Het is een fase (100x)

het is een fase

Wat moest ik elke keer weer lachen als ik wanhopige moeders op Twitter of Facebook zag met de woorden “het is een fase”. Niet omdat ik zo’n gemene troela ben hoor, die ze uitlachte. Maar ik bedacht me wel elke keer weer dat wij toch een geweldig makkelijk kind hebben. Een kind zonder fases.

Niet. Dus. 

Het is een fase

Waarschijnlijk heeft dat kleine meisje eigenwijsje van ons al haar fases gewoon verzameld om ze tegelijkertijd tegen ons te gebruiken. Want het lijkt niet 1 fase, nee ze heeft verschillende “kuren” de laatste tijd. Even een kleine opsomming:

De bijt-fase.
Ze bijt werkelijk overal in. In de speelmat, de tafelpoot, de hond, mijn schouder, mijn moeders arm en ga maar zo door. Aangezien ze 3 tanden boven heeft en 3 tanden beneden kan dit dus echt wel pijn doen. Maar goed, ze doet het (nog) niet bewust dus wat kan ik ermee..?

De ik-wil-niet-eten-fase.
Hierbij weigert ze vaak gewoon het eten wat ze voorgeschoteld krijgt te eten, al lust ze het wel. Ze doet haar mond dan gewoon strak dicht en draait haar hoofd telkens weg. Als je dan toch iets binnen krijgt steekt ze haar tong uit en laat het zo uit haar mond vallen.

De ik-wil-bij-mama-fase.
Oftewel, ik kan niet meer naar de wc zonder gehuil. Ik dacht dat het hier wel meeviel. Maar sinds een paar dagen is het echt mis zodra ik ergens ben waar ze me niet kan zien. Dan is het huilen geblazen MET tranen erbij hoor. Zo zielig is ze dan…

De optrek-fase.
Mevrouw kan nog niet eens zelfstandig gaan zitten (al doet ze wel flink haar best hoor) maar ze wil al staan. Regelmatig vinden we haar op dr knietjes zich proberen op te trekken. Nog even he en dan….. Help!!

Zoals je ziet… Wij komen om in de fases. Hopelijk eindigen ze ook allemaal tegelijkertijd dan kunnen we weer even opgelucht ademhalen. En tot die tijd?

Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase.

 

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Minke
  3 december 2014 at 06:56

  Echt het, soms zijn die fases niet zo leuk. Luca heeft het bijten ook ontdekt. Gelukkig kan ik nog prima weg zonder huilen. Wel heeft hij het leuke idee dat hij altijd mee moet als 1 van ons naar buiten gaat. Denk ik even rustig boodschappen te kunnen doen omdat M. ook thuis is, wil de kleine man gewoon mee de kou in. Ach, wel ze gezellig haha. Ik geniet daar nog maar van, straks wil hij niet mee mee. Hopelijk zijn de fases snel voorbij!

 • Reply
  Petra
  3 december 2014 at 07:04

  Succes! En inderdaad het is een fase. Dus het komt goed.

 • Reply
  Daantje
  3 december 2014 at 08:00

  Het klinkt mij in de oren als een sprongetje. Ons zoontje heeft dat ook elke keer, vlak voordat hij weer iets nieuws kan. Als ze zich straks zelf kan optrekken zal je vast je lieve meisje weer terug hebben. Althans, zo gaat dat hier dan altijd 😉

 • Reply
  Anita
  3 december 2014 at 08:40

  Succes meis!

 • Reply
  Geertje
  3 december 2014 at 09:15

  Inderdaad….. Het is een fase…
  En die fases blijven nog wel even komen hahah!
  Veel succes!

 • Reply
  Bernie
  3 december 2014 at 09:29

  En die fases blijven ze hun hele leven houden. Das ff een opluchting he?

  Maar ook begrijpelijk. want ze moeten nog heel veel leren voordat ze weten wie ze zijn en wat ze kunnen.
  Deze dame heeft duidelijk al een eigen willetje,(die ken ik meer in de directe omgeving :-)) wat natuurlijk voor jullie lastig is maar ook haar redding is geweest in het verleden.
  We zullen het op de voet volgen en een er mogelijk een aandeel in hebben in het groothouden van het “Fay project”

 • Reply
  Mama's Jungle
  3 december 2014 at 11:35

  haha lol herkenbaarrrrrrGggGgrRrRrRrr…. Hier nu een plakvastaanmamafase en uitdaagfase (weglopen, eten op de grond gooien). Fijn maar ik quote jou “het is een fase” 😉 ghehe

 • Reply
  Frederique
  3 december 2014 at 12:03

  En die fases gaan maar door – Ik ben me nu aan het verwonderen over hoeveel fases puberteit wel niet kan hebben 😉

 • Reply
  Jessica
  3 december 2014 at 13:09

  En helaas, het gaat door. Zodra je denkt ‘daar zijn we mooi doorheen gekomen’ dient de volgende fase zich aan. Hier hebben we nu de ‘ik gil hard als ik denk dat mama weggaat’, de ‘als ik het zelf niet mag doen doe ik niks’, de ‘ik mep als ik mijn zin niet krijg’ en de ‘kijk eens wat een dramaqueen ik kan zijn’ fases inmiddels. Dus ik zeg vooral: GENIET want het wordt nog erger 😉

 • Reply
  Linda
  3 december 2014 at 19:54

  Fijn, een fase kan al een gedoe zijn. Maar allemaal tegelijk… Heel veel succes!

 • Reply
  Marijke
  3 december 2014 at 23:21

  O ja, het is een fase. En die gaat voorbij, omdat de volgende fase zich aandient 😉
  Nu lachen we ook allemaal heel vriendelijk naar je terug hoor! Zo’n lachje van: ja we weten wat ze doormaakt, gelukkig is die van ons daar al doorheen!

  Sterkte met al deze fases tegelijk!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: