Modderdag: spelen met water en zand

earth-1280278_1280

Ken jij het al? Modderdag? Ik kwam het toevallig afgelopen vrijdag tegen doordat de basisschool bij mij in het dorp er iets over schreef op hun Facebook pagina. Daarvoor had ik er eigenlijk nog nooit van gehoord. Het is dit jaar de derde keer dat het georganiseerd wordt en de reden ervan is dat ze kinderen weer meer willen laten buitenspelen. Ze willen kinderen laten ontdekken dat de natuur heel tof kan zijn qua spel en dat je niet veel nodig hebt om lol te hebben!

Modderdag, doe jij eraan mee?

Nou een super goed initiatief vind ik zelf. Nu heb ik geen kind op de basisschool, maar achter in mijn tuin kan ik vast wel wat fabriceren met water en zand. Zo heb ik een badje vol met water en in dat andere badje gooi ik wat zand. Kind erin en ontdekken maar! Vies worden is geen probleem want daar hebben we een wasmachine voor. En bang voor het opeten van modder ben ik ook niet, één likje en ze weet wel dat ze dit niet nog eens wil doen haha! Was bij het strandzand precies hetzelfde…

Nog een aantal andere ideeën:

 • Verven met modder. Leg een enorm groot doek of oud hoeslaken neer en laat de kinderen met hun handen en voeten de mooiste kunstwerken maken. Ze kunnen natuurlijk ook schilderen door met een aantal goedkope kwasten (Action!) te verven met modder.
 • Moddertaartjes. Zorg voor zandbakfiguren en emmers om zo moddertaartjes te maken. Laat ze ook stenen en stokjes verzamelen om zo de taartjes te decoreren. Wie lust daar nu geen stukje van, haha.
 • Glijden in de modder. Wat ook leuk is om in een klein zwembad modder te maken en deze onderaan een glijbaan te zetten. Wanneer de kinderen dan glijden, zoefen ze zo in de modder. Je kunt natuurlijk ook van een groot stuk zeil een glijbaan maken. In plaats van dat ze dan glijden over water en zeep is het water en zand! Zorg dan wel dat de modder lekker dun is.
 • Op deze Amerikaanse site staan nog een twintigtal gave ideeën voor Modderdag!

Ken jij het al? Modderdag? En wat vind je van het initiatief?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

4 reacties

 1. Henny op 29 juni 2015 om 13:27

  Bij mijn zoon op school hebben ze de zandbak vol water gedaan en lekker kliederen maar. Alleen houdt mijn zoon niet van vies worden. Mijn dochter wilde al wel in de zandbak springen, dus voor haar thuis de zandtafel klaargezet met zand en water. Ze heeft er heerlijk in gekliederd! Ik vind het een leuk initiatief.

 2. Marion op 29 juni 2015 om 13:45

  Jaaaa, wij hadden zoiets vroeger op de lagere school ook. Water in de zandbak en spelen maar! Was superleuk!

 3. Northflix op 29 juni 2015 om 18:49

  Ik kende het al! Super leuk!
  Sommige mensen kunnen zo zeuren als hun kind vies wordt.
  Wij hadden vroeger standaard ouwe kleren in de bijkeuken liggen.
  Die trokken we aan zodra we uit school kwamen en dan konden we lekker vies worden.

 4. Lilly op 29 juni 2015 om 22:42

  Wij hebben dit jaar voor de 2e keer mee gedaan met ons kinderdagverblijf en de bso. Buikschuifbaan van potgrond, modderbadjes en de zandbak gevuld met water! Super leuke dag ieder jaar. Ik houd wel van lekker viezeriken!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje