Vergeet ‘Het Vergeten Kind’ niet

Vandaag is het slotconcert van de week van Het Vergeten Kind. Maar, dat betekent niet dat het nu klaar is. Dat we met zijn allen weer door kunnen gaan met ons eigen leventje en er niet meer bij stil hoeven staan. Het is goed dat zo’n week er is, even extra aandacht vragen voor het goede doel achter zo’n week. Even extra stilstaan bij de 38.000 kinderen die je nooit ziet, maar die er wel zijn. Extra stilstaan bij het feit dat er kinderen zijn die niet net zoals jouw eigen kind(eren) opgroeien in een liefdevol huis. Maar ook na deze week zijn die kinderen er en verdienen ze extra aandacht. 

vergeten-kind

Wie is ‘het vergeten kind’?

Vergeten kinderen zijn de 38.000 kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere instellingen met minimale speelmogelijkheden en specialistische begeleiding. Stichting ‘Het Vergeten Kind’ heette voor 2014 nog de Guusje Nederhorst Foundation, opgericht door Dinand Woesthoff 3 jaar na het overlijden van Guusje in 2004. Haar wens was om kinderen die een moeilijke kindertijd doormaken weer te laten lachen en stralen.

“Het is onvoorstelbaar wat voor kinderleed je gewoon ‘om de hoek’ aantreft… Deze kinderen mogen we niet vergeten! Naast onze huidige werkzaamheden, is het onze missie om de problemen voor ‘vergeten kinderen’ in Nederland eerder te kunnen signaleren, zodat we er samen iets aan kunnen doen: oplossen of in ieder geval verzachten. Het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal, dat willen we niet vergeten. Samen maken we het verschil. Daarom Het Vergeten Kind: Ieder kind een lach. Zo moet het toch zijn?”

Het promofilmpje van 2015 geeft heel goed weer waarom er speciaal voor deze kinderen een stichting is opgezet:

In het verleden ben ik tijdens mijn werk als inval leerkracht een aantal keer met deze kinderen in aanraking gekomen. Ook besef ik me nu ik zelf een dochter heb hoe goed zij het heeft met twee liefdevolle ouders en een veilige leefomgeving. Daardoor komt ook het besef dat we dit niet mogen negeren en iets moeten doen voor deze kinderen. Want elk kind verdient een veilig leefomgeving.

Wat kun jij doen?

Via de site van Het Vergeten Kind kun je meer informatie vinden over alles wat deze stichting doet, het laatste nieuws lezen en wat jij kunt doen. Er zijn verschillende manieren om deze kinderen te helpen. Zo kun je eenmalig of maandelijks doneren. Maar je kunt ook vrijwilliger worden of in actie komen door een evenement te organiseren of een inzamelingsactie te houden.

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story
 • simpel, met een snufje liefde
  3 februari 2016 at 06:33

  Ik vind dit zo’n goede organisatie. Die kinderen hebben het echt nodig om eens zichtbaar te worden.

  • Nicole
   4 februari 2016 at 07:34

   Ja alleen het nare is dat echt zichtbaar worden niet kan. Gelukkig heeft de stichting daar oplossingen voor!

 • Wilmaaa
  3 februari 2016 at 08:59

  Ik vind het ook een heel mooi initiatief! Er mag ook aan hen gedacht worden. Ik had ook zo´n meisje in de klas waar ik stage bij liep. Het liefst nam ik haar mee naar huis 😉

  • Nicole
   4 februari 2016 at 07:35

   Ja dat gevoel herken ik!

 • Bregje
  3 februari 2016 at 09:02

  Mooi initiatief, ik steun het ook!

  • Nicole
   4 februari 2016 at 07:35

   Toppertje!

 • miranda
  3 februari 2016 at 09:21

  Wat een mooi initiatief hè! Ik word er ook altijd een beetje verdrietig van moet ik eerlijk zeggen. Ik besef me deze week weer extra goed hoeveel kinderen in Nederland het eigenlijk zo slecht hebben. Ik zou ze allemaal wel willen helpen…

  • Nicole
   4 februari 2016 at 07:36

   Ja en extra goed hoeveel geluk we zelf hebben eigenlijk he 🙂

 • Iris de Wolf
  4 februari 2016 at 13:46

  Wat goed dat je hierover blogt, mensen hierop attent maken is zeker niet verkeerd! Liefs

 • %d bloggers liken dit: