Herinneringen aan onze vakantie in Zeeland

Net zoals vele andere moeders (en vaders) maak ik ontzettend veel foto’s. Voornamelijk van de kinderen, maar ook van mooie natuurgebieden, gebouwen en nog veel meer. Ik maak die foto’s in eerste plaats omdat het prachtige herinneringen zijn en de foto’s deze herinneringen weer oproepen. Daarom maak ik, naast een jaar-album, ook altijd een fotoboek van onze vakanties.

Afgelopen zomer zijn wij naar de Zeeland op vakantie geweest. Onze camping lag in de Zak van Zuid Beveland, maar we hebben nog veel meer plekken ontdekt in deze prachtige provincie.

Herinneringen vastleggen voor later

Tijdens de vakantie heb ik regelmatig mijn telefoon en/of videocamera in handen gehad. Niet omdat ik er verslaafd aan ben (ben ik wel), maar vooral om herinneringen vast te leggen. Wanneer ik samen met mijn kinderen terug kijk naar de foto’s komen de mooiste verhalen weer boven. Over wat we hebben gezien en gedaan, de mensen die we ontmoet hebben en wat nu eigenlijk het mooiste was die vakantie. En het mooie is, bekijk ik foto’s van een vakantie twee jaar terug dan gebeurd hetzelfde. De foto’s roepen iets op.

Waardevolle herinneringen

Dit soort herinneringen zijn mij zo ontzettend waardevol. Daarom ga ik ook dit keer weer een fotoalbum ervan maken. Tot nu toe heb ik vrijwel altijd mijn fotoboeken laten maken bij Albelli en dat zal dit keer niet anders zijn. Niet alleen hun producten zijn van goede kwaliteit, het maken van zo’n fotoalbum is ook ontzettend makkelijk.

We hebben dan ook bij Albelli een fotoboek laten maken van onze bruiloft, van onze huwelijksreis en zelfs mijn jaar op Aruba staat in twee fotoboeken van Albelli. Verder maak ik ook jaar-albums van de kinderen en heb ik ook beide zwangerschappen vastgelegd. Je snapt het.. ik ben dol op het maken van fotoboeken en vooral op de herinneringen die je erdoor terug krijgt.

Welke momenten leg je vast in een fotoboek?

Aangezien ik altijd ontzettend veel foto’s heb is het flink kiezen welke foto wel in een boek komt en welke niet. Toch zijn er bepaalde momenten die er sowieso in komen. Bijvoorbeeld van onze accommodatie, de camping zelf, vriendjes en vriendinnetjes, uitjes die we maken en bepaalde activiteiten zoals de mini disco.

Voordat ik foto’s uit ga zoeken maak ik wel een globale planning. Ik kijk welke dingen er in het fotoboek komen, maar ook hoeveel plek het krijgt. De mini disco krijgt bijvoorbeeld een halve pagina, terwijl het uitje naar Neeltje Jans afgelopen zomer minstens twee pagina’s krijgt. Misschien wel drie. Op die manier weet ik dan ook hoeveel foto’s ik uit kan/mag kiezen per onderdeel.

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story
%d bloggers liken dit: