Moeder dochter weekendje in Utrecht

Afgelopen weekend ben ik samen met mijn dochter van bijna drie jaar een weekendje weg geweest. Dit wilde ik doen om een aantal redenen. Sowieso omdat we – sinds ik werk – nog maar weinig dingen samen doen. Maar ook omdat wanneer de baby geboren er vooral in het begin veel aandacht daarheen gaat. Ik wilde dus nog even 1 op 1 qualitytime met haar en dat een weekend lang. Een moeder dochter weekend in Utrecht werd het!

Waarom Utrecht?

Best een leuk plan, een weekend weg met een peuter. Maar waar ga je dan heen? Ik wist wel al dat het “gewoon” Nederland zou worden en niet buiten de grenzen, maar waar let je eigenlijk op? Als eerste keek ik naar de omgeving, er moet wel echt iets te doen zijn voor een peuter. En dan bedoel ik wel echt iets specifieks. Want in principe is een peuter al snel tevreden. Een dierentuin is leuk maar daar gaan we al regelmatig heen, een pretpark is doorgaans geen succes aangezien ze nergens in durft en de Efteling vond ik qua overnachten te duur.

Ik stelde een vraag op twitter en kreeg al snel een aantal keer de suggestie om naar het Nijntje museum te gaan in Utrecht. Dat ik daar zelf niet aan had gedacht! Aangezien Utrecht sowieso een leuke stad is met de grachten, leuke winkels, verschillende musea voor kinderen en nog veel meer besloot ik al snel dat dit dé plek van ons weekendje weg zou zijn. Ons vervoer werd de trein aangezien dit wel zo makkelijk was en ook het goedkoopste.

Verslag: moeder en dochter weekend in Utrecht

Let op: lang verslag!

Op vrijdagochtend vertelde ik onze dochter dat we met de trein zouden gaan naar ons weekendje weg in Utrecht. Vanaf dat moment hadden we een stuiterende peuter rondlopen. Haar eigen rugzakje was al snel ingepakt en daar liep ze dus ook de hele tijd mee rond. En dat terwijl we gewoon nog moesten ontbijten en de rest van de koffer moesten inpakken. Gelukkig was het al snel tijd om te gaan en stapten we in Maarheeze op de trein. Na een overstap op Eindhoven waren we zo’n 1.5 uur later op Utrecht Centraal. In de trein zelf vermaakte Fay zich prima ondanks dat we voor haar geen zitplek hadden door de drukte.

Eenmaal in Utrecht liepen we samen naar de Neude toe waar ons verblijf was. We mochten namelijk op uitnodiging overnachten bij Stayokay, een bekend hostelketen. (Meer over het Stayokay hostel in een apart artikel!) Het was een pittige wandeling met zware koffer en peuter, maar eigenwijs als ik was dacht ik niet eens aan de bus. Gelukkig was het prachtig weer! Eenmaal in onze kamer werd de peuter enorm enthousiast want er stonden twee zakken klaar met daarin allerlei smeersels (lees: shampoo, douchegel etc). Ook hadden we uitzicht op de Neude, wat erg leuk is. Niet lang daarna konden we op pad richting het Nijntje museum. Ik had besloten er die eerste dag direct heen te gaan omdat het in de weekenden drukker is.

Dat Nijntje museum was ook echt een succes. We konden er wel uren blijven, maar het museum ging om 17uur dicht dus daar gaan we zeker nog eens heen. Meer over het museum vertel ik nog wel in een ander artikel. Ondanks dat de wandeling heen best te doen was (normaal is het een kwartier lopen vanaf het hostel, met een peuter iets langer) besloten we toch met de bus terug te gaan. En wat lief: we hoefden van de buschauffeur niets te betalen.

We stapten een halte verder uit want daar zat het lobby restaurant Zussen, een aanrader van Lindsay Vallen. Ze hebben daar namelijk in de ‘kelder’ een grote speelruimte voor kinderen. Echter vond Fay dit niet zo leuk in haar eentje dus heeft ze er amper gebruik van gemaakt. Dat was verder geen probleem want ze gedroeg zich echt voorbeeldig aan tafel, er was dan ook genoeg te zijn. Daarna terug naar het hotel wat echt maar 5 minuten lopen was en als afsluiting van de dag lazen we nog wat boekjes en keken een filmpje.

De tweede dag zou regenachtig worden dus besloot ik samen met Fay, Tamara en haar dochtertje Zoë naar Kidzcity te gaan. Dat is een groot indoor pretpark achtig binnenspeeltuin. Heel anders dan de binnenspeeltuinen en speelschuren die wij gewend zijn. De eerste paar minuten dat Fay kennis maakte met Zoë was even wennen voor haar, maar eenmaal in de trein (een ritje van 3 minuten naar Utrecht Zuilen) werden het direct vriendinnetjes. Naast alle leuke glijbanen, ballenbakken en auto’s was er ook een draaimolen, een treintje en een gaaf kermisattractie achtig ding met luchtballonnen. Fay durfde in eerste instantie er niet in, maar uiteindelijk ging ze toch en vond het super leuk. We beloonden de dames naderhand met een ijsje en samen met Fay ging ik lekker bij de Mac eten.

Op zondagochtend was het vooral ontbijten, inpakken en weer terug naar huis met de trein. Het was een mega geslaagd weekend in ieder geval en ik hoop dit soort dingen nog vaker te kunnen doen met haar! Ik zal in navolging van dit weekend nog een aantal artikelen online plaatsen, oa over Stayokay, het Nijntje museum en Kidzcity. Maar ook nog eentje met tips voor een weekendje weg met een peuter en een “whats in my bag” wat betreft de dingen die we meegenomen hebben.

Ben jij al eens met een van je kinderen een weekendje weg geweest?

27 reacties op “Moeder dochter weekendje in Utrecht

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *