9x moeders zonder roze wolk

Wanneer je zwanger bent of pas bevallen krijg je steevast te horen dat je vooral moet genieten. Genieten van de roze wolk en van je babytje. Maar wat als er nu helemaal geen roze wolk is? Wat als hij pikzwart is of grijs? Wat nou als je niet kunt genieten door welke reden dan ook? 

Omdat ik zelf heb ervaren dat die roze wolk echt niet altijd aanwezig hoeft te zijn door mijn postnatale depressie deel ik hier graag negen andere verhalen. Verhalen van vrouwen die net als ik geen roze wolk hadden. Elk om een andere reden.

Moeders zonder roze wolk

Foto550-YETCLZWZ

Bol AlgemeenBol Algemeen

Laura is moeder van een koningspaar (en heeft inmiddels ook een derde kindje) maar heeft het niet makkelijk gehad. Nog steeds niet overigens. Ze vertelt heel openhartig over de tijd na de geboorte van haar tweede kindje, haar dochter Daelyn. De hulpverlening die ze zo erg nodig had kwam maar laat op gang. Lees hier het verhaal van Laura.

IMG_1695

En dan het verhaal van Geertje. Ik krijg er nu nog tranen van in mijn ogen. Deze vrouw vind ik zo sterk en ze heeft al zoveel moeten overwinnen. Zelf op sterven gelegen en heel moeizaam een band kunnen krijgen met haar dochtertje Sarah. Een echte aanrader om te lezen, het verhaal van Geertje.

Saskia-Hardeman

Ik vond het heel mooi om het verhaal van Saskia te mogen delen op mijn blog. Dat klinkt stom, want haar verhaal er eentje die je niet in de koude kleren gaat zitten. Maar dat komt omdat zij, net als ik, ook een taboe doorbreekt door te vertellen over haar prenatale depressie. Iets waar je eigenlijk maar weinig over hoort. Meer weten over dit onderwerp? Lees dan het verhaal van Saskia.

IMAG0888

Bregje zag het allemaal rooskleurig in. Ze had zich enorm goed voorbereid en had echt het idee dat er niets meer mis kon gaan. Echter ging er een heleboel mis en was er van een roze (of in haar geval blauwe) wolk totaal geen spraken. Nieuwsgierig geworden? Lees dan haar verhaal.

12016599_1016327405078847_2099470007_n

Dit prachtige meisje is Riana, de dochter van Barbara. Het verhaal van Barbara is er ook eentje waar je de bibbers van krijgt. Niet alleen ging het mis met haar relatie, eigenlijk al voor de bevalling, ook met Riana ging het niet goed na de geboorte. Benieuwd naar haar verhaal en hoe het nu is met Barbara en Riana?

IMG_9966

De dochter van Cassandra werd veel te vroeg geboren. Daar ging haar roze wolk, maar niet alleen dat.. Ook de kraamvisite bleef weg en twee dagen nadat haar dochter Leia mee naar huis mocht werd ze weer opgenomen. Wat een rollercoaster zeg..

baby

Het verhaal van Jolanda. Haar (lange) verhaal is er eentje die ik ademloos heb gelezen. In haar geval is het namelijk echt “driemaal is scheepsrecht”. Na twee keer keihard van de wolk afgetrapt te zijn kon ze bij haar derde kindje eindelijk genieten van een roze wolk. Een verhaal die je gelezen moet hebben!

Amber10dagen38cm

Het verhaal van Marjon. Een verhaal dat een hele vreemde wending kreeg. Eentje die eigenlijk nog steeds niet te verklaren is. Maar wel eentje waarbij er gelukkig een juiste beslissing is genomen zodat ze uiteindelijk toch nog een roze wolk kregen. Lees dit bijzondere verhaal…

Afscheid van de borstvoeding

Als laatste het verhaal van Nanouk. Zij heeft een grijze wolk ervaren in de kraamweek en wil graag een boodschap aan jullie meegeven. Lees je mee?

Had jij deze verhalen al gelezen?

Heb jij nu ook een verhaal die je graag wilt vertellen? Het hoeft niet over het ontbreken van de roze wolk te zijn, alle verhalen zijn welkom. Neem dan gerust contact op, dan kijken we samen waar en wanneer we hem gaan plaatsen!

2 reacties op “9x moeders zonder roze wolk

Reageren is niet mogelijk.