Moederdag tag – wat is het mooiste moederdag cadeau?

Volgende week zondag is het alweer moederdag. Het zelfgemaakte cadeautje van Fay ligt al erg lang ergens in huis want al voor de meivakantie kreeg ze deze mee. Die buit heb ik dus sowieso al binnen haha, maar hoe moederdag er verder uit zal zien.. Who knows! Sandra van Mamaplaneet bedacht de Moederdag Tag en ik werd door Charlotte getagd hiervoor. Bedankt dames!

Hoe oud was je toen je voor het eerst mama werd?

Mijn dochter werd in maart 2014 geboren en op dat moment was ik nog 28. Anderhalve maand later werd ik echter alweer 29. Toen mijn zoontje werd geboren was ik alweer 32.

Beschrijf je eerste moederdag als kersverse mama

Heel eerlijk gezegd weet ik dat niet meer. Mijn dochter was volgens mij net een maand uit het ziekenhuis en ik zat vooral in standje overleven. Ik geloof dat mijn man wel iets gemaakt heeft samen met Fay, volgens mij een voet afdruk of een hand afdruk. Maar dat kan ook best een jaar later zijn geweest

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Wat is het mooiste moederdagcadeau in jouw ogen? En wat moet je nooit geven op moederdag?

Ik denk vooral aandacht en liefde. Dat er werkelijk aandacht aan jou besteed wordt. Dus je lievelingskostje maken, een leuk (zelfgemaakt) cadeautje, dat alles voor je gedaan wordt en je eens niet de afwas/was/poepluiers/etc hoeft te doen. Plus echt uitslapen. En dan bedoel ik niet “jippie het is 7 uur, ik heb uitgeslapen”, maar echt slapen tot een uur of 9 of 10. Al hoor ik mijn broertje al zeggen dat ook dat geen uitslapen is. Echter als moeder is dat dus echt wel uitslapen.. Heerlijk.

Wat je vooral niet moet geven zijn dingen waarvan je denkt dat het moet. Wanneer er iets gegeven moet omdat het hoort zit er geen idee of liefde achter. Oh ja en iets voor het huishouden kan ik ook niet zo waarderen. Zoiets kun je wel op andere momenten geven ????

Wat is de ultieme tip die je vaders kunt geven voor moederdag?

Verras je vrouw (samen met de kinderen uiteraard) eens echt. Bedenk een leuk dagje uit met het gezin waarbij jullie samen alle voorbereidingen treffen. Laat haar lekker uitslapen en zorg ervoor dat die dag niet in het teken staat van alleen het bezoeken van de oma’s (want ja ook dat zijn moeders), maar ook in het teken van haar!

Ben jij of je partner wel eens vergeten een moederdagcadeau te kopen? Hoe heb je het opgelost?

Nee nog nooit.

Wat is je meest dierbare herinnering met je moeder?

Ik heb echt ontzettend veel dierbare herinneringen met haar. Alle uitjes en reisjes die we samen gemaakt hebben, ons reisje naar Valencia bijvoorbeeld of samen naar de kerstmarkt. Maar wat ik vooral heel speciaal vond was het uitzoeken van de trouwjurk samen met haar en dat ze erbij was tijdens de bevalling van Fay. Ik heb zo’n steun aan haar gehad… Stiekem vind ik het wel jammer dat ik ervoor koos om haar bij de bevalling van Milo niet erbij te hebben. Ik wilde het ‘alleen’ met mijn man doen. Achteraf gezien had ik ze beide wel kunnen gebruiken, al was er nu ook wel een lieve stagiaire.

Het leukste of meest bijzondere cadeau dat ik op moederdag kreeg/gaf was…

Mijn moeder heeft nog een sieradendoosje die ik ooit gemaakt heb met moederdag toen ik nog klein was. Dat vind ik eigenlijk wel het meest bijzondere cadeau. Omdat het met veel liefde is gemaakt maar vooral ook is bewaard.

Hoe zou je later herinnerd willen worden?

Als een moeder die er altijd voor haar kinderen is en die overstroomt met liefde. Wellicht een strenge moeder, maar wel eentje waar je ook lekker gek mee kan doen en die veel leuke dingen met haar kinderen doet.

Ben jij wel eens een moederdag cadeau vergeten?

2 reacties op “Moederdag tag – wat is het mooiste moederdag cadeau?

  • Ik heb net 10 ideetjes om zelf te maken geschreven op mijn blog. Dat is het mooiste cadeau. Wat ik graag zou krijgen…. een lief zelfgemaakt cadeautje of een leuk ontbijtje hahaha.

  • Leuke tag! Vorig jaar op Moederdag was onze gender reveal en kwamen we er dus achter dat Isabelle een meisje zou zijn. Het zelfgemaakte cadeautje van de kinderopvang ligt ook al thuis, dus ben benieuwd!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *