Moederdag ketting knutselen: simpel en leuk!

moederdag ketting knutselen

Zoek je nog een snelle knutsel of activiteit? Ga snel deze Moederdag ketting knutselen en binnen een uurtje heb je een prachtig resultaat. Een superleuk Moederdag cadeau voor de wat oudere kinderen of zelfs voor volwassenen die zin hebben om iets moois te maken.

Mama in het zonnetje

De meeste moeders zijn al dankbaar met een mooie kaart. Toch is Moederdag niet iets wat je zomaar voorbij moet laten gaan. Vandaar dat de meeste mensen hun moeder deze dag toch graag in het zonnetje willen zetten. De meeste volwassenen zorgen voor een gekocht cadeau waarbij de meeste kinderen op school voor Moederdag knutselen

Moederdag ketting knutselen

Verras je moeder dit jaar met een uniek geschenk: een zelfgemaakte ketting! Ontdek hoe je met slechts een aantal materialen een prachtig sieraad kunt creëren dat haar op Moederdag zal laten stralen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Nodig voor de ketting:

 • Carrosserie ringen (je kunt ze vinden in bouwwinkels of online)
 • Verschillende kleuren nagellak
 • Voor het precies decoreren kun je denken aan kleine kwastjes of een dikke naald om stipjes te kunnen zetten.
 • Ketting of touw (lederen of suède koorden zijn het mooist)
 • Eventueel kralen om het touwtje mee te decoreren.
moederdag ketting benodigdheden

Zin om aan de slag te gaan? Deze DIY-projecten spreken vast ook aan!

Zo kun jij deze Moederdag ketting knutselen

Kies de kleuren nagellak die je wilt gaan gebruiken. De meeste soorten nagellak dekken goed en daardoor kun je ook in lagen werken. Zorg er wel voor dat de eerste laag goed droog is voordat je de volgende aanbrengt. 

Breng een dunne laag nagellak aan op elke ring. Zoals gezegd kun je de nagellak in meerdere lagen opbrengen. Dit is nu ook het moment om te werken met kleine kwasten of naaldjes om te decoreren.

Wil je ook de achterkant versieren? Dan is dit het moment.

Knip een touwtje af van minimaal 40 cm. Zo heb je genoeg ruimte over om iets bij te werken. Versier het touw met een patroon van kralen. Maak de ketting niet te zwaar, dat draagt niet fijn. Maak nu een knoopje in het touw zodat mama hem gelijk kan gaan dragen.

Hier vind je trouwens een leuke Moederdag kleurplaat!

Meer ideeën voor een ketting voor Moederdag:

Wil je liever een andere Moederdag ketting knutselen dan heb ik hieronder nog een aantal ideeën.

 • De ketting met pasta werkt altijd! Laat kinderen de pasta-delen schilderen en rijg ze daarna aan een ketting. 
 • Een ketting geregen met kralen is als moeder ook altijd leuk om te krijgen. Gebruik bij jongere kinderen dikke houten kralen, hoe ouder kinderen worden hoe fijner de kralen kunnen zijn.
 • Laat kinderen zelf kralen maken van klei. Maak kleine balletjes en prik daardoorheen een gaatje met een satéprikker. Zodra ze droog zijn kun je ze beschilderen en aan een ketting rijgen. 
 • Oudere kinderen kunnen misschien al haken. Laat ze zelf een ketting haken voor mama. 
 • Knip leuke kleuren rietjes in gelijke stukken en rijg ze daarna aan een touwtje voor een kleurrijk resultaat.
 • Laat kinderen van krimpfolie een hanger maken. Voordat je ze in de oven doet perforeer je er een gaatje in zodat je ze later aan de ketting kunt rijgen. 

Liever nog wat andere Moederdag knutsel ideeën dan kijk je even hier.