Toch een ziekenhuisopname

baby ziekenhuis

Er zijn zoveel mensen die de afgelopen weken en ook nu met ons meeleven. En het is voor mezelf ook gewoon even fijn om alles op een rijtje te zetten. Daarom heb ik besloten om er gewoon een artikel over te schrijven.

We waren er de afgelopen weken al bang voor. Maar het was nu dan ook echt onvermijdelijk. Afgelopen vrijdag is ons zoontje opgenomen in het ziekenhuis. Heel heftig en verschrikkelijk om hem daar te zien liggen aan allerlei slangetjes en toestanden. Maar voor nu wel even het beste voor hem.

Ik heb even een aantal vragen die wij het meeste krijgen voor jullie op een rijtje gezet, inclusief antwoord uiteraard.

Waarom is Milo opgenomen?

Een van de meest gestelde vragen is natuurlijk waarom Milo precies is opgenomen. Ik kan er een lang verhaal van maken, maar even heel kort door de bocht gezegd komt het doordat hij veel te weinig drinkt. En dat veel te weinig drinken komt weer door een luchtweginfectie waar het RS virus bovenop is gekomen. Dat virus is hardnekkig en krijgt hij nu dus niet zelf bestreden omdat hij geen energie heeft.

Hoe gaat het nu met Milo?

Milo ligt nu twee dagen in het ziekenhuis en hoe afgelopen nacht is gegaan kan ik niet zeggen. Ik typ dit bericht namelijk op zaterdagavond. Maar ik kan wel vertellen hoe het tot nu toe met hem is gegaan.

Vrijdag

Op de dag dat Milo werd opgenomen besloot de dienstdoende kinderarts dat Milo 8x 125 ml moest drinken die dag om aan te sterken. Hij kreeg een sonde ingebracht en de eerste voeding ging volledig via de sonde. Echter kwam deze voeding er vrijwel helemaal ook weer uit in golven.

De voeding daarna kreeg hij eerst met een flesje en wat hij niet opdronk gaven ze weer via de sonde. Op die manier wilden ze hem stimuleren om zelf te drinken. Maar konden ze hem toch ook voldoende voedsel geven om aan te sterken. Helaas heeft Milo slechts 2 van die voedingen volledig binnen gehouden. Bij de rest kwam er vaak (groten)deels weer voeding uit.

Zaterdag

Gisteren kwam onze eigen kinderarts langs en die vond 8x 125 teveel en wilde 6x 135 aanhouden. Milo zou nu volledig de voeding via de fles krijgen en ook al was er over, hij zou het niet via de sonde krijgen. Alles wat hij dan overdag niet zou drinken dat krijgt hij dan in de nacht via sondevoeding. De eerste fles ging prima.. Hij dronk 95 ml, maar de flessen daarna was het slechts 55 ml en hebben ze toch al sondevoeding erbij gegeven omdat het anders echt te weinig was.

Ondanks dat het met drinken dus nog helemaal niet goed gaat zien wij wel verbetering. Milo hoest niet meer zoveel, hij beweegt weer flink en heeft praatjes voor 10. Er is dus toch meer voeding nu blijven hangen dan eerst en dat merk je dan meteen aan hem.

Hoe lang moet hij nog blijven?

Tsjah hoelang Milo nog in het ziekenhuis ligt weten we niet. Hij moet eerst zijn voedingen zelf kunnen drinken, 6x 135 ml, voordat hij naar huis mag. Een paar milliliter maakt niet uit, maar het moet niet teveel verschillen. Misschien drinkt hij vandaag wel super en mag hij thuis verder aansterken. En misschien is het toch verstandig om nog een nacht te blijven. We weten het niet…

Wat ik wel weet is dat Milo in het ziekenhuis in hele goede handen is en het voor nu echt het beste voor hem is. En ook voor ons, want de zorgen die ik had thuis zijn niet volledig weg, maar heb wel meer vertrouwen nu dat het goed komt.

To be continued.

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story
 • Karin
  3 december 2017 at 07:40

  Veel sterkte en beterschap!

 • Marieke
  3 december 2017 at 07:41

  Heftig hoor, zo’n klein mannetje! Ik kan jullie niet anders dan heel veel sterkte wensen en ik hoop heel erg dat Milo snel weer beter is. Ik denk aan jullie. X

 • Natasja
  3 december 2017 at 07:50

  Hij is in goede handen meid! Heb vertrouwen dat het met jullie lachebekje helemaal goed gaat komen ?

 • Maud
  3 december 2017 at 08:05

  Aaah, zo ontzettend rot voor jullie!! Hele dikke knuffel! ❤️

 • Gera
  3 december 2017 at 08:10

  Jeetje, wat heftig. Ik hoop van harte dat jullie de nacht goed zijn doorgekomen en naar huis mogen!

 • Marjon Saelmans
  3 december 2017 at 08:17

  Niet leuk, maar zoals je zegt om aan te sterken beste keuze. En ook voor jullie zorgen.

  Hopelijk knapt hij snel op en kunnen jullie dinsdag heerlijk Sinterkaar vieren.

 • Yolanda
  3 december 2017 at 08:18

  Heel veel sterkte en beterschap !

 • Christa
  3 december 2017 at 08:27

  Zo sneu voor je kleine manneke, maar je zegt het zelf al: hij is in goede handen!
  Hopelijk sterkt hij snel weer aan en mag hij snel weer mee naar huis!

 • Linda Smeets
  3 december 2017 at 08:41

  Heel veel beterschap toegewenst!

 • Ellen1979
  3 december 2017 at 08:50

  Oh, wat een schrik. Heel veel sterkte en beterschap.

 • Jeanine
  3 december 2017 at 08:57

  Ach, arme Milo. Hopelijk sterkt hij snel aan en mag hij mee naar huis. Heel veel beterschap. Sterkte voor jullie allemaal.

  Groetjes Jeanine.

 • Maaike
  3 december 2017 at 09:02

  Och wat heftig zeg! Heel veel beterschap toegewenst voor het kleine manneke.

 • Kreanimo
  3 december 2017 at 09:15

  Sterkte. Hij is daar inderdaad in goede handen.

 • Marije
  3 december 2017 at 09:22

  Jeetje wat naar! Heel veel sterkte en hopelijk knapt Milo snel op!

 • Debbie
  3 december 2017 at 10:27

  Wat naar dat het niet zo goed gaat met Milo, maar zoals jezelf al zegt is hij in het ziekenhuis in goede handen. Kan me voorstellen dat je onzeker bent met hem thuis. Want je wilt wel dat hij goed drinkt. Heel veel sterkte lieverd voor jullie en de kleine man.

 • Sharon
  3 december 2017 at 11:09

  Jeetje wat schrikken voor jullie maar inderdaad heel fijn dat hij in goede handen is. Heel veel sterkte voor julie en dat hij maar snel zelf goed gaat drinken. Xx

 • Wilmaaa
  3 december 2017 at 12:06

  Super veel sterkte en beterschap voor Milo, dat is schrikken! Fijn dat ze zo goed voor jullie zorgen! Dikke knuffel, X, Wilma

 • Saskia
  3 december 2017 at 12:25

  Heel erg veel sterkte en beterschap lieverds<3

 • Marian B
  3 december 2017 at 14:42

  Wat schrikken! Heel veel sterkte en beterschap gewenst! Gelukkig wordt er goed voor hem gezorgd en hopelijk kan hij snel weer naar huis.

 • Iris
  5 december 2017 at 11:03

  Poeh, heftig hoor, heeft het nu ook nog iets met zijn schildklier te maken?

 • Jacqueline
  5 december 2017 at 18:32

  Sterkte! Hopelijk knapt hij snel op.

 • %d bloggers liken dit: