Zwangerschap | Week 11

Jeetje er is alweer een week voorbij! Vorige week maakte ik mijn zwangerschap bekend en vertelde ik over de eerste weken. En vandaag ga ik jullie vertellen hoe week 11 eruit zag. Ik ben op het moment iets meer dan 11 weken zwanger, want op dinsdag is (als het goed is) mijn wisseldag. Helemaal zeker weet ik het niet aangezien ik mijn termijnecho nog niet heb gehad. Dus het kan zijn dat het nog iets veranderd haha. Maar volgens mijn eigen berekeningen is het dinsdag. Dus daar houden we het nu maar even op. 

Ik moet zeggen dat mijn onzekerheid wat betreft deze zwangerschap redelijk verdwenen lijkt. Doordat iedereen het nu weet voel ik me echt zwanger. Ook denk ik af en toe de baby te voelen al vind ik het wel erg vroeg daarvoor. Hij of zij is nog zo klein, dat kan toch helemaal niet? Toch verzekerde Manon me ervan dat het wél kan dus ik geniet maar gewoon van die zeldzame plopjes 🙂

Kwaaltjes en andere ongemakken

Ik heb afgelopen week voor het eerst buitenshuis last gehad van mijn maag. Het kwam altijd in de avonden opzetten en dan was ik thuis. Daar heb ik ook mijn medicijn staan dus ideaal. Maar afgelopen week kreeg ik op het moment dat ik het kantoor van mijn werk binnenliep een aanval. Mens, wat heb ik een pijn gehad. Maar ik liep en deed gewoon door want ja.. ik was op mijn werk. Gelukkig trok het na 2!! uur weer weg.

Mijn misselijkheid en vermoeidheid hebben ook echt hun top bereikt volgens mij. Ik ben de hele dag door super misselijk en niets helpt dan. Ik heb een hoop dingen geprobeerd die mensen me influisterden. Maar helaas.. Ook val ik dus zo iedere avond in slaap op de bank rond 20.45 – 21.oo uur. Dat herken ik wel van mijn eerste zwangerschap alleen toen had ik dat al vanaf het begin. En bij deze zwangerschap nu pas.

Dingen geregeld/gedaan

Ik heb afgelopen week eigenlijk qua zwangerschap nog niets geregeld of gedaan. Ik weet dat ik het aan de verzekering moet doorgeven bijvoorbeeld, maar ik wacht tot de termijn echo. Wat we wel hebben gedaan is het aan onze dochter vertellen. Want die wist nog van van niets! Hoe zij erop reageerde en hoe ze er sindsdien mee om gaat vertel ik nog wel een keer.

De buik

Ja en dan de buik. Ik heb niet het idee dat er daarmee veel gebeurd. Alleen dij ik zelf gewoon uit. Ik heb het idee weer veel meer vet(jes) te hebben en dat alles niet meer zo strak is als eerst. En stiekem baal ik daar dus wel van. Maar goed, ik denk aan het doel. Een prachtig mooi nieuw kindje in ons gezin erbij. En dan neem ik al dat andere voor lief…

zwanger-11-weken

Helaas was het echt veel te donker overdag (heb alleen de ochtenden nog maar ivm werk) om een fatsoenlijke foto te maken. Dus hij is niet zoals de andere twee die ik gemaakt heb.

Was jij ook zo misselijk in het eerste trimester?

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Charlotte
  18 november 2016 at 06:09

  Vervelend dat je weer zo’n last van je maag had! Ik ben wel wat misselijk geweest maar niet heel erg. Vooral heel moe en sliep inderdaad ook elke avond al om 9.00 uur op de bank!

 • Reply
  simpel, met een snufje liefde
  18 november 2016 at 06:18

  Vervelend dat je zo misselijk bent, hopelijk word het snel beter nu je richting die 12 weken gaat. Ik ben tot ongeveer 16 weken heel ziek geweest en heb toen ook 8 weken in het ziekenhuis gelegen dat eerste trimester vanwege uitdroging.

 • Reply
  Leonie van Mil
  18 november 2016 at 07:26

  Oh misselijk is zo vervelend. Ik was het ook heel erg. Ik hing bijna iedere ochtend kotsend boven de wc.

 • Reply
  Loes Johanna
  18 november 2016 at 07:32

  Ik hoop voor je dat je je snel beter gaat voelen! Ik ben inderdaad de eerste weken ook flink misselijk geweest, gelukkig al een tijdje geen last meer van.

 • Reply
  Nicole
  18 november 2016 at 07:39

  Ik heb me de eerste 18 weken elke ochtend en bij bepaalde geuren leeg gekotst. Vreselijk. Kon mijn tanden ook niet poetsen want dan ging ik weer. En toen opeens was het weg!

 • Reply
  Bregje
  18 november 2016 at 07:52

  Oh die misselijkheid is zo akelig!! Ik had het ook ongeveer 18 weken en toen was t ineens over! Hopelijk ben jij er gauw vanaf ?

 • Reply
  janske
  18 november 2016 at 10:04

  Jep…De hele dag en nacht. ..Vooral vaak even iets eten hielp en beetje ? hopelijk is de misselijkheid snel minder of weg!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  18 november 2016 at 10:40

  Bij mij hielp ook niks tegen de misselijkheid. Uiteindelijk ben ik van narigheid naar een homeopaat gegaan en naar een accupuncturist. De zondag er na was mijn misselijkheid ineens weg. Maar waar dat nou door kwam wist ik niet. Had ik maar niet zoveel hulpverleners tegelijk moeten gebruiken…

 • Reply
  Dagmar
  18 november 2016 at 10:42

  Ai hopelijk trekt de misselijkheid snel weg en voel je je iets energieker, ook in de avond. Ik ben benieuwd hoe Fay ermee om zal gaan, vast als een trotse en geweldige zus!

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  18 november 2016 at 10:48

  Vervelend dat je zo’n last van je maag hebt! Zeker als je dan niet thuis bent, is dat het meest vervelend. Ik was tijdens mijn beide zwangerschappen ook heel erg misselijk. Gewoon niet leuk meer. Ik wilde het liefst de hele dag in bed liggen en wachten tot het over zou gaan, haha. :).

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  18 november 2016 at 10:56

  Wat een ellende die misselijkheid. Hopelijk snel over.

 • Reply
  Debbie
  18 november 2016 at 11:11

  Ik vind het zo leuk om je te volgen omdat we beide zwanger zijn en aardig tegelijk lopen. Maar wat ben ik bij dat ik over de 3 maanden grens ben. Nee ik heb bijna geen last van misselijkheid en ook niet echt last van mijn maag. Alleen banden pijn als ik nies of hoest kan dat zo vreselijk pijn doen.

 • Reply
  Angela - Mama met passie
  18 november 2016 at 11:51

  Zo leuk om samen zwanger te zijn! 🙂 Minder dan een weekje verschil, tof! Wat een ellende die misselijkheid, zo herkenbaar, maar ik heb er medicijnen voor omdat ik zo 12 keer overgeef op een dag. Gisteren zonder geprobeerd en toen 3 keer overgegeven, dus het wordt al minder 🙂

 • Reply
  Bertine
  18 november 2016 at 12:10

  Van harte gefeliciteerd! Super balen dat je zo misselijk bent:( Bij mij was dat met 10 weken al voorbij gelukkig! Wat een enorm leuke foto die met jullie dochter! Ik hoop dat je je snel beter voelt en van de zwangerschap kunt genieten!

 • Reply
  Anita
  18 november 2016 at 12:40

  Ik hoop zo dat de misselijkheid in het 2e trimster snel afneemt! Maar goed dat ik vanavond niet laat langskom, anders maak je maar weinig van de film mee 😉

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  18 november 2016 at 18:49

  Ja. Bij alle drie. Niet te doen.
  Ik viel ook altijd af…. heel veel zelfs.
  ik moest elke dag overgeven.

 • Reply
  Saskia
  19 november 2016 at 20:38

  Ik hoop dat je misselijkheid snel wegtrekt…

 • Reply
  Jessica
  20 november 2016 at 17:43

  Oowh die maagpijn klinkt echt niet heel fijn. Hopelijk was dit eenmalig buitenshuis.

 • Reply
  Maris Maria Renne
  20 november 2016 at 19:33

  Dit had ik even gemist: wat leuk, gefeliciteerd! Hopelijk ben je snel van die misselijkheid af. Wens je een fijne en gezonde zwangerschap!
  En p.s. ik had bij 2e zwangerschap METEEN na de positieve test overal nieuwe vetjes en zag er met 8 weken al uit alsof ik in derde trimester zat. Dus….

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: