Je eigen slaapliedje

Slaapliedje

Slaapliedje Fay

Gisteren zat ik tijdens een slaapje van Fay op facebook te neuzen of er nog interessante links naar voren kwamen. Heel soms kom ik namelijk een gedeeld item tegen waar ik direct inspiratie van krijg om te bloggen en zo was dat gisteren dus ook! Een vriendin van mij deelde een link over een slaapliedje en dat trok toch wel mijn aandacht.

Nadat ik klikte op de link kwam ik op de site van “mijn slaapliedje” terecht. Daar werd ik enorm vrolijk van want op deze website kun je een gepersonaliseerde versie van een nieuw slaapliedje downloaden. Het idee erachter komt van 2 papa’s die eigenlijk een nieuw slaapliedje bedachten voor hun kindjes aangezien ze het eeuwenoude nummer “slaap kindje slaap” een beetje beu waren. In eerste instantie was het niet hun bedoeling om er verder nog iets mee te doen maar aangezien het toch wel een hit werd op Youtube en mensen hun eigen versie ervan gingen bedenken kwamen ze op het volgende idee:

De mannen willen voor elk kind in Nederland en Belgie een gepersonaliseerd nummer in te zingen. Dit zodat elk kind zijn/haar eigen slaapliedje krijgt. Je kunt het nummer dan ook via de site downloaden en dient daarvoor wel een bedrag over te maken. Ze hebben er echter geen vast bedrag aan gekoppeld omdat zij vinden dat je niet in de portemonnee van een ander kunt kijken. Je mag dus zelf bepalen hoeveel jij het liedje waard vindt, hoeveel jij wilt en kunt betalen aan het liedje. Ze steunen daarmee ook Stichting Wees Kind aangezien 10% van de opbrengst daarheen gaat.

Op de site vindt je ook nog uitgebreidere uitleg van de twee bedenkers in een filmpje plus het slaapliedje zelf zoals hij standaard is. Zelf vond ik dit echt een super idee en heb ik dan ook het liedje voor Fay gedownload. Je kunt dan ook direct een instrumentale versie downloaden en het bladmuziek zodat je eventueel zelf het slaapliedje kunt spelen voor je kindje.

Ik vind het echt een hele leuke actie van de mannen, vandaar dat ik dus ook een blogje eraan wilde wijden om jullie hierover in te lichten!

Wat vind jij van dit initiatief?

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story
 • Linda
  15 april 2014 at 07:47

  Wat een leuk idee, had daar nog nooit van gehoord. Zelf hebben we vaak het slaapliedje van baby tv gezongen. Maar slaap kindje slaap, kan ze nu al zelf zingen. Tenminste, er komen klanken en woorden uit die daarop lijken.

 • Miranda
  15 april 2014 at 09:17

  Wat een leuk idee! Had er nog nooit van gehoord van vind het heel leuk:)
  Kan me voorstellen dat je daar als moeder blij van wordt:)

 • Eline
  15 april 2014 at 11:39

  leuk hoor!

 • Yvonne
  15 april 2014 at 22:14

  Wauw superleuk! Morgen even goed bekijken 🙂

 • Nicky
  15 april 2014 at 22:55

  Wat leuk zeg. Ik zal zeker eens een kijkje op de site nemen.

 • Jennn
  15 april 2014 at 23:05

  Wat leuk bedacht!

 • Sas
  16 april 2014 at 07:45

  Wat een leuk initiatief zeg!

 • Bianca
  17 april 2014 at 16:44

  Wat een super leuk idee! x

 • Debbie
  19 april 2014 at 15:29

  Dat is echt heel leuk zeg, en wat een lief liedje. Heb hem opgeslagen wie weet ga ik hem nog downloaden voor onze uk.

 • Amarins
  22 april 2014 at 12:15

  Leuk hè. Mijn tante heeft dat ook gedaan voor de jongste van mijn nichtje. Zo schattig!

 • Bron van inspiratie – april |
  30 april 2014 at 14:23

  […] Verandering van stijl als je mama bent – Fibromama’s Blog Je eigen slaapliedje – Meisje Eigenwijsje Papa’s kindje en Mama’s ego – Mamamaai Pubers in deze tijd – Kindercoach […]

 • Favoriete bloggers april - Mamaliefde
  7 januari 2016 at 08:48

  […] Verandering van stijl als je mama bent – Fibromama’s Blog Je eigen slaapliedje – Meisje Eigenwijsje Papa’s kindje en Mama’s ego – Mamamaai Pubers in deze tijd – Kindercoach […]

 • %d bloggers liken dit: