Herfstvakantie tip | LEGO World Nederland

Tijdens de herfstvakantie van het Noorden en het Midden vindt het grootste LEGO spektakel ter wereld plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Het is dit jaar de 16e editie van LEGO World Nederland en hét perfecte familie uitje tijdens de herfstvakantie. De toegangsprijs van dit gigantische LEGO evenement is (online) €19,50 waarbij kinderen tot 2 jaar gratis mee naar binnen mogen. 

Zelf ben ik er nog nooit geweest maar heb ik de verslagen van onder andere Mamaliefde gelezen en bekeken en daar werd ik wel enthousiast door. Dit jaar ga ik daarom dan ook voor het eerst erheen met mijn 2,5 jarige peuter. Het zal best druk worden en dat vind ik dan met dit in mijn achterhoofd wel even spannend, maar ik denk dat ze echt gaat genieten. Ze is helemaal weg van het spelen met LEGO duplo en als we bij de Jola Mode zijn kan ze echt al hele kunstwerken bouwen met de kleine LEGO blokjes.

LEGO World activiteiten 2016

logo

Er vinden dit jaar weer tal van leuke activiteiten plaats die het spelen met LEGO stenen een geheel nieuwe dimensie zullen geven. Zo kunnen de kleintjes genieten van de LEGO DUPLO show bij het DUPLO theater, LEGO Friends fans kunnen in een echte kermis attractie stappen terwijl de kids bij LEGO Nexo Knights worden opgeleid tot ridder. De Star Wars fans kunnen ook weer hun hart ophalen, want dit jaar is er een unieke collectie te zien van alle LEGO Stars Wars minifiguren die ooit gemaakt zijn. Of bestuur je liever je eigen LEGO robot bij de LEGO Mindstorms stand? Alles is mogelijk!

Bovenstaande voorbeelden zijn natuurlijk slechts een kleine greep uit de vele activiteiten tijdens LEGO World. Uiteraard zijn alle populaire LEGO productlijnen – LEGO Friends, City, Chima, Technic, Star Wars & DUPLO – op dit grote evenement vertegenwoordigd.

Klik hier voor meer informatie rondom het LEGO World programma.

LEGO FUNFACTS:

 • Wist je dat er ruim 23 vrachtwagens richting LEGO World rijden die samen meer dan 14 ton aan LEGO steentjes vervoeren?
 • Wist je dat er meer dan 5.000 LEGO bouwwerken per dag worden gebouwd tijdens dit evenement?
 • Wist je dat er aan het einde van zo’n dag meer dan 100 mensen nodig zijn om alle bouwwerken weer af te breken?
 • Wist je dat je met 40 miljard LEGO stenen op elkaar gestapeld kunt lopen naar de maan?
 • Wist je dat je met LEGO alles kunt maken? Zo kunnen zes 8-nops LEGO stenen worden samengevoegd op 915.103.765 verschillende manieren!

#LEGOWORLD2016

151027_legoworld-overviews-138

Meer informatie, of kaartjes via de voorverkoop (scheelt bijna 20%) vindt je op de website van Lego World.

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story
 • marleen@burgertrutjes
  10 oktober 2016 at 13:36

  Superleuk! Ik heb dan wel geen kids maar het innerlijke kind in mij vindt dit ook fantastisch 🙂

  • Nicole
   10 oktober 2016 at 15:12

   Haha mijn innerlijk kind vind het excuus van haar dochter wil erheen ook ERG handig 😉

 • Els
  10 oktober 2016 at 18:58

  Toen ik klein was speelde ik echt kei veel met LEGO. DIt was toen voor mijn broer en ik super leuk geweest!

 • %d bloggers liken dit: