Whats in my bag | weekendje weg met peuter

Eind februari ben ik een weekendje weg gegaan met de peuter en ik heb daarbij heel goed nagedacht wat ik wel en niet zou meenemen. We gingen met de trein en dus had ik één vrije hand voor een koffer. Omdat ik zwanger ben wilde ik geen rugzak of iets nog als extra tas, dus alles moest in de koffer passen. En dan het liefst een kleine trolley, zo eentje die je in het vliegtuig mee mag nemen. Anders zou het alsnog gesjouw worden. 

Gelukkig mocht ik een trolley van mijn ouders lenen en deze was toch nog groot genoeg om in ieder geval voldoende mee te nemen. Wel bofte ik met de peuter, zij wilde haar eigen rugzakje ook mee dus daar kon ik toch stiekem nog wat dingetjes in doen.

Whats in my bag

Ik heb dit keer echt gekeken naar wat ik ECHT nodig had. Dus geen 10 setjes kleding, maar echt maar 2 setjes voor mijzelf en drie voor de peuter. Dat was wel een risico aangezien soms nog ongelukjes heeft met plassen. Maar achteraf gezien hadden we het zelfs met 2 setjes voor haar afgekund.

Verder zat er nog in:

 • vochtige toiletdoekjes
 • (opladers voor) telefoon, laptop en tablet (ja dat ging allemaal mee.. weer voor die avonduren dat peuter sliep of ochtenduren dat ik nog sliep)
 • boeken voor peuter (voorlezen elke avond, ook met weekendje weg) en voor mijzelf (voor als ik geen zin had in netflix)
 • flesjes drinken (fijn voor onderweg) en broodtrommel met broodjes en bakje druiven
 • luiers voor de nacht
 • toilettas

Ik had er ook een grote toilettas in zitten met daar nog wat dingetjes zoals borstels, douchegel en shampoo (had achteraf niet gehoeven want kregen we van het hostel). Maar ook had ik er natuurlijk deo in zitten, minimaal make-up en gezichtsverzorging.

Rugzakje

In de peuter haar rugzakje had ik nog een paar stiften zitten, klein tekenblokje, extra ondergoed, snoetenpoetsers, wat lekkers zoals krentjes en koekjes van De Kleine Keuken en een klein flesje drinken. Fay droeg haar rugzakje met veel trots en had hem zelfs al op haar rug zitten ruim anderhalf uur voordat we ook werkelijk gingen haha.

Het scheelt denk ik wel dat de peuter maar weinig nodig heeft. Ze eet en drinkt gewoon met de pot mee, is overdag zindelijk en heeft dus maar weinig nodig. Ook gingen we maar twee daagjes en hadden we een “vol” programma. Dus veel speelgoed ofzo hoefde ook niet mee.

Wat neem jij allemaal mee als je weg gaat met je peuter?

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  simpel, met een snufje liefde
  21 maart 2017 at 06:14

  Toen ik weg ging met de peuters nam ik natuurlijk het dubbele mee. Ik nam eigenlijk altijd een extra broek en onderbroek mee als ik ergens heen ging.

  • Reply
   Nicole
   22 maart 2017 at 08:09

   Ja dat doe ik meestal ook wel hoor. Maar dat past bij wijze van spreken in mn handtas.

 • Reply
  marije
  21 maart 2017 at 06:16

  Knap hoor zo licht pakken. Ik neem altijd 1001 dingen mee voor het geval je weet maar nooit .. hahaha

 • Reply
  Patricia
  21 maart 2017 at 06:44

  Ze zeggen dat je als je kinderen hebt net zo’n pakezel bent… en nu neem ik altijd graag zekere voor onzekere, dus ik weet niet of ik zo ‘light’ zou kunnen reizen, haha.

 • Reply
  jonna@burgertrutjes
  21 maart 2017 at 06:55

  Ik heb al moeite met het inpakken van mijn eigen koffer. Laat staan die van mijn toekomstige kids ooit!

 • Reply
  Monique
  21 maart 2017 at 07:10

  Ik denk wel wat meer dan je hier noemt. Maar dat dit ‘m vooral in het feit dat ik vaak zelf een enorme toilettas meeneem en liefst ook nog slippers en extra schoenen bijv. Maar ik snap dat je het nu graag in 1 trolley wilde krijgen!

  • Reply
   Nicole
   22 maart 2017 at 08:10

   Oh voor een weekendje doe ik dat echt nooit, nooit gedaan ook. Alleen als ik echt langer weg ga dan neem ik vaak echt way too much mee 😛

 • Reply
  MARIJKE
  21 maart 2017 at 07:53

  Zo leuk dat jullie samen een weekendje weg zijn gegaan. Lijkt mij ook super leuk om een keertje te doen met mijn dochter!

 • Reply
  Sylvia
  21 maart 2017 at 08:33

  Zo fijn als ze eindelijk uit de luiers zijn. Scheelt een hele hoop gesjouw. Ik wil ook zo graag een keertje weg met mijn dochtertje lijkt me echt geweldig!

  • Reply
   Nicole
   22 maart 2017 at 08:10

   Ja geen luiers scheelt echt heel veel!

 • Reply
  Nicole
  21 maart 2017 at 09:23

  Het valt me inderdaad op dat je voor een peuter steeds minder nodig heb! Afgelopen week zelf een midweek weg geweest, en voor Veerle ( bijna 3 ) Was een klein koffertje genoeg! En toen moest ik spullen gaan pakken voor Evy ( 13 weken ) man wat een volksverhuizing!! Daar had ik meer voor bij me als voor mijn man en ik samen!

  • Reply
   Nicole
   22 maart 2017 at 08:12

   Haha geloof ik goed!!

 • Reply
  MamaIssues
  21 maart 2017 at 11:08

  Wat moet je toch eigenlijk veel mee zeulen voor een weekendje weg he! Laat staan als je 2 weken weg moet haha
  Ik vind inpakken altijd lastig, bang dat ik van alles vergeet
  Neem dan ook standaard te veel mee
  Wel fijn dat hoe ouder kids worden hoe minder je mee hoeft te nemen 🙂

  • Reply
   Nicole
   22 maart 2017 at 08:11

   Vond het inderdaad best tegenvallen. Klinkt als weinig maar toch een flinke trolley, rugzak en mn eigen schoudertas waar nog wat in zat haha..

 • Reply
  Huismama
  21 maart 2017 at 12:52

  Al probeer ik altijd heel bewust te kijken naar wat ik wil meenemen, het wordt altijd meer dan ik van tevoren had gepland…Onze laatste vakantie leek daarom ook wel een volksverhuizing!

  • Reply
   Nicole
   22 maart 2017 at 08:12

   Herkenbaar hoor. Als wij met de auto (plus dakkoffer) weggaan dan nemen we ook altijd echt veeeeel te veel mee. Omdat het kan. Haha..

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: