Sinterklaas kadotip: binnenspeelzand

Vanmorgen plaatste ik al mijn eerste artikel over de Sinterklaastijd. De goedheiligman arriveert volgend weekend alweer in Nederland en ik merk bij de moeders om me heen dat het de kinderen vooral ook al volop bezighoudt. Nu is mijn dochter wat te klein om te beseffen wat er allemaal gaat gebeuren, maar ook zij heeft het de hele dag over Klaas en Piet. Ze wijst ze overal aan (in de Action moest ze zelfs even knuffelen met een Sint poster) en geeft kusjes aan de afbeeldingen. Tijd dus voor de ouders om ons ook bezig te houden met de cadeaus. 

Ik ontving laatst een van de nieuwste speelsets van Angel Sand. Angel sand is speciaal zand om binnenshuis mee te spelen. Nu zullen ouders wellicht bij het woord ‘zand’ al direct de kriebels krijgen, maar dit binnenspeelzand is heel anders dan het zand uit de zandbak. Zo heb je bij zandbakzand water nodig om ermee te kleien. Dit is bij Angel sand niet nodig. Ook droogt het niet uit en is het gemaakt van alleen maar natuurlijke materialen. Het is dus niet giftig! angel sand ice cream

Ik roep al lange tijd dat ik binnenspeelzand wil uitproberen samen met mijn dochter, maar ik vond haar er nog te klein voor. Ondanks het niet giftig is wilde ik het haar niet geven in de ‘ik-steek-alles-in-mijn-mond’ fase. Officieel is dit speelzand dan ook voor kinderen van 3 jaar en ouder. Echter vind ik het zelf ook goed voor de motoriek om lekker met zand te spelen en bouwen dus ik laat mijn dochtertje er gewoon mee spelen (onder toezicht).

Bij het pakket zitten 4 verschillende kleuren, maar ik heb er op dit moment twee gegeven om mee te spelen. Dat vind ik meer dan genoeg en mocht dit nu ‘opraken’ doordat ze het op de grond gooit, dan heb ik altijd nog twee kleuren achter de hand. In principe hoef je het zand niet weg te gooien als het op de grond valt, het is echt makkelijk op te doen. Echter hebben wij een konijn en honden en liggen er (ondanks het vele stofzuigen en Swifferen) toch haren op de grond. Daarom gooi ik het zand dan liever weg. binnenspeelzand

Fay vond het de eerste keer nogal onwennig om ermee te spelen en durfde het niet goed met haar handen aan te raken. Nadat ik het deed, waagde zij zelf ook een poging. Ik dacht eigenlijk dat ze het nog niet zo leuk vond aangezien ze er maar 10 minuten mee speelde. Echter bleef ze het telkens weer opnieuw tevoorschijn halen en heeft ze er uiteindelijk echt veel mee gespeeld.

Dit fijne binnenspeelzand van Angel Sand kun je onder andere kopen bij Trendyspeelgoed.

Hebben jullie al binnenspeelzand in huis?

Comments

comments

Lifestyle, Moederschap
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Marijke
  4 november 2015 at 16:42

  Ja T krijgt zand voor Sinterklaas

 • Reply
  Channa
  5 november 2015 at 07:18

  Wij hebben het al in huis, was direct een hit! 🙂

 • Reply
  Mama van Vesper
  10 november 2015 at 12:19

  gaaf! Vesper is er nog te jong voor!

 • Reply
  Fleur
  10 november 2015 at 12:50

  Ja wij hebben ook binnenzand en vooral Mack (4,5 jaar) is er dol op. Hij vindt het geweldig om zijn treinen er in te begraven.. Het gekleurde zand ziet er erg leuk uit, kun je het ook mengen voor nieuwe kleuren?

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: