Zwangerschap | week 24 – hoofdpijn en glucose test

Vierentwintig weken alweer. Kroop de tijd vorige week voorbij, deze week heb ik geen idee waar de tijd gebleven is. Ik blijf dus heerlijk in herhaling vallen, maar goed. Dat krijg je nu eenmaal als je wekelijks een update plaatst. Toch is deze update anders dan anderen. Even niet de standaard kopjes maar gewoon even erop los kletsen.

In nasleep van mijn ziek zijn heb ik afgelopen week continu hoofdpijn gehad, met uitzondering van gisteren. Hoofdpijn is normaal al geen pretje, maar helemaal niet als je daar ook sterretjes bij ziet en het idee hebt een hoge bloeddruk te hebben. Eigenwijs als ik ben nam ik geen pijnstiller en belde ook niet de verloskundige. Het ging dan ook uiteindelijk vanzelf weer over. Dus ik neem aan dat er niets aan de hand is geweest.

Goed gesprek

Op dinsdag kwam de Sociaal Psychiatrisch Hulpverlener weer eens langs. Tijdens mijn postnatale depressie kwam ze om de week of wekelijks, maar nu is het eigenlijk puur om te monitoren of de depressie niet terug komt. En daarom komt ze 1x per maand. Ik vond het dit keer ook wel echt prettig want zo kon ik haar even bijpraten over mijn onzekerheid, het schuldgevoel en allerlei andere zaken.

Glucose test (suiker test)

Ook had ik gisteren mijn glucose tolerantie test. Deze kreeg ik omdat onze dochter tijdens de zwangerschap een paar weken voor liep in groei (en bij de bevalling bleek ze inderdaad groot voor haar termijn) en dus nu alles in de gaten willen houden. Daarom straks ook drie groeiecho’s. Ik zag best wel tegen de test op, vooral het wachten. Maar juist dat viel mee. Het drankje en het bloedprikken op het einde was echt vreselijk. Maar daar wijd ik een andere keer wel over uit.

Doordat ik die test had heb ik helaas nog geen buikfoto kunnen maken (daar heb ik de hulp van mijn man voor nodig) dus deze kunnen jullie weer via mijn social media verwachten komend weekend. Tot die tijd even een buikfoto die ik afgelopen dinsdag nog maakte..

Komende week heb ik een 3D echo gepland staan en hopen we weer verder te kunnen met de kinderkamer!

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  marije
  17 februari 2017 at 06:36

  Wel goed op jezelf letten meis. Helemaal met hoofdpijn. Hopelijk vanaf nu weer berg opwaarts. Fijn dat je zo goed in de gaten wordt gehouden op alle vlakken.

 • Reply
  Joyce
  17 februari 2017 at 09:16

  Fijn dat je de juiste hulp krijgt met betrekking tot je depressie. Hopelijk komt het niet weer terug en zowel heb je direct de juiste hulp <3 Je buik groeit goed duidelijk een baby buik.

 • Reply
  MamaIssues
  17 februari 2017 at 10:02

  Wat leuk een 3D echo!!! Zo bijzonder om je kindje op die manier te zien 🙂
  Veel plezier alvast!!

  Wel goed op jezelf letten he met hoofdpijn etc 🙂

 • Reply
  Janske
  17 februari 2017 at 13:13

  Rustig aan moppie! Die glucose test moest ik een paar keer. ..brrr. ..

 • Reply
  Maike
  17 februari 2017 at 19:41

  Mooie foto weer! Hopen dat het nu weer beter met je gaat

 • Reply
  Mary-Lou
  17 februari 2017 at 22:53

  Ik vond de suikertest ook geen pretje, bah. Leuk een 3D echo! Geniet ervan. Hopelijk volgende week een fijne update zonder kwaaltjes.

 • Reply
  Charlotte
  18 februari 2017 at 11:33

  Goed op jezelf letten hè! En ja ik weet het, dat is makkelijker gezegd dan gedaan haha. Veel plezier met de 3d echo deze week!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: