Zwangerschap | week 13 – andere uitgerekende datum

Zoals ik in mijn vorige zwangerschap update al vertelde had ik vorige week vrijdag mijn termijnecho en daarna nog een extra echo bij de Fontys. Ik moet zeggen dat die echo’s ook wel echt het hoogtepunt van afgelopen week waren.

Kwaaltjes en andere ongemakken

In het weekend deed ik het lekker rustig aan, behalve het uitje naar Den Bosch met mijn tante. Dat vergde toch weer enorm veel van mijn lichaam en dat in combinatie met slechtere nachten resulteerde in een zondag waarop ik echt niets heb gedaan. Die slechtere nachten zijn er steeds vaker en dat baart me wel zorgen. Ben als de dood dat mijn slaapapneu terug komt. Ik heb het apparaat nog staan voor het geval dat maar gebruik hem liever niet.

Verder adviseerde de verloskundige om Floradix te gaan nemen om me wat fitter te voelen alleen heb ik dat nog steeds niet gehaald. Binnenkort maar eens doen, want als dat helpt zou dat veel schelen! Ook kreeg ik afgelopen week last van een soort van buikgriep. Echt heel irritant.

Dingen geregeld/gedaan

We hebben dus afgelopen week de termijnecho gehad en deze zag er gewoon helemaal top uit. Er is extra bevestigd dat het echt maar 1 kindje is wat in mijn buik rondzwemt en ik heb mede door die echo’s een werknaam bedacht voor de buikbaby. Namelijk eigenwijsje 2.0! Want ook dit kind is weer lekker eigenwijs en wil niet liggen zoals hij/zij moet liggen voor de echo.

Wat ik wel vreemd vond bij de termijnecho was dat ze een aantal metingen deed en er telkens 12+3 of 12+4 uit kwam (behalve 1x 11+6) en uiteindelijk is de termijn op 12+1 gezet die dag. Wat inhield dat mijn uitgerekende datum gewoon is veranderd. Ik ben volgens hen op 8 juni uitgerekend. Wel even wennen hoor, die 7 juni zat zo in mijn systeem. Daarna heb ik overigens meteen de 20 weken vast laten leggen en die is op 12 januari. Nog even wachten dus, maar voor die tijd hebben we gelukkig wel al de geslachtsecho!

De buik

zwanger-13-weken

Ik hoop dat ik snel een wat mooiere buik ga krijgen! Dit lijkt meer op een “wat is zij dik-buik” haha.

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Channa
  2 december 2016 at 06:51

  Hier ook een begin juni kindje, leuk!

 • Reply
  Charlotte
  2 december 2016 at 07:25

  Bij Aukje zat die uitgerekende datum zo in mijn hoofd dat ik na de geboorte wel even heb moeten wennen aan de geboortedatum hihi

 • Reply
  Lisette
  2 december 2016 at 07:25

  Ik denk dat je floradix bedoelt. En de uitgerekende datum blijft een schatting hรจ, het kan zomaar twee weken eerder komen. Of later ๐Ÿ˜‰

  • Reply
   Nicole
   2 december 2016 at 19:40

   Haha dat weet ik ook wel, mijn dochter was er met 37+3 ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  MetMirjam
  2 december 2016 at 07:37

  Gek hรจ als de datum verandert! Ik was bij Fiene uitgerekend in mei en uiteindelijk beviel ik in juni – dat vond ik toen ook zo wennen!

 • Reply
  Malou
  2 december 2016 at 08:16

  Dat is wel even wennen ja, een andere uitgerekende datum. Fijn dat de termijnecho goed was!

 • Reply
  Loes Johanna
  2 december 2016 at 08:21

  Fijn dat de termijn echo goed was! Ik geloof best dat dat even schakelen is als de uitgerekende datum verandert. Of zoals Charlotte schrijft, ik denk dat ik straks wel even moet wennen als de geboortedatum anders is, haha.

 • Reply
  Bregje
  2 december 2016 at 09:03

  He wat een gedoe met die uitgerekende datum! Wel lekker zo’n voorjaarskindje, ik vond het een heerlijke tijd met een baby: lekker veel naar buiten!

 • Reply
  Marieke
  2 december 2016 at 09:34

  Fijn dat alles weer goed was, alleen wel raar van de uitgerekende datum. Went vast snel ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Sjoukje - meergeldminderstress.nl
  2 december 2016 at 09:43

  Bij ons wilden ze ook de datum aanpassen naar aanleiding van de termijnecho’s (bij allebei). Ik had echter een IUI gehad, dus de termijn was in beide gevallen precies bekend. Die termijnecho’s zijn geen keiharde wetenschap dus. En uiteindelijk kwam de eerste 2 dagen te vroeg en de tweede een dag te laat, dus die IUI-datum klopte behoorlijk goed. ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  2 december 2016 at 10:04

  Als je Floradix bedoelt kan ik het echt aanraden. Heb ik ook gebruikt en werkte top voor mij

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  2 december 2016 at 10:38

  Wat mooi om de baby zo te zien! Hij of zij is al echt goed herkenbaar zeg!

 • Reply
  Dagmar
  2 december 2016 at 11:35

  Wat heerlijk nieuws dat de echo goed is verlopen en je ziet er prachtig uit! Mooie foto, zo leuk ook dat je de geslachtsbepalende echo hebt ingepland. Spannend en bijzonder!

 • Reply
  Anita
  2 december 2016 at 14:42

  Zo benieuwd naar het geslacht!! Hier zal het straks wel even wennen zijn om de geboortedatum ipv uitgerekende datum te onthouden ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Marjo
  2 december 2016 at 23:50

  Fijn dat alles goed was, floradix heb ik ook gebruikt, voelde mij er fitter door. Ik had bloedarmoede.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: