Hoera, Fay vier jaar! Ik heb een kleuter in huis

van baby naar kleuter

Op het moment dat jullie dit lezen (tenminste als je dit op dinsdag 6 maart leest) zijn wij met ons drietjes in Parijs. Ons grote cadeau aan onze dochter is namelijk een dagje Disney. Hoe leuk is dat! Haar verjaardag hebben we afgelopen weekend al uitgebreid gevierd en morgen begint het grote basisschool avontuur. Maar vandaag is het nog even qualitytime met papa en mama. Zoals elk jaar schrijf ik haar ook nu weer een brief…

Lieve Fay

Vier jaar geleden werd ik moeder van een heel klein meisje. Het was niets van wat ik verwacht had, maar juist alles wat ik had durven hopen en dromen. Want met jouw komst kwam ook een onvoorwaardelijke liefde. Zoveel liefde dat ik af en toe denk dat mijn hart explodeert omdat het niet meer past.

Met elk jaar dat je ouder werd dacht ik dat ik niet nóg meer van je kon houden. En toch gebeurde het telkens weer. Alsof mijn liefde met jou mee groeit. Hoe gek dat ook klinkt en hoe onmogelijk het eigenlijk lijkt. Want ik hou zoveel van je, dat is niet in woorden uit te drukken.

Grote zus

In het afgelopen jaar is er in je leven nogal veel gebeurd. Je werd namelijk grote zus. En met die belangrijke rol kwam niet alleen heel veel liefde en zorgzaamheid bij jou naar boven. Maar ook jaloezie. Je bent enorm dol op je broertje en wilt en kunt niet zonder hem. Maar je vindt het stiekem best moeilijk om de aandacht te moeten delen. Ook al probeer je dat zo min mogelijk te laten zien.

De jaloezie valt echter in het niet bij de liefde en zorgzaamheid die je laat zien richting je broertje. Je wilt overal mee helpen, je knuffelt het liefst de hele dag met hem. En je kunt niet wachten tot hij groter is en je er echt mee kunt spelen. En je kleine broertje is ook gek op jou. Naar ons lacht hij ook altijd, maar zodra hij jou ziet lijkt niemand meer te bestaan. Jij bent zijn grote voorbeeld en wat ben ik trots op jullie allebei!

Loslaten

De afgelopen maanden maakte je meermaals kenbaar klaar te zijn voor school. Je wilt meer leren en ontdekken dan je thuis kunt. En gelukkig voor jou is het nu zover. Je mag eindelijk, net zoals je vriendinnetjes, naar de grote school. Een mijlpaal die ik erg mooi vind, maar die ik toch ook wel moeilijk vind. Want nu moet ik je loslaten. Jij, mijn kleine meisje. Mijn eerste kind. Degene die van mij een moeder maakte. Maar ik denk dat het ook wel goed is, dat loslaten. Voor mij maar ook zeker voor jou.

Lieve schat, van harte gefeliciteerd. Nu ben je echt vier jaar en kan jouw leventje als individu écht beginnen.

Ik hou van je.

Lees ook: Drie jaar moeder | Hoera, Fay drie jaar!

Extra blog + winactie

Vanmiddag komt er een extra blog online, met daarin alle versieringen, de taarten en de outfit van Fay tijdens haar feestje. Ook zit er een WINACTIE aan gekoppeld, dus mis het niet!

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Marije
  6 maart 2018 at 06:19

  Gefeliciteerd met jullie grote meisje!

 • Reply
  Channa
  6 maart 2018 at 06:47

  Gefeliciteerd!! En wat tof dat jullie in Disney zijn, veel plezier!

 • Reply
  Romy
  6 maart 2018 at 06:52

  Gefeliciteerd met Fay! Wat onwijs spannend dat ze nu echt naar school gaat en fijn om te horen dat ze daar ook echt aan toe is. Maar voor nu eerst: een hele fijne dag vandaag 🙂

 • Reply
  janske
  6 maart 2018 at 10:28

  Gefeliciteerd met jullie kleuter! Heel veel plezier vandaag!

 • Reply
  Natasja
  6 maart 2018 at 10:59

  Lang zal ze leven! Hieperdepiep HOERA!! Van harte gefeliciteerd!!

 • Reply
  Will
  6 maart 2018 at 14:12

  Van harte gefeliciteerd met je dochters verjaardag.
  En wat een prachtig cadeau, Een dagje DISNEYLAND Parijs, fantastisch.
  Wat wenst een kind nog meer!!

 • Reply
  Rachel
  6 maart 2018 at 15:45

  Van harte gefeliciteerd! Wat een mooie meid is het toch. Heel veel plezier in Disneyland Parijs.

 • Reply
  Saskia
  7 maart 2018 at 20:49

  Van harte gefeliciteerd met jullie kleuter!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: