Welke babyfles wij gebruiken: Herobility

Herobility babyfles

HEROBILITY BABYFLES. Hier in Nederland zijn er een aantal flessen die de boventoon voeren. En ook wij hebben daar een aantal van gebruikt. Zo begonnen we met Avent, hebben we Difrax gebruikt en ook Dr Browns. Maar sinds juli 2017 zijn wij over op Herobility. Een Zweeds merk wat hoogwaardige babyproducten ontwikkelt zoals babyflessen, tuitbekers, speentjes, bewaarbakjes voor eten en nog meer. 

Inmiddels zijn we zo’n drie kwart jaar verder en gebruiken we de babyflessen van Herobility dus nog steeds. Ik ben er razend enthousiast over en Milo vindt hem ook geweldig. En dat is wellicht nog het belangrijkste. Dat je kindje de fles fijn vindt.

Waarom de Herobility babyfles?

Waarom onze baby deze fles wel fijn vindt kunnen we hem natuurlijk niet vragen. Maar ik kan natuurlijk wel een gok doen. Zo heeft de Herobility babyfles een ovale borstvormige speen die perfect in de mond van de baby past en de mondhoeken sluit zodat er geen lucht bij kan en het risico van kwijlen vermindert. De vorm van deze speen is hoogstwaarschijnlijk wel de reden dat ons zoontje er zo prettig uit drinkt.

Overgang van 1 naar 2 kinderen

Wat ik zelf prettig vind aan de Herobility babyfles

Naast dat mijn baby er fijn uit drinkt zijn er natuurlijk ook een aantal dingen die ik zelf prettig vind aan het gebruik van deze flessen.

 • In de speen zit een ventilatiegat (met een pijl erbij en het woordje up) die je omhoog moet houden tijdens drinken. Door deze ventilatie krijgt de melk een gelijkmatige stroom en dit voorkomt dat je kind overmatig lucht inslikt.
 • Verder zit er een hele fijne cover op zodat je de fles goed en lekvrij kunt schudden. Ook beschermt de cover de speen als je de fles meeneemt in een tas.
 • In de fles zit ook een soort roostertje die ervoor zorgt dat er geen klonten in de voeding komen, maar ook ervoor zorgt dat er geen klontjes in de speen komen te zitten.
 • Daarnaast zit er bij elke babyfles een bakje die magnetron en vriezerbestendig zijn. Deze bakjes kun je bijvoorbeeld gebruiken voor de melkpoeder, maar ook voor snacks, yoghurt en andere hapjes. De bakjes zijn lekvrij en je kunt ze op elkaar schroeven, maar ook onder de fles.
 • Er zijn verschillende soorten flessen te koop, zowel in small, medium als large maat en hetzelfde geldt voor de spenen. Deze zijn ook in formaat S, M, L en XL. De XL is vooral handig voor bijvoorbeeld papflessen.
 • Alle onderdelen van de verschillende flessen zijn met elkaar te combineren.
 • De flessen hebben een brede opening waardoor je niet meer knoeit met het poeder erin doen.
 • De flessen zijn heel makkelijk schoon te maken!

En wat ik als vrouw zijnde ook nog leuk vind aan de flessen is dat ze er leuk uit zien. Ze hebben een mooi Zweeds design en de kleuren zijn ook nog eens te combineren. Tsjah, het oog wil ook wat toch 😉

Genomineerd voor de Baby Innovation Award

Ik stond eigenlijk op het punt om weer wat flessen en onderdelen te bestellen uit Zweden toen ik ontdekte dat de Herobility babyfles is genomineerd voor de Baby Innovation Award. Ze zijn sinds kort dus ook te verkrijgen in Nederland! En wel via deze site en via deze site.

Elke baby is anders

Zeg ik nu dat jouw baby zeker deze fles vind zal vinden? Of dat er geen betere fles is? Nee. Ik geloof dat elke baby anders is en dus ook zo zijn of haar voorkeuren heeft. Onze dochter vond bijvoorbeeld de Difrax flessen wél erg fijn terwijl ons zoontje daar dus niet prettig uit dronk. Het blijft dus even zoeken naar welke fles bij jouw baby werkt. Maar de Herobility babyfles is in ieder geval een hele goede optie om te testen.

Kende jij deze babyflessen al? En welke babyfles heb jij gebruikt bij jouw kind(eren)?

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Maaike
  24 januari 2018 at 07:31

  Ik kende deze goed helemaal niet. Lastig dat zoeken naar een goede fles. Ruub weigerde in het begin alle flessen, uiteindelijk was de dr Brown ok tot hij die ook ging weigeren. Ik heb toen de avent gepakt die we nog haven liggen en die gaat sindsdien wel prima ondanks eerder weigeren.

 • Reply
  Nicole Orriëns
  24 januari 2018 at 09:00

  Nee, ik ken alleen Aventi. Maar goed, mijn kinderen zijn ook al een stuk ouder, dus ik zit er wat minder goed in : )

 • Reply
  Fleur
  24 januari 2018 at 11:15

  Ik zag ze voor het eerst bij de Baby Innovation Award. Mijn kinderen hebben gedronken uit de Advent en Difrax flessen

 • Reply
  Malou
  24 januari 2018 at 13:31

  Deze ken ik nog niet! Ik kan me voorstellen dat dit fijn drinkt voor een baby. En ze zien er inderdaad leuk uit!

 • Reply
  MamaMinke
  24 januari 2018 at 19:00

  Ik kende deze flessen niet. Wij hadden dr. Browns flessen. Voor de oudste de bredehals en de jongste de smalle. Werkte goed voor ons.

 • Reply
  Judith
  25 januari 2018 at 23:38

  hij lijkt precies op de twistshake, ook zo handig

  • Reply
   Nicole
   26 januari 2018 at 20:05

   Ja Herobility is ook de zuster onderneming van Twistshake 🙂

 • Reply
  Charlotte
  26 januari 2018 at 06:43

  Ik had nog nooit van deze fles gehoord totdat ik hem een keertje bij jou zag. Fijn dat jullie er zo tevreden over zijn. Zelf gebruiken we Dr. Brown

 • Reply
  Nathalie - Volgmama.nl
  1 februari 2018 at 12:43

  Top! Ik kende dit merk nog niet. Mijn dochter drinkt nu nog uit S flessen van Difrax.

 • Reply
  Jennifer
  19 september 2018 at 20:06

  Waar in NL kan je HEROBILITY babyflessen kopen?

  • Reply
   Nicole
   20 september 2018 at 06:52

   Hoi Jennifer,

   Goed dat je dit vraagt. Dit was tot voor kort niet mogelijk. Maar sinds kort zijn ze oa via herobility.nl en neobaby.nl te verkrijgen.
   Ik zal dit ook aanpassen in het artikel!

   Groeten
   Nicole

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: