Nieuw merk: Cotton Ivy!

Cotton Ivy is een nieuw merk dat afgelopen zondag hun allereerste (zomer)collectie lanceerde voor meiden van 2 t/m 8 jaar. Samen met mijn dochtertje van 2 die de ideale klant is en een hele goede vriendin ging ik dus naar Hilversum om hierbij aanwezig te zijn. Ik was enorm nieuwsgierig geworden naar hun reversible kleding doordat ik op internet al wat sneakpeaks voorbij zag komen. Vandaag vertel ik jullie wat meer over het merk en wat ik van de launch en natuurlijk de collectie vind. 

Hoe is Cotton Ivy ontstaan?

Cotton Ivy is opgericht door Alisha Raghosing en Sabine Li-Maas. Tijdens hun opleiding Communicatie hebben ze elkaar 9 jaar geleden leren kennen. Kindermode was altijd al een gezamenlijke interesse, in eerste instantie wilden ze onbekende merken importeren uit Azie, maar toen dat erg lastig bleek te zijn besloten ze om het zelf te doen. Anderhalf jaar geleden hebben ze dan ook echt de stap gezet en begon de opzet van Cotton Ivy. Het merk is gebaseerd op hun eigen behoeftes en die van vele andere moeders, namelijk het mixen en matchen en vooral het moeite hebben met moeten kiezen. Want waarom zou je gaan voor één item, terwijl je er twee kunt krijgen? En dat is nu precies waar Cotton Ivy op inspeelt. Tachtig procent van hun collectie bestaat uit reversible kleding.

Door hun achtergrond in Fashion en Online Marketing hebben ze al een goed pakket samen, maar ze hebben ook nog een geweldig team achter zich. Mei-Ying is hun designer, Po-Shan hun coupeuse en Martine is hun fotografe. Voor meer informatie over Cotton Ivy, de beide oprichters en het team achter hen kijk dan gerust even op hun site.

Het launch feestje

Het was voor mij bijna anderhalf uur rijden naar Hilversum, maar op de heenweg was het toch bewolkt dus ik miste niets. Gelukkig had ik ook een zonnetje in huis, of ja.. in de auto dus de tijd vloog om. Het oude schoolgebouw waar het launch feestje zou zijn was heel makkelijk te vinden en zoals gezegd: gratis parkeren. We zagen het springkussen en allerlei andere spelletjes al buiten staan, de ballonnen stonden er ons op te wachten en de roze loper lag uit. Eenmaal binnen ging de gezelligheid verder met onder andere een speciaal hoekje voor de kinderen om te knutselen en een kraampje met drinken. Daar was Fay overigens veel te vinden, bij zowel de knutselhoek als het drinkkraampje.

cotton ivy launch party

 

Maar het belangrijkste was natuurlijk de ruimte met de zomercollectie. In het midden hadden ze drie gave setjes hangen, en ook aan de muren hingen leuke combinaties. Beide oprichters stelden zich aan ons voor en ik vertelde al dat ik zo op het eerste gezicht nog niets had gezien wat ik NIET leuk vond. Nou dat is een goed teken, want ik kan nogal kritisch zijn. Zo houd ik niet van teveel zachtroze en ik hou wel van printjes maar het moet niet al te druk zijn. Dus teveel bloemprintjes is niet mijn ding. Maar dat was het ook totaal niet.

 

Het was eigenwijs, kleurrijk met een vleugje stoer. Precies waar ik van houd.

 

Ik had expres niet alle kinderbijslag “opgemaakt” afgelopen vrijdag dus ik kon nog wat leuke items kopen van deze nieuwe collectie. Maar het was wel moeilijk! Want ik heb bijvoorbeeld een van de rokjes niet gekocht, maar daar had ik op de terugweg al spijt van haha. Gelukkig is de collectie nu ook online te koop dus kan ik weer los!

IMG_1427

“Fay kijk eens stoer”

De fotoshoot

Naast dat je de nieuwe kledinglijn kon bewonderen en kopen, kon je ook je dochter op de foto laten gaan met de nieuwste items. Daarvoor hadden ze Jeske van DeMamaCompany gevraagd om de foto’s te maken. Ze hadden een hele leuke achtergrond gemaakt met losse bloemen die op de muur geplakt zaten, zo zie je maar weer hoe simpel het eigenlijk is. Je dochter werd helemaal gestijld in de kleding van Cotton Ivy door Dorien van LifestyleFabriek en Tamara van IceBraids maakte de mooiste creaties voor in het haar. Fay kreeg een enorm mooie bloem, gemaakt van een vlecht. Nu ik dit zo gezien heb ben ik nog meer overtuigd dat ik echt een workshop moet gaan volgen haha.

IMG_1438

Beide kledingstukken zijn reversible. Hoe handig!

Complimenten aan Cotton Ivy

Dit was de eerste keer dat ik bij een soortgelijke lancering aanwezig mocht en kon zijn dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Maar ik wil wel mijn complimenten geven aan Sabine en Alisha en hun team voor deze goed opgezette dag. Er was echt enorm veel voor de kinderen te doen, dus zij vermaakten zich prima. Er was genoeg te drinken, er waren heerlijke hapjes en later kwamen ze zelfs met broodjes langs. Ook de fotoshoot was echt erg leuk gedaan en ik ben dan ook zeer benieuwd naar het resultaat. En dan natuurlijk het belangrijkste: de collectie. Die was helemaal geweldig.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje op de website van Cotton Ivy!

Comments

comments

Lifestyle, Moederschap
Previous Story
Next Story
 • Channa
  5 april 2016 at 06:12

  Ziet er leuk uit en wat een leuk concept. Ik ga eens even een kijkje nemen 🙂

  • Nicole
   6 april 2016 at 06:37

   Ja ik heb echt leuke dingetjes gescoord en gezien..

 • simpel, met een snufje liefde
  5 april 2016 at 06:18

  Wat een leuk merk! Ik vind het er lief en stoer uitzien en dan het aan 2 kanten te gebruiken is vind ik ook heel erg leuk.

  • Nicole
   6 april 2016 at 06:38

   Ja juist dat vind ik er ook leuk aan!

 • Josan
  5 april 2016 at 06:26

  Ah wat schattig om Fay in die outfits te zien. Mijn baby moet nog een beetje groeien dan kan ze er ook in. Dus nog even geduld…hopelijk past ze de wintercollectie want daar hadden ze echt gave items van.

  • Nicole
   6 april 2016 at 06:40

   Ja van die korte broekjes vond ik de 92 erg klein uitvallen, Fay paste er maar net in en ze is al zo smalletjes dus die hebben we een maat groter gepakt!

 • demallemolenmoeder
  5 april 2016 at 06:43

  Ziet er veelbelovend uit. Wat een leuk concept ook. Ik ben nieuwsgierig.

 • Wilmaaa
  5 april 2016 at 07:57

  Het ziet er zo leuk uit en wat een goed concept!

 • Marguerita
  5 april 2016 at 08:00

  Klinkt gaaf, ik ben uiteindelijk niet geweest dus fijn dat ik mee kan lezen!

 • Vlijtig Liesje
  5 april 2016 at 09:04

  Leuk om zoiets mee te maken. Maar ik merk wel dat ik soms denk: ‘Alwéér een nieuw kledingmerk?’ Ik heb het idee dat er om de haverklap lanceringen zijn, en vind het soms moeilijk om dan nog te zien waarin het verschilt van andere merken.

  • Nicole
   5 april 2016 at 09:06

   Nou zoals ik al in de blog vertel, dit merk verschilt met anderen omdat je de kledingstukken aan twee kanten kunt gebruiken. Dus eigenlijk heb je 2 kledingstukken in 1…

 • Cotton Ivy
  5 april 2016 at 15:53

  Dank je Nicole voor je enthousiasme, het was een hele leuke dag en wij zijn blij dat jullie er waren. Zeker omdat het ook best een stukje rijden was!

 • Sanja
  5 april 2016 at 16:06

  Wat super gaaf! Ziet er ook veel belovend uit

 • %d bloggers liken dit: