Resultaten van de Mama Kijkt Anders challenge

mama kijkt anders header

Vorige week woensdag was de laatste dag van de Mama Kijkt Anders challenge. Er deden weer een heleboel enthousiaste moeders mee (ook die van mijzelf!) en wat ben ik daar trots op. Er waren echt een heleboel nieuwe mensen die meededen ten opzichte van vorige edities waardoor ik hen ook heb leren kennen. Zo leuk vind ik dat!

Vandaag deel ik met jullie de resultaten van deze leuke challenge. Zowel de cijfers als een aantal leuke foto’s van de deelnemers. Het was wel even lastig om uit te zoeken want niet iedereen gebruikte de hashtag #mamakijktanders2018, soms werd ook alleen de andere hashtag gebruikt. En dat maakte het voor mij was lastiger. Maar dat is een goede les voor de volgende keer!

De cijfers

Er deden maar liefst 40 mama’s mee met de fotochallenge. De hashtag #mamakijktanders2018 werd 271 keer gebruikt. De andere hashtag #mamakijktanders is natuurlijk ook bij de vorige edities gebruikt maar ook deze editie is hij veelvuldig gebruikt. Namelijk 258 keer. Dat betekent dat er dus in totaal 529 foto’s zijn geplaatst!

Echt jongens, ik ben trots!

De foto’s

Je begrijpt dat het voor mij enorm lastig was om uit zoveel foto’s de allerleukste of mooiste te vinden. En het liefste had ik ze ook allemaal uitgelicht want iedereen heeft echt zijn best gedaan.

Thema buiten

Dit thema was helemaal niet moeilijk deze zomer want met het mooie weer was vrijwel iedereen altijd buiten. En toch de manier van kijken was bij elke moeder anders. Zo zag ik ook een mooie bos bloemen voorbij komen die in huis stond. Daarbij was buiten dus naar binnen gehaald. Enorm creatief.

Ik vind een perspectief van bovenaf altijd enorm gaaf. Kijk maar eens wat voor een effect het heeft! Maakt de foto een heel stuk leuker dan gewoon op ooghoogte.

En ook deze foto mocht niet ontbreken. Het plezier spat er vanaf en sowieso vind ik dat er een hele mooie filter overheen zit!

Thema contact

Het thema contact is bedacht door mijn vriendin Carmelina en ik vond hem zo mooi. Je kunt er namelijk echt alle kanten mee uit.

Bovenstaande foto is alleen al om te smelten door de schattige baby voetjes. Oke vooruit ze is een dreumes officieel, maar kom op.. Geweldig toch!

En de foto hierboven moest ik gewoon uitkiezen omdat het met sommige kinderen erg moeilijk is om contact te krijgen. En wanneer dat dan wel gebeurd is dat zo bijzonder. Ik heb zelf gewerkt met kinderen die ook zo mooibijzonder zijn, dus ik kan me heel goed voorstellen hoe dat moet voelen als moeder zijnde.

Thema momlife

Hashtag momlife. Eentje die het erg goed doet op Instagram. En logisch want daar valt nogal veel onder. Er waren een heleboel momlife foto’s die enorm herkenbaar waren.

Aangezien bij ons echt nooit, dus ook geen 12 seconde, de wasmand leeg is moest ik deze wel kiezen. Wat een fijn geluksgevoel (al is dat maar voor even) moet dat zijn. Maar het weerspiegelt ook wel de struggles van het moederschap. We blijven maar bezig.. In een cirkeltje.

Thema vakantie

Een zomereditie is niets zonder het thema vakantie!

Aangezien zonnebloemen mijn lievelings zijn en het me altijd doet denken aan de vele vakanties in Spanje kon deze niet ontbreken in deze blog.

Thema liefde voor jezelf

Weer een thema bedacht door Carmelina en wat ben ik daar blij mee. Want zo werden de moeders gedwongen om echt naar zichzelf te kijken en te ontdekken op welke manier ze liefde voor zichzelf hebben. Hier kwamen hele mooie foto’s naar boven en het liefst had ik ze allemaal gedeeld.

Een enorm mooie en pure foto van Esther.

Marlie deelde haar zwangere buik maar dan in een 3d print. En wat was ze prachtig zwanger. Maar ook nu nog steeds is ze prachtig!

Thema chaos

Chaos hoort erbij wanneer je moeder bent.

En dan vooral wanneer je op vakantie gaat. Dat heeft Marieke heel goed begrepen!

Thema gezelligheid

De zomer vind ik een hele gezellig maand. Dit omdat je veel buiten bent en zo makkelijker contact hebt met anderen. Je onderneemt vaak ook meer in de zomer omdat je daar dan sneller energie voor hebt.

View this post on Instagram

Weekend • vandaag weer een foto voor de #mamakijktanders2018 challenge van @meisje_eigenwijsje . Vandaag kies ik het thema #gezelligheid . Vorig jaar werd mijn schoonmoeder 65 en ze vroeg mij die dag op de gevoelige plaat vast te leggen. Zelf was ze heel trots op haar tafelaankleding voor het feest startte, dus die zie je op deze foto. En waarom dan gezelligheid? Omdat feestjes gezellig horen te zijn, de mensen om je heen, het excuus om samen te komen voor leuke onderwerpen en verder gewoon ongedwongen het huis vol met bezoek. Gezelligheid: een moment samen, positief. En hoe je dat in het vat giet maakt niet uit. Zo’n feestje, zo’n gedecoreerde tafel, het is maar een middel tot het doel van samenkomen voor die gezelligheid. . . . . . . . #gezelligheid #mamakijktanders #mamakijktanders2018 #mamakijktdani #food #cake #party #throwback #momswithcameras #momlife #momlifeisthebest #family #familyfirst #familytime #qualitytime #ourdailylife #ourlittlelife #ourlifetogether #ourlifeinpictures #ourlifeinsquares #dailypic #dailypost

A post shared by Alissa (@daniandmom) on

Ik koos deze foto omdat de feed van Daniandmom normaal enorm zwart wit is. En juist deze kleur maakt het enorm bijzonder. Ik vind kleur echt een onderdeel van gezelligheid.

Lekker in de tuin met een haardvuurtje aan, drankje erbij en goede gesprekken. Het toppunt van gezelligheid in mijn ogen, meer heb je niet nodig!

Thema samenwerken

Een enorm mooi thema die ook weer op heel veel manieren is ingevuld. Echt geweldig om te zien. Want samenwerken is niet alleen maar in je bedrijf met collega’s, maar ook thuis onderling.

Ondanks dat broers en zussen onderling vaak ruzie maken, werken ze soms ook heel goed samen.

Stiekem een foto waar ik zelf ook op sta. Omdat samenwerken met een vriendin gewoon zo ontzettend leuk is!

Thema familie

Familie is waar het bij mij allemaal om draait. Zowel privé maar ook op mijn persoonlijke blog. En het mooie is, familie is ook een van de kernwaarden in mijn andere bedrijf. Omdat het me verbind met mijn doelgroep.

View this post on Instagram

• MAMA KIJKT ANDERS – FAMILIE • De #fotochallenge Mama kijkt anders van @meisje_eigenwijsje Zit er alweer bijna op. Vandaag op dag 9 kies ik voor het thema familie. Op deze foto poseren mijn 3 kanjers. De foto van de kleinste uk is de termijnecho. Nog een paar dagen geduld en dan mogen wij weer heel even bij ons wondertje kijken. Tot die tijd doen we het met de foto van 11 weken zwanger 😉 In mijn storie een foto die mijn feed net niet haalde maar echt te cute is! #mamakijktanders #mamakijktanders2018 #mamakijktanderszomer2018 #mamakijktanderszomer #familie #kinderen #mamavantwee #babynummer3isonderweg #bijnamamavan3 #zwanger #pregnant #meisjeenjongen #mamavanjongenenmeisje

A post shared by Inge | HSP en momlife blog (@ingebeleeft.nl) on

Deze familie wordt uitgebreid. Want een ontzettende mooie gebeurtenis.

Thema rust

Iets wat moeders niet veel lijken te hebben; rust. Maar wat wel heel belangrijk is, al pak je maar vijf minuten per dag. Pak ze!

Sta eerder op dan je kinderen, dan zorg je direct voor een beetje extra rust.

Ik moest en zou een foto van Ilse van Kreanimo hier laten zien. Zij heeft een feed die ze heel specifiek indeelt maar wilde toch graag mee doen. En dat deed ze zo mooi! Het paste perfect in haar feed en toch deelde ze alle thema’s. Chapeau Ilse!

Nou en dat was hem dan weer voor dit jaar. Alhoewel het me super leuk lijkt om juist in de decembermaand weer een challenge te organiseren ben ik bang dat deze maand te druk is voor iedereen. Wat denk jij?

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  MamaMinke
  13 augustus 2018 at 15:39

  Leuk om alle foto’s te zien. Was erg leuk om mee te doen. December klinkt tof maar is ook druk. Andere kant, hor lang duurt het plaatsen van een foto? Stof tot nadenken haha. Ik ga iig proberen mee te doen als hij er komt.

 • Reply
  Kreanimo
  13 augustus 2018 at 21:17

  Dankjewel om me uit te dagen…

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: