Moeder dochter weekendje in Utrecht

IMG_1520

Afgelopen weekend ben ik samen met mijn dochter van bijna drie jaar een weekendje weg geweest. Dit wilde ik doen om een aantal redenen. Sowieso omdat we – sinds ik werk – nog maar weinig dingen samen doen. Maar ook omdat wanneer de baby geboren er vooral in het begin veel aandacht daarheen gaat. Ik wilde dus nog even 1 op 1 qualitytime met haar en dat een weekend lang. Een moeder dochter weekend in Utrecht werd het!

Waarom Utrecht?

Best een leuk plan, een weekend weg met een peuter. Maar waar ga je dan heen? Ik wist wel al dat het “gewoon” Nederland zou worden en niet buiten de grenzen, maar waar let je eigenlijk op? Als eerste keek ik naar de omgeving, er moet wel echt iets te doen zijn voor een peuter. En dan bedoel ik wel echt iets specifieks. Want in principe is een peuter al snel tevreden. Een dierentuin is leuk maar daar gaan we al regelmatig heen, een pretpark is doorgaans geen succes aangezien ze nergens in durft en de Efteling vond ik qua overnachten te duur.

Ik stelde een vraag op twitter en kreeg al snel een aantal keer de suggestie om naar het Nijntje museum te gaan in Utrecht. Dat ik daar zelf niet aan had gedacht! Aangezien Utrecht sowieso een leuke stad is met de grachten, leuke winkels, verschillende musea voor kinderen en nog veel meer besloot ik al snel dat dit dé plek van ons weekendje weg zou zijn. Ons vervoer werd de trein aangezien dit wel zo makkelijk was en ook het goedkoopste.

Verslag: moeder en dochter weekend in Utrecht

Let op: lang verslag!

Op vrijdagochtend vertelde ik onze dochter dat we met de trein zouden gaan naar ons weekendje weg in Utrecht. Vanaf dat moment hadden we een stuiterende peuter rondlopen. Haar eigen rugzakje was al snel ingepakt en daar liep ze dus ook de hele tijd mee rond. En dat terwijl we gewoon nog moesten ontbijten en de rest van de koffer moesten inpakken. Gelukkig was het al snel tijd om te gaan en stapten we in Maarheeze op de trein. Na een overstap op Eindhoven waren we zo’n 1.5 uur later op Utrecht Centraal. In de trein zelf vermaakte Fay zich prima ondanks dat we voor haar geen zitplek hadden door de drukte.

Eenmaal in Utrecht liepen we samen naar de Neude toe waar ons verblijf was. We mochten namelijk op uitnodiging overnachten bij Stayokay, een bekend hostelketen. (Meer over het Stayokay hostel in een apart artikel!) Het was een pittige wandeling met zware koffer en peuter, maar eigenwijs als ik was dacht ik niet eens aan de bus. Gelukkig was het prachtig weer! Eenmaal in onze kamer werd de peuter enorm enthousiast want er stonden twee zakken klaar met daarin allerlei smeersels (lees: shampoo, douchegel etc). Ook hadden we uitzicht op de Neude, wat erg leuk is. Niet lang daarna konden we op pad richting het Nijntje museum. Ik had besloten er die eerste dag direct heen te gaan omdat het in de weekenden drukker is.

Dat Nijntje museum was ook echt een succes. We konden er wel uren blijven, maar het museum ging om 17uur dicht dus daar gaan we zeker nog eens heen. Meer over het museum vertel ik nog wel in een ander artikel. Ondanks dat de wandeling heen best te doen was (normaal is het een kwartier lopen vanaf het hostel, met een peuter iets langer) besloten we toch met de bus terug te gaan. En wat lief: we hoefden van de buschauffeur niets te betalen.

We stapten een halte verder uit want daar zat het lobby restaurant Zussen, een aanrader van Lindsay Vallen. Ze hebben daar namelijk in de ‘kelder’ een grote speelruimte voor kinderen. Echter vond Fay dit niet zo leuk in haar eentje dus heeft ze er amper gebruik van gemaakt. Dat was verder geen probleem want ze gedroeg zich echt voorbeeldig aan tafel, er was dan ook genoeg te zijn. Daarna terug naar het hotel wat echt maar 5 minuten lopen was en als afsluiting van de dag lazen we nog wat boekjes en keken een filmpje.

De tweede dag zou regenachtig worden dus besloot ik samen met Fay, Tamara en haar dochtertje Zoë naar Kidzcity te gaan. Dat is een groot indoor pretpark achtig binnenspeeltuin. Heel anders dan de binnenspeeltuinen en speelschuren die wij gewend zijn. De eerste paar minuten dat Fay kennis maakte met Zoë was even wennen voor haar, maar eenmaal in de trein (een ritje van 3 minuten naar Utrecht Zuilen) werden het direct vriendinnetjes. Naast alle leuke glijbanen, ballenbakken en auto’s was er ook een draaimolen, een treintje en een gaaf kermisattractie achtig ding met luchtballonnen. Fay durfde in eerste instantie er niet in, maar uiteindelijk ging ze toch en vond het super leuk. We beloonden de dames naderhand met een ijsje en samen met Fay ging ik lekker bij de Mac eten.

Op zondagochtend was het vooral ontbijten, inpakken en weer terug naar huis met de trein. Het was een mega geslaagd weekend in ieder geval en ik hoop dit soort dingen nog vaker te kunnen doen met haar! Ik zal in navolging van dit weekend nog een aantal artikelen online plaatsen, oa over Stayokay, het Nijntje museum en Kidzcity. Maar ook nog eentje met tips voor een weekendje weg met een peuter en een “whats in my bag” wat betreft de dingen die we meegenomen hebben.

Ben jij al eens met een van je kinderen een weekendje weg geweest?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

27 reacties

 1. Els op 1 maart 2017 om 06:38

  Wat enorm leuk om samen met je dochter zo iets te doen :-). De foto’s zien er kei gezellig uit!

 2. marije op 1 maart 2017 om 07:12

  Echt leuk dat je dit hebt gedaan en dat het zo’n succes was ♡

 3. Joni op 1 maart 2017 om 07:51

  Oh wat leuk!
  Misschien moet ik dat met mijn 3.5 jarige toch ook eens wagen 🙂 dat leek/lijkt nog steeds een soort drempel, zo met ons tweetjes. Haha!

  • Nicole op 3 maart 2017 om 08:41

   Oh ja echt eens doen! Geef binnenkort ook tips wellicht verlaagd dat die drempel 😉

 4. marjonS op 1 maart 2017 om 07:55

  Ontzettend leuk om met je dochter een nachtje weg te gaan. Ik denk er ook al een tijd over na. Onze dame is nu pas 6 jaar geworden dus dat moet wel kunnen.

 5. Bregje op 1 maart 2017 om 08:08

  Zo gezellig om samen te doen! ❤

 6. Firma Mama op 1 maart 2017 om 08:10

  Wat een gezellig weekend! Echt een meisjesuitje. Heerlijk toch zo Qtime met je meisje. ❤️

 7. Volgmama op 1 maart 2017 om 08:29

  Oh wat tof zeg! Dat zou ik graag eens willen doen. Ik ben benieuwd naar je blog over Stay Okay.

  • Nicole op 3 maart 2017 om 08:40

   Die is onderweg, denk volgende week!

 8. Mirjam op 1 maart 2017 om 08:58

  Super leuk idee zeg! Ik denk alleen dat mijn man veel te graag met ons mee zou willen haha

  • Nicole op 3 maart 2017 om 08:40

   Mijn man was aan het Carnavallen.. En ze hoeven niet overal bij te zijn 😉

 9. Amy op 1 maart 2017 om 09:32

  Ohhh die laatste foto, wat is Fay daar ontzettend zoet met die zonnebril! Heel leuk dat je dit samen met haar gedaan hebt, gaaf idee! Lekker quality time samen, daar zal ze vast nog even over napraten! <3.

  • Nicole op 3 maart 2017 om 08:40

   Ja ze is er nog steeds helemaal vol van! Mooie herinneringen gecreëerd.

 10. Lilian op 1 maart 2017 om 09:38

  Wat ziet het er gezellig uit! En een heel goed idee om nog even weg te gaan met haar. Wij zijn nooit samen weggeweest, maar we doen overdag ook bijna alles samen, dus we vinden het juist extra gezellig met z’n drieeën. En aandacht komt ze ook nooit tekort 😉

  • Nicole op 3 maart 2017 om 08:39

   Ja hier is er nog eentje onderweg, plus ik heb juist de laatste tijd weinig tijd voor haar gehad ivm werk etc. Maar toch is een weekendje weg ook wel echt anders dan thuis alles samen doen. Vind het ook nog steeds leuk om met mijn eigen moeder te doen!

 11. Anita op 1 maart 2017 om 11:47

  Wat een ontzettend leuk weekend heb je gehad zo samen!

 12. Simone op 1 maart 2017 om 12:48

  Wat een super leuk idee om zo samen quality time door te brengen! Ik zag jullie op instagram al langskomen, zo gezellig met zijn tweetjes. Leuk!

 13. janske op 1 maart 2017 om 15:13

  Dat lijkt me geweldig! Dat lijkt mij zoooo leuk! Wanneer ik klaar ben met bv geven is dat wel een heel erg leuk idee om met lola te gaan doen!

 14. Jacqueline op 1 maart 2017 om 19:37

  Wat ontzettend leuk dat je dit gedaan hebt! Ik heb wel al een keer mijn man + dochter op wintersport gestuurd waarbij ik met de jongste dus thuis achterbleef, maar ben niet zelf weggeweest met één van de twee.

 15. Jessica op 1 maart 2017 om 23:18

  Gezellig samen, ik heb je kunnen volgen met instagram stories, super gezellig zag het eruit, heerlijk om nog even samen te doen!

 16. MamaIssues op 2 maart 2017 om 12:48

  Ik vind het zon leuk idee en wil het ook graag met mijn dochter gaan doen!! Heel erg leuk om gewoon even quality time te hebben!!

  • Nicole op 3 maart 2017 om 08:38

   Ja is heel anders dan een dagje samen thuis zijn of hier op pad. Zo’n speciale ervaring!

 17. Fleur op 2 maart 2017 om 22:38

  Jeej Utrecht ;-P Ik wil graag met Kate een keer naar Londen, maar ik wacht nog maar even tot ze iets ouder is.

  • Nicole op 3 maart 2017 om 08:37

   Oh ja dat is ook gaaf! Zulke dingen wil ik ook nog eens doen.. lekker naar het buitenland. Valencia, London, Berlijn..

 18. Saskia op 3 maart 2017 om 10:43

  Dit ziet er echt super gezellig uit! 🙂

 19. Iris op 7 maart 2017 om 16:39

  Wat een leuk idee zeg, maar ik denk niet dat ik het zelf had durven doen tijdens mijn zwangerschap.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje