Bobo: tijdschrift voor kleuters (review)

Hoe wij voor het eerst in aanraking kwamen met Bobo weet ik niet meer. Maar dit tijdschrift voor kleuters was vanaf het begin een daverend succes. Dus toen mijn schoonmoeder vroeg of we het leuk zouden vinden om een abonnement te krijgen op het Bobo tijdschrift zeiden we direct ja. Omdat we inmiddels al een hoop tijdschriften in huis hebben en onze dochter er gek op is leek het me leuk om er iets over te schrijven.

Tijdschrift voor kleuters

Bobo is al 45 jaar het tijdschrift voor kleuters. Misschien ken je het dus zelf ook nog uit je eigen jeugd. Dit tijdschrift wordt samen met leerkrachten ontwikkelt en sluit daarom ook 100% aan op de lesstof op school en het niveau van groep 1 en 2.

Elk Bobo tijdschrift heeft een eigen thema en staat boordevol leuke oefeningen met zowel cijfers als letters, puzzels, kleurplaten, voorleesverhalen en knutselopdrachten.

Onze indruk van de Bobo

Zodra de Bobo binnen komt duikt onze dochter met haar neus in dit kleutertijdschrift. Ze pakt haar stiften en potloden erbij en gaat aan de slag. Sommige puzzels en oefeningen spreken voor zich, maar bij andere vergt het wat uitleg. Wanneer je het tijdschrift openslaat staat er altijd op de linkerpagina een opdracht waarbij ze iets mogen omcirkelen wat ze mooi vinden en op de rechterpagina staat een doolhof. Allemaal in het thema van die editie, bijvoorbeeld kleuren, met het vliegtuig of eten & drinken.

Na een aantal opdrachten staat er een kort voorleesverhaaltjes. Super leuk om samen op de bank te lezen of voor het slapen gaan. Er zit ook altijd een grote afbeelding bij die over het verhaaltje gaat dus je kun op die manier ook nog leuke vragen stellen.

Er zitten veel verschillende opdrachten bij voor zowel het leren kennen van de letters als alle getallen. Ook heel leuk: er zit vaak een QR code bij waarmee je na het scannen een filmpje opent op je telefoon of tablet.

Review Bobo kleutertijdschrift

Wat ons betreft vinden wij de Bobo voor kleuters echt een aanrader. Onze dochter kan zich er prima een poos mee vermaken en ze vindt het ook echt leuk om te doen. Het zijn vooral hele leerzame dingen gegoten in een spelletjesvorm. Dus ze heeft niet eens door dat ze aan het ‘leren’ is.

Website en app

Verder is het ook leuk dat er naast het tijdschrift ook nog een website en app bestaat van Bobo. Zowel op de site als in de app kunnen de kleuters in de 3D speelboom van Bobo spelen. In deze Bobo-boom zijn allerlei hutten te vinden, onder andere de kleurhut, leeshut, Engelse garage en kijk- en luisterhut. Ze hebben hierbij geen begeleiding nodig want alles wordt op een makkelijke manier uitgelegd door Bobo zelf.

Het fijne aan de app is dat je na het installeren alles kunt spelen en bekijken zonder internet verbinding. Ideaal voor onderweg dus ook.

Abonnement

Zoals ik al aangaf hebben wij een abonnement ontvangen van mijn schoonouders. Er zijn echter verschillende abonnementen. Zo kun je ervoor kiezen om drie keer een Bobo tijdschrift te ontvangen, maar je kunt ook kiezen voor 6x en zelfs 14x. Soms zijn er ook nog leuke acties, maar daarvoor kun je beter de website zelf in de gaten houden. Deze acties veranderen namelijk regelmatig.

Kende jij Bobo al?

2 reacties op “Bobo: tijdschrift voor kleuters (review)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *