisette
  21 april 2017 at 09:06

  Wat een prachtige foto, en die met je dochter is ook zo mooi! Vervelend dat je nog last hebt. Succes met je laatste werkdagen.

 • Angela - Mama met passie
  21 april 2017 at 09:28

  Balen van je bekken lieverd. Nog drie daagjes en dam verlof! Mooie jurk, mooie buik en mooie vrouw?

 • Joyce
  21 april 2017 at 09:48

  Wauw nicole wat een mooie foto van jou en Fay! Jammer van je bekken! <3

 • Marieke
  21 april 2017 at 14:54

  Bekkeninstabiliteit sucks!! Gelukkig nog maar een paar daagjes. En dan heb je het toch volgehouden! Daar mag je best trots op zijn.
  I

 • Jacqueline
  21 april 2017 at 15:23

  Mooi jurkje/buikfoto!
  En sterkte met je bekkeninstabiliteit.

 • Anita
  21 april 2017 at 15:27

  Wat balen van je bekken! Maar nog even, je bent er bijna! Mooi foto en wat is je buik weer gegroeid!!

 • Monique
  22 april 2017 at 08:45

  Wat vervelend zeg, van die bekkenpijn. Ik heb het zelf nooit gehad dus weet niet hoe het voelt, maar het lijkt me erg zwaar. Gelukkig kun je na woensdag lekker rustig aan doen en genieten van je verlof!

 • Jessica
  23 april 2017 at 22:34

  Wat zie je er goed uit en wat een mooie foto samen met Fay! Je hebt een prachtig jurkje aan… staat je heel erg goed.

 • %d bloggers liken dit: