7x spelletjes met waterballonnen

7x spelletjes met waterballonnen

In mijn tijd op zowel de PABO als leerkracht heb ik ongelofelijk veel spelletjes bedacht en gezocht voor buitenspeeldag, themadagen, sportdagen, enzovoort. Ik heb dan ook een grote map waarin ik al die dingen opgeslagen heb en vandaag heb ik de zomerspelen eruit gepikt om jullie wat ideetjes te geven voor spelletjes met waterballonnen. Het is eigenlijk vaak heel simpel, je pakt een ander (oer-Hollands) spel en verwisselt 1 voorwerp met de waterballon. Weten wat ik bedoel? Check dan de spelletjes hieronder!

Ook handig: zelfsluitende waterballonnen!

Spelletjes met waterballonnen

De lepel race.

In plaats van een ei op de lepel leg je dit keer een waterballon op de lepel. Het uiteinde van de lepel stop je in de mond en je probeer dan zo snel mogelijk aan de overkant te komen zonder je handen te gebruiken en zonder dat de waterballon kapot valt.

De billen pop.

Een estafette race waarbij je aan het einde op een waterballon moet gaan zitten en ervoor moet zorgen dat hij kapot gaat. Pas daarna mag je terug en het stokje doorgeven aan de volgende!

Hete aardappel.

Terwijl de muziek speelt geef je de waterballon aan elkaar door. Houdt hem niet te lang vast want als de muziek stopt en jij hebt de ballon nog in je handen moet je hem boven je hoofd kapot knijpen!

Darten.

Maak een groot bord zoals een dartbord en plak daar de waterbalonnen op. De kinderen (dit is dus echt voor oudere kinderen) moeten met een dartpijl proberen de ballonnen te raken. Op die manier scoren ze punten!

Stoelendans.

In plaats van stoelen gebruik je waterballonnen! Zodra de muziek stopt moet ieder kind op een waterballon zitten. Het kind zonder waterballon is af! (als de ballon kapot gaat vervang je deze gewoon door een andere.

Tikkertje.

De tikker heeft de waterballon en kan je tikken door de ballon tegen je kapot te gooien. Blijft de ballon heel dan ben je niet getikt, is hij kapot dan ben jij de volgende tikker!

Gevecht.

Het allerleukste blijft misschien wel gewoon het watergevecht. Probeer elkaar te raken, wie het minst nat is die wint!

Het opruimen van de waterballonnen

Heb je trouwens geen zin om naderhand al die puinhoop (want dat geeft het wel zo’n waterballon met al die stukjes) op te ruimen, zorg dan ook voor een prijs voor degene die het meeste heeft opgeruimd! Wedden dat je tuin/straat snel leeg is?

Comments

comments

Moederschap
Previous Story
Next Story
 • Henny
  6 augustus 2015 at 08:36

  Wat een leuke ideeën, heel simpel maar groot vermaak.

 • Meike
  6 augustus 2015 at 13:51

  Leuke ideeën! En het is er nu heerlijk weer voor.

 • Janske
  6 augustus 2015 at 15:22

  waterballonnen zijn altijd een succes 🙂 Scheerschuim op de ballon en dan met een lepel scheren is ook leuk…of gewoon elkaar dan maar insmeren 😉

 • Marieke
  17 mei 2017 at 20:29

  Wat een leuke spelletjes!

 • Kreanimo
  26 mei 2017 at 16:59

  Yay – en het weer is er helemaal voor nu!
  Ook een ballonnetje om af te koelen, Nicole?

 • Sheila
  26 mei 2018 at 10:38

  Hahaha die laatste tip is leuk! Ga ik onthouden.

 • Jeanne
  26 mei 2018 at 13:38

  Leuke ideeën mijn broertje en ik gaan ze vanmiddag uitproberen

 • %d bloggers liken dit: