Gratis uitstapje: kinderboerderij Geldrop

Een van de dingen die ik tijdens mijn verlof wil doen is de Mamachallenge. Ik heb hier eerdere jaren ook aan mee gedaan en aangezien we ook dit jaar in de zomer niet op vakantie gaan leek het me weer een leuke uitdaging. Ik start met een gratis uitstapje hier bij ons in de buurt, de kinderboerderij in Geldrop. Echter ga ik er vanuit dat zoiets bij iedereen wel in de buurt zit!

Kinderboerderij Geldrop

De kinderboerderij maakt deel uit van het Landgoed Kasteel Geldrop, een van de mooiste en rustigste plekjes van Geldrop. Op de kinderboerderij werken voornamelijk vrijwilligers, waarvan een deel van deze vrijwilligers gehandicapt is of een beperking heeft. Ook zijn er altijd stagiaires aanwezig.

In en om de boerderij leven ezels, schapen, geiten, varkens en allerlei pluimvee. Ook is er een bijgebouw met een speciale ruimte voor de kleine huisdieren zoals konijnen, cavia’s en muizen. Er is ook een ruimte binnen in de boerderij waar bezoekers kunnen zitten als het regent. Deze kinderboerderij staat bekend als een echt “knuffelboerderij” aangezien je de meeste dieren mag aaien, knuffelen en voeren. Dit gebeurd echter wel onder toeziend oog van de ouders en/of een medewerker van de kinderboerderij.

Op het terrein van de kinderboerderij hebben ze ook leuke speeltoestellen zoals schommels, een glijbaan en een klimrek. Ook staan er allerlei loopauto’s en tractors voor de kleinsten om zich daarmee te vermaken. Al met al dus echt een super leuke plek om heen te gaan met je kinderen.

Andere gratis uitstapjes

Aangezien ik deze challenge niet alleen doe (dank je Merel voor het organiseren hiervan!) deel ik ook graag een aantal gratis uitstapjes van mijn blog collega’s.

Roxanne ging met haar zoontje naar de Geertje’s Hoeve in Haarzuilens.
Nathalie ging naar Futureland in Rotterdam.
Fleur geeft tips voor gratis uitjes op haar blog.
En zelf schreef ik in 2014 ook al een artikel over een gratis uitje hier in onze omgeving.

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story
 • Charlotte
  23 juli 2017 at 09:01

  De kinderboerderij lijkt me altijd zo leuk, maar Aukje is echt bang van alles wat beweegt dus meestal niet zo’n succes hier haha.

  • Nicole
   23 juli 2017 at 21:30

   Oh wat jammer zeg.. hier echt een enorm grote dierenvriend(in)!

 • Essma
  23 juli 2017 at 09:24

  Leuk! Hier in Duitsland mis ik zulke boerderijen in de buurt. Is altijd zo ver rijden ?

  • Nicole
   23 juli 2017 at 21:30

   Jammer zeg.. hier zitten er best wel veel in de buurt maar woon ook in een dorp.

 • roelina
  23 juli 2017 at 16:23

  Kknderboerderijen zijn altijd goed om naar toe te gaan, lekker laagdrempelig en ik ken geen kind die het niet leuk vindt. Dat je hier met dieren mag knuffelen is natuurlijk helemaal leuk!

 • Sheila
  4 augustus 2017 at 19:30

  Ik vind kinderboerderijen altijd super geslaagd als er ook nog een restaurantje bij zit. Kan je lekker op het terras even bij komen, terwijl je kind los gaat op het terrein.

 • Bettine
  13 oktober 2017 at 15:04

  Altijd leuk de kinderboerderij. Een goeie manier om je kind met de natuur in aanraking te laten komen 🙂

 • %d bloggers liken dit: