Review: Beleef GaiaZOO

Een tijd terug keek ik elk weekend naar een programma op tv wat ging over de dierentuin GaiaZOO. Ik ben dol op dieren en vind het altijd erg interessant ook om te zien hoe het eraan toegaat in een dierentuin. Erg leerzaam ook voor kinderen bijvoorbeeld. Dus toen ik uitgenodigd werd om een dagje naar daarheen te gaan zei ik natuurlijk direct ja.

Achtergrond GaiaZOO

GaiaZOO bestaat al meer dan 10 jaar al heeft het niet altijd deze naam gehad. Wel zat het woord Gaia er altijd in. Het woord komt uit de Griekse mythologie en betekent ook wel ‘Moeder Aarde’ en dat is dan ook de basis van deze bijzondere dierentuin. Niet alleen kun je er dieren bewonderen die nu op aarde leven, ze besteden in deze dierentuin ook aandacht aan het verleden. Voor de hedendaagse dieren (en wij mensen) op aarde verschenen, kende het leven een evolutie van vele miljoenen jaren. Daarom zie je in GaiaZOO ook allerlei uitgestorven dieren terug zoals de dinosauriërs uit de periode dat Limburg aan een ondiepe zee lag, wolharige mammoeten en nog veel meer.

IMG_9279

Onze beleving

De dierentuin ligt in Kerkrade wat zelfs voor ons (wij wonen tegen Limburg aan) nog best even rijden was. We vonden het gek dat er zo weinig borden stonden die aangaven waar de dierentuin was, maar met Google Maps kom je gewoon op de plek van bestemming. Ze waren daar flink aan de weg aan het werken, wat in mijn ogen even overlast geeft maar vaak wel ten goede van de bezoeker komt.

Wanneer je de auto geparkeerd hebt en naar de ingang loopt krijg je al een klein beetje te zien wat je in de dierentuin zelf staat te wachten. Geen rechte paden, veel natuur en groen en gewoon prachtig aangelegd. Zodra je binnen bent waan je jezelf in een andere wereld of andere plek op aarde. Met allerlei leuke watertjes, bruggetjes, grotten en de mooiste planten loop je de eerste paar minuten met open mond te kijken.

IMG_9268

Al snel kwamen we het eerste dierenverblijf tegen, de lynxen. Daar tegenover zat ook het eerste gebouw waar je al wat koffie kon halen, waar een groot terras aan ligt, de wc’s zijn en een mini speeltuin. Erg handig want na een (lang) reis moet je altijd plassen. Wij wel tenminste. Wat me al direct opviel bij het dierenverblijf is dat je door het glas kunt kijken op verschillende plekken, maar dat ze ook een stellage erbij hebben gebouwd (van hout, heel passend bij de rest) waarbij je over het glas naar de dieren kunt kijken. Leuk voor de mensen met camera die een foto willen maken. Dit is niet alleen bij de lynxen zo, maar door het hele park heen. Ook onze kleine dame had altijd een manier om goed naar de dieren te kijken. Dat vind ik erg belangrijk want zo is het toegankelijk voor zowel jong als oud.

Wel moet ik zeggen dat we langs een hoop dierenverblijven liepen waar niets in zat. Deze waren dan nog in opbouw, nog niet bewoond of de dieren waren verstopt. Zo liepen we, onderweg naar het restaurant, langs een stuk of 5 verblijven waar we geen dieren zagen. Iets wat wij wel snapten maar onze kleine dame niet. Gelukkig is er naast de verblijven ook veel te zien qua planten en bloemen. Dat is ook erg leuk om aan je kinderen te laten zien en erover te vertellen. Gelukkig kwamen we al snel bij het restaurant en daarvoor zat een grote kinderboerderij. Met kippen, koeien, ezels, varkens, Vlaamse reuzen en ook nog een speeltuin eraan vast. Ideaal dus wanneer jij graag op het terras wilt zitten en je kinderen willen spelen en/of ontdekken.

IMG_9315

Naast het restaurant heb je ook de DinoDome, een indoor speelpark waarbij je je waant in de tijd van de Dino’s! Dit is wel vooral voor de iets oudere kinderen, Fay was er nog iets te klein voor. Maar er alleen doorheen wandelen is al leuk! Buiten heb je ook een Dino carrousel en vlakbij de kinderboerderij zit een speeljungle met allerlei glijbanen en andere leuke speeltoestellen. Genoeg te beleven dus.

Qua dieren zitten er ongeveer 100 verschillende soorten in het park. Zo vind je er bijvoorbeeld niet alleen leeuwen en giraffen maar ook twee groene anaconda’s, kalkoenen, reuzenmiereneters en nog veel meer. Fay haar favorieten waren wel de leeuwen. Daar hebben we echt heel lang bij gestaan. De mannetjesleeuw lag eerst apart in een ruimte tegen het glas aan. Dat was wel erg gaaf want zo zat er dus maar een wand van een paar centimeter tussen. Af en toe leek het zelfs dat hij ging poseren, zo lag hij erbij. Toen er wat verzorgers in de buurt liepen leken ze opeens allemaal een stuk alerter. Dus ook de koning van het woud begon actief te worden. Helaas voor ons werden ze niet gevoerd, maar liepen de verzorgers alleen maar even langs.

IMG_9249

Wij hebben zelf van ongeveer elf uur tot half vier rondgelopen in het park. Fay had geen middagdutje gehad dus was erg moe geworden, dus we vonden het tijd om te gaan. Onze eerste indruk? Een heel mooi park met veel ruimte voor de dieren waarbij ze goed hebben nagedacht over de verschillende bezoekers die komen (zowel klein als groot, jong en oud).

Mocht je nog wat tijd over hebben kun je ook onze vlog bekijken van die dag. Zo krijg je wellicht een nog beter beeld van de dierentuin!

Ben jij al eens in GaiaZOO geweest?

Houd overigens deze blog in de gaten want binnenkort mag ik kaartjes weggeven voor dit leuke park!

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Channa
  27 april 2016 at 07:14

  Ziet er leuk uit, staat hier nog op het lijstje aangezien de kinderen fan zijn van dierentuinen. Ze zijn alleen geen fan van lang in de auto zitten dus dat is een klein detail haha. Oh en er is een stukje in je volg waarbij ik geen geluid hoorde en liplezen is niet helemaal mijn ding hihi.

  • Reply
   Nicole
   27 april 2016 at 07:21

   Dank je voor het doorgeven! Dacht dat ik het goed had gedaan maar blijkbaar toch iets mis gegaan.. Ben opnieuw aan het uploaden 😉

 • Reply
  MetMirjam
  27 april 2016 at 08:20

  Dit is voor ons echt te ver weg.. Maar wie weet ooit weer tijdens een weekendje weg! 😉

 • Reply
  Bregje
  27 april 2016 at 20:17

  Wij hebben een abonnement, dus ik kom er regelmatig! Is een fijn park!!

  • Reply
   Nicole
   27 april 2016 at 22:52

   Dat snap ik wel dat je een abonnement hebt!

 • Reply
  Sas
  28 april 2016 at 20:55

  Ziet er erg leuk uit, ik kende het nog niet. Over een aantal weken weer gezellig naar Blijdorp. Zo’n zin in<3

  • Reply
   Nicole
   29 april 2016 at 08:40

   Daar zijn wij volgens mij nog nooit geweest! Is ook wel ver weg voor ons 😉

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: