Fijn uitje in de herfst: GaiaZOO

In het laatste weekend van de herfstvakantie zijn wij naar GaiaZOO geweest. Dit is een prachtige dierentuin in Kerkrade, Limburg. Voor ons een uur rijden, maar zeker de reis waard. We zijn er al vaker geweest maar eigenlijk nooit tijdens de herfst. Nou ik kan je verzekeren, ook nu is het een hartstikke leuk uitje voor jong en oud. En misschien vooral nu juist met alle Corona maatregelen. Want daar houden ze ontzettend rekening mee.

Vier gebieden

Al bij binnenkomst in de dierentuin wordt er een looproute aangegeven. Deze looproute wordt ook aangepast dus zodra ze merken dat er in een bepaald gebied al genoeg mensen zijn leiden ze de nieuwkomers naar een ander gebied. Dat kan in deze dierentuin ook gemakkelijk want er zijn maar liefst vier gebieden waar van de Rainforest en Taiga het grootste zijn. Naast deze twee gebieden heb je ook nog Limburg en Savanna.

Deze dieren maakten de meeste indruk

Er zijn in de dierentuin echt meer dan genoeg dieren te vinden. We kwamen als eersten wat apen tegen en ook hele grote vogels zoals gieren. Deze vogels waren toch echt wel indrukwekkend. Vooral wanneer ze hun vleugels spreiden. Maar er waren nog een aantal dieren die echt indruk maakten op beide kinderen en waar ze niet bij weg te slaan waren.

Gorilla’s

Als eerste de gorilla’s. In eerste instantie waren we teleurgesteld dat ze buiten niet te zien waren. Echter kun je ook in het binnen verblijf kijken en daar zaten ze dus allemaal. Lekker bij elkaar. Of samen te spelen en dollen. Ook ik kon uren blijven staan bij deze dieren. Zo mooi om te zien.

Miereneters

Daarna waren de miereneters aan de beurt. Of ja, die kwamen we eigenlijk per toeval tegen. Want we keken eigenlijk naar andere diertjes toen we opeens een van de miereneters in het binnenhok zagen liggen. Hij of zij lag te slapen dus we wilden eigenlijk net weg gaan. Tot er opeens een tweede miereneter binnen kwam lopen. Jeetje wat zijn dit aparte beesten, maar wat gaaf om te zien zeg. Hij kwam ook heel dicht bij het raam dus zo konden we het nog beter zien. Vooral onze dochter was helemaal gefascineerd door deze beesten.

Giraffen

De derde favoriet waren de giraffen. Dat komt ook wel een beetje omdat de dierentuin bij ons in de buurt geen giraffen heeft. En omdat we er extra lang naar konden kijken aangezien de giraffen naast het restaurant staan waar we ons eten afhaalden.

Ook veel speeltuinen

Naast een heleboel natuur en hele mooie en gekke dieren zijn er ook op veel plekken speeltuinen te vinden. De vorige keer dat wij er waren was er zelfs een nieuwe speeltuin in aanbouw. Helaas voor ons ging hij pas een week later open. Maar dit keer konden de kinderen er dus wel spelen. Dat maakt GaiaZOO eigenlijk nóg leuker omdat het zo lekker divers is. Hebben de kinderen even een uitraas momentje nodig dan kan dit gewoon. Ook nu in Corona tijd.

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story

1 Comment

 • Reply
  Jamila umm Zeineb
  20 november 2020 at 08:38

  Ik woon in Landgraaf dus niet ver er vandaan ben er maar 2 keer heen geweest
  Het is inderdaad en mooie en over zichtelijke dieren tuin de laste keer dat ik er was waren ze nog het vogelverblijf aan het maken dus al heel lang geleden denk dat het tijd wordt om te gaan

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: