Bedankt behulpzame moeder in de Efteling!

Soms kom je mensen tegen, wildvreemden, die met een klein gebaar echt even een groot verschil kunnen maken. Zoiets had ik dus van de week. Ik was namelijk alleen met de kinderen in de Efteling. Een baby en een peuter. Moet kunnen toch?

En dat kan ook hoor, maar sommige situaties maken het dan wel weer even lastig. En dan is een behulpzame moeder die je uit de brand helpt toch wel fijn… Want het gaat ook wel eens anders.

Ondernemende moeder

Ik ben best een ondernemende moeder. Uiteraard in de zin van; ik heb een eigen bedrijf. Maar vooral ook in de zin van; ik ga graag met mijn kinderen op pad. Met alleen de peuter, alleen de baby of met hen samen. Ik zie dan niet echt beren op de weg, terwijl die er wel degelijk zijn. Maar ik denk er niet echt bij na. Beetje naïef misschien maar ik laat me niet snel tegenhouden in ieder geval.

Lastige situaties

Dit zorgt echter wel eens voor lastige situaties. Zo was ik dus in de Efteling en moest ik plassen. Heel nodig. Ik kon mijn kinderen niet meenemen want het invalidetoilet was op slot en de trailer die ik bij had kon ook niet door de deur. Dus de kinderen toch buiten in de trailer laten staan, vlakbij de wc en met toezicht van een medewerker, en heel vlug plassen. In een minuut was ik terug, maar wat voelde ik me slecht.

Een andere lastige situatie kwam toen ik eindelijk aan de beurt was bij de verschoningsmat om Milo te verschonen. Ik had hem net uitgekleed en wilde zijn luier losmaken toen ik Fay keihard hoorde huilen. Blijkbaar was ze op eigen houtje naar de wc gegaan en kon ze niet bij het wc papier. Er stonden een boel mensen achter me te wachten met hun baby’s, maar niemand die even te hulp schoot. En hulp vragen doe ik niet zo snel. Dus ik mn hele boeltje weer bij elkaar geraapt. Half blote baby opgepakt en naar mijn dochter gelopen. Om vervolgens weer in de rij te moeten om te verschonen…

Behulpzame moeder

Gelukkig zijn er dan ook nog moeders die wél even een handje helpen. Die de situatie snappen en/of herkennen en zonder dat ik het hoef te vragen een helpende hand geven.

Dus bedankt behulpzame moeder die het slot van mijn trailer openmaakte toen het mij niet lukte met de baby in de draagzak.

Bedankt behulpzame moeder die mijn dochter hielp met het naar de wc gaan en handen wassen toen ik mijn handen vol had aan een huilende Milo.

En bedankt behulpzame moeder die mijn dochter uit het karretje van de Carnaval Festival hielp.

Mocht ik zelf ooit een moeder zien die hulp nodig heeft, al is het slechts een handje, dan zal ik die ook zeker toesteken. Tenslotte kan iedereen wel een handje gebruiken toch? Ze zeggen niet voor niets:

“It takes a village to raise a child”

Afbeelding.

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Marije
  15 oktober 2017 at 07:28

  Ik zou het de normaalste zaak van de wereld vinden om even te helpen. Raar dat mensen dat dus niet vinden.

  • Reply
   Nicole
   15 oktober 2017 at 15:46

   Vind ik ook maar er zijn helaas steeds meer mensen alleen met zichzelf bezig en niet meer met een ander.

 • Reply
  Nathalie - Volgmama
  15 oktober 2017 at 08:06

  Zo vanzelfsprekend is het allemaal niet. Wat een lieve behulpzame moeder die je even te hulp schoot! Daar zouden er meer van moeten zijn..

 • Reply
  Karin
  15 oktober 2017 at 08:10

  Ik vind het ook heel normaal om te helpen, maar ik merk wel de terughoudendheid van anderen. Denk dat sommige mensen ook de ervaring hebben behulpzaam te willen zijn en dan een grote bek krijgen. Heb ik zelf ook wel eens meegemaakt, dat je ziet dat iemand hulp nodig heeft en dan te horen krijgt dat je je met je eigen zaken moet bemoeien. Prima, dan red je jezelf maar ? De mentaliteit veranderd toch ook wel helaas.

  • Reply
   Nicole
   15 oktober 2017 at 15:30

   Dat klopt. Maar juist omdat die mentaliteit aan het veranderen is, is het goed om toch je hulp aan te blijven bieden. Want als we dat straks niet meer doen dan veranderd de wereld écht in iets waar we onze kinderen niet in willen groot brengen..

 • Reply
  Kimberly
  15 oktober 2017 at 08:23

  Wat Karin ook benoemd, weleens afgesnauwd terwijl ik wilde helpen. Hulp is gewoon fijn lijkt mij. Lief dat deze mama’s je hielpen. Leuke dag gehad verder?

  • Reply
   Nicole
   15 oktober 2017 at 15:31

   Oh ik ook hoor, maar dat weerhoud me er niet van een volgende keer weer mijn hulp aan te bieden. Want pas als men daarmee stopt is de wereld niet meer te redden..

 • Reply
  Maaike
  15 oktober 2017 at 08:49

  Ik probeer ook altijd te helpen, ook omdat ik ervaar hoe fijn het is als anderen mij helpen. We zijn op de wereld om mekaar te helpen niet waar?

 • Reply
  Saskia
  15 oktober 2017 at 09:32

  Gek he, dat dit soort dingen niet gewoon normaal zijn. Ik bedoel, een handje helpen hoort toch eigenlijk er gewoon bij? Fijn dat je er wel bij stil staat want zo vanzelfsprekend is het niet jammer genoeg…

 • Reply
  Yvon
  15 oktober 2017 at 10:14

  Fijn dat er toch mensen waren die je hielpen!

  Ik ben best terughoudend met het helpen van anderen in bepaalde situaties. Voornamelijk omdat anderen dat soms niet willen, maar ook omdat je hier soms dan als schuldige bestempeld kunt worden.

  Wat is trouwens een trailer? De enige trailer die ik ken is voor paarden. Ik gok dat het een kinderwagen is?

  • Reply
   Nicole
   15 oktober 2017 at 15:34

   Wat bedoel je met dat je als schuldige bestempeld kunt worden? Wanneer ik iemand zie die hulp lijkt nodig te hebben zal ik dat altijd aanbieden. Ben bang dat als iedereen daar terughoudend in wordt niemand meer helpt en dat is ook niet goed. En met trailer bedoel ik een fietstrailer, die je ook als kinderwagen kunt gebruiken. 🙂

 • Reply
  Jessica
  15 oktober 2017 at 12:25

  Dat zijn de mooie wensen in de wereld. Het is een kleine moeite om eventjes iemand te helpen. Dat zouden ze zelf ook maar al te graag willen als zij in zo’n situatie komen.

 • Reply
  Marieke
  15 oktober 2017 at 13:31

  Wat fijn dat je hulp kreeg. En lief dat je een ode schreef aan deze moeders! <3

 • Reply
  Janske
  15 oktober 2017 at 19:42

  Ik help zo regelmatig andere mama’s…en dat voelt eigenlijk gewoon vanzelfsprekend. Kleine moeite, groot gebaar. En het voelt goed om elkaar zo te kunnen helpen. Mooi.

 • Reply
  Marianne
  15 oktober 2017 at 20:23

  Fijn dat ze je hielpen! Ik heb zelf inderdaad ook wel eens voor zulke situaties gestaan. Ik ga er ook graag op uit met de kids, maar echt spontaan behulpzame mensen kom je niet vaak tegen!

 • Reply
  Bregje
  16 oktober 2017 at 20:38

  Kleine moeite, groots gebaar! Fijn dat er mensen zijn die je helpen, ij help ook altijd waar ik kan, het is zo gepiept!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: