Eetdagboek baby 9 maanden

In het vorige eetdagboek van Fay hield ik een week lang bij wat ze at. Ze was toen ongeveer 6,5 maand. In de tussentijd is er weer wat veranderd in haar eetgewoontes en daarom leek het me nu ook wel leuk om weer een eetdagboek te delen. Dit keer echter niet van een week lang, maar ik laat haar ritme zien zoals hij is en vertel daarnaast wat ze allemaal al eet.

Oh ja ik sprokkel wel een beetje, aangezien ons meisje morgen pas echt 9 maanden oud is. Haha, maar het gaat om het idee hé!Eetdagboek baby 9 maanden

Eetdagboek baby 9 maanden oud. 

Ontbijt – We maken een fles klaar van 200ml en daarvan gaat 3/4e in een kommetje voor de pap en de rest drinkt ze op. De pap die wij gebruiken is van bambix 8+. Ze eet haar pap wel maar ik heb vaak moeite om alles erin te krijgen, dit omdat ze enorm bewegelijk is en eigenlijk het liefst alles doet behalve eten. (dit geldt meestal alleen voor de ochtendmaaltijd)

Tussendoortje – Fruit; ze vindt vooral banaan, appel, peer en mango lekker. Ook krijgt ze wel eens een soepstengel of rijst wafel.

Lunch – Tijd voor een boterham. Ze begint haar voorkeuren te krijgen (oftewel ze begint een willetje te ontwikkelen) en wil geen brood ouder dan 1 dag, droog brood is ook niet echt meer te pruimen en het liefst moet er iets op zitten waarmee ze lekker kan kliederen. Ze krijgt voornamelijk boter en kipfilet maar soms ook smeerkaas of smeerworst. Ook blijf ik droog brood aanbieden.

Tussendoortje – Rond half 3 krijgt ze nog een fles, deze is 130ml ongeveer.

Avondeten – Als ze met de pot mee kan eten dan eet ze met de pot mee. Helaas kan het niet altijd omdat we ingrediënten zoals melk gebruiken of kruiden en die mag ze nog niet. Pannenkoeken heeft ze al gegeten, die zijn yummm! Verder is macaroni wel echt haar favoriet! Tomaatjes en komkommer vindt ze ook super lekker dus die geven we ook wel eens tussendoor. Soms komt het voor dat ze een potje krijgt omdat echt apart koken in zo’n hoeveelheid niet te doen is en de diepvries voorraad leeg is.

Laatste fles – Tegen een uur of 7 ’s avonds krijgt ze nog een laatste fles, deze bevat net als in de ochtend 200ml flesvoeding.

Dit is dus wat ze doorgaans eet. Eigenlijk hebben we haar altijd heel divers dingen aangeboden en eet ze zowel vers als uit een potje. Wel vind ik het soms lastig omdat wij best vaak dingen koken die zij niet mag hebben. Om dan voor haar ook iets neer te zetten blijft lastig vind ik zelf.

Dus als iemand daar tips voor heeft…?

7 reacties op “Eetdagboek baby 9 maanden

  • Leuk om te lezen! Hoe doe jij het overdag met drinken? Onze dame wil graag om 12.00u nog een 150cc fles en het liefst rond 18.00u weer een beetje melk (borstvoeding). Ik geef water of slappe thee en een soepstengel ’s middags, maar melk vindt ze veel lekkerder en ik zou graag minder melk willen geven en meer ander drinken

  • Nicole (misseagles) zegt:

    Ze krijgt qua melk echt alleen wat ik hierboven al beschrijf. Dus die 3 flesjes. Tussendoor geef ik haar inderdaad nog water en thee. Wat geef je naast de melk en thee? Eet ze al brood? Melk is namelijk te vergelijken met echt voedsel. Dus fruit, brood, groente, enzovoort…
    Heb alleen verder geen ervaring met borstvoeding dus hoe dat precies zit kan ik je niet zeggen. Daarvoor zou je bijvoorbeeld naar kellycaresse kunnen gaan of waymadi.

  • Ik moet zeggen dat we al vrij snel af zijn gestapt van ‘dingen die niet mogen’. Tristen is nu 14 maanden en eigenlijk eet hij vrijwel alles met de pot mee. We letten eigenlijk vooral op met suiker en zout, verder eet hij alles. Dus ook de indiase curry of die kruidige pasta. Het motto was, zo koken wij dus hij moet er toch aan wennen…
    Overigens is hij ook dol op tomaatjes, die zijn echt ideaal om tussendoor te geven ook 🙂 En verder doen we regematig appelstroop (favoriet) en pindakaas op de boterham, als je daar nog tips voor nodig had.

  • Leuk om eens te zien hoe een ander het inricht. Ons meisje is nu net een paar dagen 10 maanden en ze eet nu eigenlijk nog steeds wat ze met 9 maanden ook at. Dat is in in de ochtend melk, om 10.00 uur een fruithapje van 2 stuks fruit (mango is hier ook favoriet, maar dan doe ik een halve met iets anders zoals banaan), om 12.00 een boterham met boter en stroop, jam, kindersmeerkaas, kipfilet, pindakaas en vandaag voor het eerst een plakje (niet te zoute) kaas, daarna een klein flesje. Smiddags rond 15.00 krijgt ze meestal iets om te snoepen uit de ‘verantwoorde hoek’, zoalsbiologische maispofdingen en om 17.00 eet ze 200-250 gram avondeten. Omdat de verhouding ook nog anders ligt maak ik vaak toch vooraf haar eten en haal ik het uit de diepvries. Ook heb ik daar stukjes van 20 gram vlees en vis ingevroren liggen. Maar ook ik wissel wel eens af met potjes biologische voeding hoor, je hebt gewoon niet altijd iets klaar staan. Geeft toch helemaal niet. ‘ Tenslotte krijgt ons meisje rond 19.00 nog een papfles van 200ml. We geven het ook wel eens in een bordje, maar ze vind het zo fijn knuffelig op schoot rond dat tijdstip. Maar geen echte tips dus. Ja 1: als je pasta eet; een potje gezeefde tomaten (ze mag nog geen/weinig zout) opwarmen in een pannetje en daar wat gekookte pasta doorheen. Een paar keer de staafmixer erop zetten en ze kan toch mee-eten ook al is jullie saus anders. Die heb ik altijd wel staan. Je hebt ook varianten met bijvoorbeeld basilicum en volgens mij mag ze dat al best hebben (dacht ik althans wel eens gelezen te hebben), alleen heel kruidig pittig eten niet.

  • Ik moet er wel bij zeggen dat vrij vrijwel geen zout/pakjes gebruiken in de keuken. Heel af en toe eens een bouillonblokje maar dat is alleen met soep. Wij kruiden alles wel, maar eigenlijk geen zout en we missen het niks. Maar het maakt het wel makkelijker Tristen mee te laten eten.

  • Dan schelen onze Girls maar 1 dag!Leuk!Eline is van 7 maart. Het eetschema komt erg overeen.Alleen krijgt Eline nog 4 flesjes van 180, maar daar laat ze steeds meer van staan, dus dat kan mineer. Ik probeer nu ook verschillende dingen met eten. Biologische jam en paté zijn nu nieuw voor op brood en succesvol bevonden;-). Ik geef ondanks dat ze 2 tandjes heeft nog bijna geen korst. Verder probeer ik haar te geven wat wij ’s avonds ook eten, wel zonder kruiden, dus bv (zoete) aardappel met wortel/brocolli, rijst, wortel en beetje kip ofzo vindt ze ook erg lekker, of macaroni met wat gepureerde tomaat, gelukkig mag en kan er steeds meer.

  • Wij hebben een stomer en blender in 1 van Avent. Daar die je wat ingrediënten in en nog geen half uurtje later is je hapje klaar. Zo kost het mij weinig moeite om altijd vers te koken voor Aeden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *