Moederliefde

large-18.jpg

Het overvalt je. Moederliefde.
Het is een heel ander soort liefde dan de liefde die je voor je partner voelt, voor je familie, voor je ouders.. En het valt gewoon niet te omschrijven. Ik dacht zelf altijd dat het een soort van fabeltje was. Een liefde die plots op komt zetten en die ervoor zorgt dat je een moederinstinct ontwikkeld die je helpt met het opvoeden en met het zorgen voor je kindje? Flauwekul. Ik ben mevrouw onzekerheid zelve en geloofde in dit alles helemaal niets!

Nu begin ik echter te twijfelen.
Want vanaf de eerste echo & het eerste schopje voel ik iets heel bijzonders. En ik denk dat het moederliefde is. Stiekem denk ik zelfs dat mijn moederinstinct nét iets eerder kwam dan de eerste echo of het eerste schopje. Toen ik namelijk ongeveer 5 weken zwanger was en nog niemand het wist mochten wij uit een nestje vol lieve pups onze eigen pup uitkiezen. Er waren drie reutjes en alle drie waren ze even lief, even schattig en enorm speels. Tsjah welke kies je dan? Ik zag de bui al hangen want ik had eerst het hondje met het bruine bandje bij me en ik was al verkocht. Dacht ik. Want toen het hondje met het blauwe hondje bij me kwam en ik hem heel dicht bij me vasthield overviel het me… De moederliefde. Ik kreeg een soort oergevoel van binnen en hoe leuk en lief ik het hondje met het bruine bandje ook vond, dit was hem… Onze Lucky.
Lucky januari
En tot op de dag van vandaag weet ik dat dit de beste keus is geweest. Lucky is enorm lief, hij luistert (bijna) altijd, is zachtaardig, rustig bij kindjes, je kunt echt alles met hem… Hij is gewoon de hond die het beste in ons gezin past. En met de kleine meis op komst is dat een heel fijn geruststellend gevoel.

Naast de liefde die ik voor mijn huisdieren voel is er ook die band die ik nu al heb met onze kleine prinses. Hoe gelukkig ik me voel als ik haar voel trappelen, als ik haar voel reageren op de hand van mijn man of van mijzelf. En als ik een keer enorm onzeker ben over of ik het allemaal wel aan ga kunnen dan komt Lucky knuffelen en kijk ik naar de dvd van de echo waarin je gewoon ziet dat onze kleine beeb het enorm fijn heeft in mijn buik en zich aan niets of niemand stoort. Want ze is bij mama.

Dit gevoel, wat ik nu al ervaar, zorgt er wel voor dat ik veel meer vertrouwen heb in de toekomst. Natuurlijk zal ik nog regelmatig onzeker zijn. Dat is hoe ik ben. Maar ik ben er ook heilig van overtuigd dat welke keus ik ook maak, zolang ik het met mijn hart en met mijn eigen moederinstinct doe het allemaal goed komt.
large (18)

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

10 reacties

 1. Jess op 3 januari 2014 om 11:10

  Het is en blijft bijzonder. Het is zo overweldigend dat moedrgevoel. Ik zou mijn leven geven voor mijn zoon. Toen het allemaal mis ging tijdens mijn bevalling heb ik alleen maar geschreeuwd, snijd mijn kind eruit. Dat ik dat zelf niet redden, maakte me niet uit. Als hij maar leefde.

 2. CrazyGreatLife op 3 januari 2014 om 11:40

  Wow!! Mooi beschreven! Ja moederliefde, het is iets aparts maar zoiets moois. En het sleept je zeker door de dagen heen als het net even wat lastiger gaat. Een heerlijk gevoel dat straks alleen maar groter word als je kleine meisje er is. Daar ga ik nu al vanuit (en ook bij mijzelf)

 3. Sas op 3 januari 2014 om 13:20

  Wat een mooi blogje 🙂
  Gaat echt helemaal goed komen!

 4. Nicky op 3 januari 2014 om 19:40

  Mooi beschreven! Zo te lezen zit het helemaal goed met jouw moedergevoel. Moedergevoel is iets waar je altijd op kan rekenen. Het blijft bijzonder. Hoop dat je in het moederschap altijd naar je moedergevoel zal luisteren en er op kan terug vallen

 5. jennn op 4 januari 2014 om 20:36

  Wat mooi geshcreven!

 6. Jenny op 6 januari 2014 om 12:00

  Wat bijzonder! Ik ben ook erg benieuwd naar dat gevoel, het klinkt prachtig. En wat een leuke hond hebben jullie ook 🙂

 7. Ik kijk er zo naar uit! | CrazyGreatLife op 7 januari 2014 om 11:35

  […] 2014 is merk ik dat ik meer rust heb en dat ik er echt klaar voor ben. Nicole schreef ook al over moederliefde en ik kan mij daar helemaal in vinden. Ik merk nu al dat deze heel diep zit en ik denk dat als ons […]

 8. Saskia op 9 januari 2014 om 11:50

  Wat mooi geschreven. En zo herkenbaar. Moederliefde is zo bijzonder en intens! En indd je moederinstinct heeft het altijd goed!

 9. 7 maanden | Baby eagle in the make! op 16 januari 2014 om 08:03

  […] Lucky 5 á 6 weken oud was hebben we hem uitgekozen. Eerder vertelde ik al hoe dat ging.. En toen onze Lucky 7,5 week oud was mocht hij met ons mee naar huis. […]

 10. […] eerder schreef ik over moederliefde. Over hoe ik het eerst als flauwekul bestempelde en dat ik toch begon te twijfelen door de […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje