Ask me anything: moederschap

Ik kreeg een aantal vragen over het moederschap en besloot dan ook om die vragen gezamenlijk te beantwoorden. Ik moet wel toegeven dat ik sommige vragen wat korter heb beantwoord, omdat het veel bij me boven bracht en ik het daarom zo gelaten heb in plaats van uitgebreider. Mocht je naar aanleiding van mijn antwoorden vragen hebben kun je me altijd mailen. Mijn emailadres vind je hier.

Wat uit je eigen opvoeding neem je zeker mee in de opvoeding van Fay? – Petra

Dat liefde centraal staat en je altijd bij je familie terecht kan. Voor alles. Mijn broertje en ik zijn opgegroeid in een hele liefdevolle omgeving. Het liep niet allemaal zoals het ‘hoort’ te lopen en zoals in elke familie is het gras niet altijd even groen, maar liefde hebben we altijd gekregen. Ook hebben we meegekregen dat familie elkaar helpt. Op welke manier dan ook, al is het even een boodschapje doen voor een ander of gewoon een luisterend oor aanbieden. De ander gelukkig zien en het geluk wat je zelf hebt delen, dat is heel belangrijk. Dat is dan ook wat ik Fay sowieso mee wil geven.

Hoe bevalt het moederschap je en zou je (ooit) een tweede willen (als je hersteld bent)? – Linda

Toen mijn man en ik begonnen te praten over kinderen wist ik heel zeker: ik wil twee kindjes. Ik ben zelf enorm blij dat ik een broertje heb. Ik had altijd een speelmaatje vroeger en ook nu hebben we een goede band, al zien we elkaar helaas niet zoveel als ik zou willen. Ik weet dat ik altijd bij hem terecht kan en hij bij mij. Ook nu ik zo’n rot tijd achter de rug heb gehad en nog steeds heb eigenlijk zou ik heel graag voor Fay een broertje of zusje willen. De vraag is alleen wel of ik het aandurf……

Wat vind je het leukste en minst leuke aan het moederschap? – Saskia

Het leukste aan het moederschap is eigenlijk ook gelijk het minst leuke. Dat klinkt heel gek, maar ik ga het proberen uit te leggen. Het leukste aan het moederschap vind ik dat er iemand is die voor altijd aan je verbonden is. No matter what, Fay is en blijft mijn dochter. Ik ben verantwoordelijk voor haar en zij is op dit moment ook geheel afhankelijk van mij als moeder. Ik bepaal voor een groot deel wie ze wordt en hoe haar normen & waarden zijn. Ik ben haar voorbeeld. Dat vind ik echt een prachtig iets. Maar aan de andere kant kan het me ook beangstigen. Hoe ik leef, hoe ik denk, wat ik doe.. dat heeft allemaal invloed op haar. Samen met mijn partner vorm ik een heel nieuw persoontje en doe ik dat op de verkeerde manier…. Dat maakt me dan wel weer onzeker soms. Doe ik het allemaal wel goed, ben ik de beste moeder voor haar die ik kan zijn?

Hoe zijn jullie op de naam van jullie mooie prinsesje gekomen? – Marjolijn

Eigenlijk op een hele simpele manier. We hadden al wat namen bedacht maar toen hoorde ik de naam Fay op de radio en die bleef in mijn hoofd zitten. Ik droomde er zelfs over en toen wist ik het… Deze naam hoort bij ons meisje. Ik ben nu ook wel erg blij met de naam, want de andere namen die we hadden passen echt niet bij haar. Ze is een echte Fay!

Petra, Linda, Saskia en Marjolijn bedankt voor de mooie vragen. Ik hoop dat mijn antwoorden jullie meer inzicht geven in de persoon die ik ben. Als er mensen nog meer vragen hebben over het moederschap, stel ze gerust. Er komt vast wel weer een keer een ‘ask me anything’!

5 reacties op “Ask me anything: moederschap

Reageren is niet mogelijk.