Maisdoolhof: op jacht naar safaridieren

Vorig jaar, toen Fay net één was, ontdekte ik dat er een maisdoolhof bij ons in de buurt zat. Het leek me erg leuk om daar een keer doorheen te wandelen, maar aangezien mijn dochter echt nog te klein was besloten we het uit te stellen. Dit jaar pronkt het maisdoolhof ergens bovenaan de zomer bucketlist van Fay en twee weken terug was hij eindelijk open en konden we erheen. Meteen een mooie activiteit in de buitenlucht voor de mamachallenge waaraan ik mee doe.

Het maisdoolhof in Helmond

Het doolhof wordt jaarlijks gemaakt door de Brandevoortse Hoeve. Zij zijn een agro-toeristisch familiebedrijf gelegen aan de rand van Brandevoort en Helmond. Ze hebben een binnenspeelschuur, een speelweide met terras (natuurlijk kun je ook binnen zitten) en nu ook weer het maisdoolhof. Elk jaar heeft het doolhof een thema en dit jaar is dat “speuren op safari”, waarbij de kinderen op zoek moeten gaan naar zeven safaridieren.

IMG_4905

Het leuke van het maisdoolhof is niet alleen dat je soms (lees: vaak) in rondjes loopt en je al snel je orientatie kwijt bent. Maar ook dat er een heuse opdracht vast zit aan het doolhof. Zo krijg je een grote kaart mee met daarop de poten van de zeven dieren en op de achterkant nog allerlei puzzels. Bij elk safari dier die je vindt hoort een puzzel die je moet oplossen. Los je de puzzel op dan krijg je een woord en met alle zeven woorden maak je een zin. Tegen ‘inlevering’ van die zin krijg je naderhand ranja, een ijsje en een verrassing! Maar ouders wees gerust, stiekem krijgt elk kind dat en niet alleen als ze de oplossing hebben.

Onze ervaring

Fay was al voordat we gingen enorm enthousiast. Sowieso wanneer ik zeg dat we iets leuks gaan doen dan staat ze te springen. Heerlijk dat enthousiasme van peuters. De speelschuur van de Brandevoortse Hoeve kent Fay ook erg goed aangezien we een abonnement hebben dus toen we aan kwamen wilde ze meteen daarheen. Oeps, daar had ik niet over nagedacht. Maar toen ik uitlegde dat we in het maisdoolhof naar dieren gingen zoeken wilde ze gelukkig toch wel mee.

Aangezien het die ochtend nog had geregend besloot ik haar laarsjes aan te trekken. Zelf was ik iets minder slim en had ik gewoon mijn Birkenstocks aangehouden waardoor ik een paar keer bijna op de grond lag haha. Fay mocht voorop en wees dus telkens de weg. Al snel kwamen we de eerste dieren tegen. De puzzels die daarbij horen zijn voor Fay nog te moeilijk maar gelukkig kon ik ze nog wel oplossen haha.

Beach Life

Na ongeveer 35 minuten hadden we vijf dieren gehad waarvan we de struisvogel wel 4x waren tegengekomen (oftewel, we liepen telkens rondjes), de leeuw 3x en de olifant 2x. Fay vond het toen ook welletjes en had dorst. Gelukkig kon ik de uitgang naar het doolhof snel vinden en konden we terug naar de hoeve voor de ranja en het ijsje. Maar eerst mocht Fay nog een cadeautje uitzoeken en dat werd een muisje.

We besloten om in de speelschuur van het ijsje te gaan genieten en van de ranja (ik pakte een lekkere latte macchiato) zodat Fay nog even kon spelen daar.

Maisdoolhof De Brandevoortse Hoeve
Medevoort 23, Helmond
Prijs: €5 per kind, daarbij zit de ranja, het ijsje en de verrassing inbegrepen

Ben jij al eens in een maisdoolhof geweest?

Bekijk ook eens de activiteiten van mijn collega bloggers; zoals het Nederlands Openlucht Museum van Glim.org, een festival van Kreanimo en Diergaarde Blijdorp van Lotus Writings.

Comments

comments

Lifestyle, Moederschap
Previous Story
Next Story
 • Geertje - Stay At Home Mama
  10 augustus 2016 at 06:16

  Lijkt me doodeng haha… Ben niet zo’n held wat doolhoven betreft! Maar wel leuk dat Fay zo enthousiast was….. En super leuk opgezet met wat drinken, een ijsje en cadeautje…..

  • Nicole
   11 augustus 2016 at 07:23

   Dacht ik ook haha dat ik t eng zou vinden maar de uitgang vond ik echt heel snel!

 • MetMirjam
  10 augustus 2016 at 09:13

  Het klinkt echt heel erg leuk!

  • Nicole
   11 augustus 2016 at 07:23

   Ja is ook echt een aanrader!

 • Charlotte
  10 augustus 2016 at 09:16

  Fijn dat jullie het zo leuk vonden!

 • Els
  10 augustus 2016 at 19:45

  Wat leuk! En dat voor maar € 5,- :-).

  • Nicole
   11 augustus 2016 at 07:23

   Ja fijn prijsje!

 • Kleine Prinses
  10 augustus 2016 at 20:12

  ooh leuk hoor!

 • Sjoukje - meergeldminderstress.nl
  10 augustus 2016 at 20:20

  Oh, wat een leuk idee! Dat vinden mijn kinderen vast ook heel leuk. Kan misschien nog net voor de zomervakantie afgelopen is.

  • Nicole
   11 augustus 2016 at 07:24

   Volgens mij blijft zo’n doolhof zelfs nog langer staan.. Pas in oktober rooien ze het!

 • Sjoukje - meergeldminderstress.nl
  10 augustus 2016 at 20:21

  Wel fijn trouwens dat elk kind die verrassing krijgt 🙂

 • Priscilla
  10 augustus 2016 at 20:52

  Dit lijkt mij echt heel leuk! Bij ons in de buurt moet er ook zo’n doolhof zitten maar het is er nog niet van gekomen.

  • Nicole
   11 augustus 2016 at 07:24

   Doen!

 • Cindy - levenalsmama.nl
  10 augustus 2016 at 23:00

  Klinkt leuk, ik wil het zeker ook nog eens proberen met mijn dochter, maar dan waarschijnlijk pas volgende zomer als ze ietsjes ouder is.

  • Nicole
   11 augustus 2016 at 07:24

   Ja dat had ik vorig jaar ook.. Slim!

 • Volgmama
  11 augustus 2016 at 08:03

  Leuk! Wij hebben dit een aantal jaar geleden ook eens gedaan. We hebben ons een uurtje vermaakt! En middenin stond zelfs een trampoline! Hoe ze die daar tussen hebben gekregen zonder het mais stuk te maken? Of zullen ze eromheen hebben gezaaid? haha.

 • Maike
  11 augustus 2016 at 11:51

  Wat een leuke zomeractiviteit zeg! Ik ben alleen bang dat er geen in de buurt van Delft zit.

 • Merel
  12 augustus 2016 at 08:08

  Dit lijkt me zo gaaf om met de kinderen te doen!
  We hebben hier in de buurt ook een doolhof, vergeet alleen steeds te gaan. Je blog is een goede reminder 🙂

 • %d bloggers liken dit: