Zwangerschap | week 30 – ik loop nog rond!

Misschien een gekke titel hierboven, maar ik had aan het begin van mijn zwangerschap echt niet durven dromen dat ik met 30 weken “gewoon” nog rond zou lopen. Tijdens mijn eerste zwangerschap zat ik met 24 weken al thuis met bekkeninstabiliteit en continu harde buiken. Dus ergens had ik verwacht dat dit nu weer zo zou zijn. Vooral omdat bekkeninstabiliteit nogal vaak terug komt. Nu juich ik natuurlijk niet té hard want het kan altijd nog komen. Maar elke dag dat ik rondhuppel is mooi meegenomen.

Wel steeds meer kwalen

Ik had in mijn artikel over zwangerschapskwalen waar je maar weinig over hoort al vertelt over een aantal kwalen waar ik momenteel last van heb. Nu moet ik zeggen dat de curanol voor mijn aambeien best goed helpen. Alleen is mijn stoelgang dus echt niet meer wat het was. Ook ligt er eentje flink tegen mijn blaas aan want ik moet echt super veel naar de wc. En dan steeds maar kleine plasjes.. ik blijf dan altijd wat langer zitten om goed uit te plassen want ik wil geen blaasontsteking erbij krijgen.

Daarnaast merk ik dat ik echt veel moet afwisselen met lopen/staan/zitten. Sta ik te lang dan krijg ik last van mijn been, zit ik te lang dan merk ik dat meteen in mijn bekken. En omdat ik echt geen zin heb dat die bekkeninstabiliteit terug komt ben ik daar nu heel voorzichtig mee. Het slapen begint ook steeds vervelender te worden. Ik slaap altijd goed in, maar wordt steeds vaker wakker. De ene keer doordat er iemand een after party houdt in mijn buik en een andere keer door een nachtmerrie.

Maar al met al mag ik echt niet klagen als ik het dus vergelijk met anderen en met mijn eerste zwangerschap!

Goede opvoeding start in de buik

Ook ben ik woensdagavond naar de clubtour van Racoon geweest samen met Janske, Monique, Bregje en haar roodharige hunk. Tijdens de zwangerschap van Fay ging ik oa naar Bruno Mars maar nu was ik nog niet echt naar een concert geweest. Maar aangezien ik vind dat een goede opvoeding al in de buik start, haha, vond ik dit wel een goed idee. En dat was het ook zeker. Ik had het niet gekund zonder de stoel die Janske had gereserveerd voor me, dus daar was ik erg blij mee! En wat heb ik genoten. Er vloeiden wat traantjes bij me, blame it on the hormons, en mijn hart stroomde over met liefde voor de muziek, de baby en de lieve vriendinnetjes met wie ik was ♥

De buikfoto

Zoals de vorige keer nu ook weer een buikfoto van een week terug. Dit omdat ik ze dus nu voortaan op zaterdag moet maken. Er staat dus ook geen leuke tekst meer in. Mis dat stiekem wel haha. Voor mijn eigen collectie maak ik ze overigens wel nog. En ik zal binnenkort eens een overzicht van buikfoto’s laten zien. Zie trouwens mijn lichaam wel erg veranderen. Ik begin flink wat op te zwellen en de onderkin begint ook weer terug te komen. Benieuwd naar hoeveel ik inmiddels weeg!

Volgende week

Komende week heb ik twee afspraken staan. Eentje met de verloskundige waarbij er weer een standaard controle is en dan nog eentje voor de anti D spuit. Bluh daar kijk ik dus zeker niet naar uit haha. Maar goed dan is dat ook maar meteen achter de rug!

* De uitgelichte afbeelding van de getekende foetus komt van Shutterstock

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  simpel, met een snufje liefde
  31 maart 2017 at 06:11

  Fijn dat het nu zo goed gaat in vergelijking met de vorige. Haha, een goede “muzikale” opvoeding begint inderdaad in de buik.

 • Reply
  marije
  31 maart 2017 at 07:34

  Wat gaaf dat je naar Racoon bent geweest en dat het zo goed gaat vergeleken met de zwangerschap van Fay. Fijn om te lezen.

 • Reply
  Nicole
  31 maart 2017 at 08:26

  Haha toen ik Zwanger was van Spencer zijn we twee keer naar acda en de Munnik geweest en hij ging dan altijd helemaal trappelen in mijn buik. Zo schattig!

  • Reply
   Nicole
   1 april 2017 at 08:14

   Ja leuk is dat he, kon ik ook zo van genieten!

 • Reply
  jonna@burgertrutjes
  31 maart 2017 at 08:52

  Racoon is zo tof! En wat fijn dat jullie zo genoten hebben. Wederom straal je weer prachtig op de buikfoto <3

 • Reply
  Joyce
  31 maart 2017 at 08:54

  Aah zo leuk! Ik ben benieuwd of ik mijn hormonen vanavond in bedwang kan houden haha! Robert en ik hebben veel herinneringen aan de muziek van Racoon <3

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  31 maart 2017 at 09:59

  Oooow die hormonen en die waterlanders….zo herkenbaar. Ik kan ook om alles janken. Wat heerlijk dat concert daar had ik zoooooo graag naartoe gewild mega gaaf.

 • Reply
  Amy
  31 maart 2017 at 10:11

  Wat fijn dat je zwangerschap zo goed verloopt in vergelijking tot bij Fay! Ik hoop dat je nog even lekker mag blijven rondlopen zonder al te veel klachten.. Kan me voorstellen dat Racoon gaaf was! Heb ze ooit 1 x live gezien en dat was ook echt fantastisch 🙂

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  31 maart 2017 at 10:33

  Wat fijn dat de bekkenklachten dit keer uitblijven. Terwijl je juist zou denken eigenlijk dat het bij een tweede en volgende zwangerschappen eerder zou beginnen. Wat maar weer eens bewijst dat ik er geen verstand van heb : )

  • Reply
   Nicole
   1 april 2017 at 08:14

   Dat is meestal ook zo. Maar ik heb geluk denk ik..

 • Reply
  Jenn
  31 maart 2017 at 11:07

  Fijn om te lezen dat het zo goed gaat!

 • Reply
  Charlotte
  31 maart 2017 at 13:06

  Super fijn dat je nog rondloopt, werkt en naar concerten kan gaan! Lekker doen nu dat nog gaat! En fijn dat je het goed volgehouden hebt bij Racoon!

 • Reply
  Sushy
  31 maart 2017 at 14:29

  Spannend hoor!

 • Reply
  Angela -Mama met passie
  31 maart 2017 at 23:29

  Fijn dat het zo goed gaat lieverd!! En die kwalen, bluh… snap je helemaal. Fijn dat je aan het werk bent nog! Maar eventjes en dan hebben we verlof en gaan we meeten!!

  • Reply
   Nicole
   1 april 2017 at 08:13

   Jaaa mega zin in! Zullen we al proberen een datum te prikken?

 • Reply
  iris
  1 april 2017 at 11:29

  hey nicole
  wat heb je mooie zwangersbuik. fijn dat het zo goed gaat hoop dat het zo blijft voor je. leuk racoon zijn zo goed,

 • Reply
  ~ Inge ~
  4 april 2017 at 20:58

  Heerlijk om te lezen dat het goed met je gaat! Mooie foto van jou en je prachtige buik! Geniet van je laatste loodjes!

  • Reply
   Nicole
   5 april 2017 at 07:22

   Ah dank je wel lieve Inge!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: