Oeps dat mocht mijn baby nog niet hebben!

oeps-dat-mocht-de-baby-nog-niet-hebben

Met je tweede kindje word je een stuk makkelijker. Dat is wat iedereen roept wanneer je zwanger bent en al een kind hebt. En nu mijn tweede er is kan ik het alleen maar beamen. Want hoe ik bij mijn eerste nog dagelijks online aan het Googlen was welke dingen ze wel of niet mocht, bij mijn zoontje kijk ik daar minder naar. Met als gevolg: “oeps, dat mocht mijn baby nog niet hebben!”

Slechte drinker

Als je mijn verhalen een beetje volgt dan weet je dat ons zoontje een slechte drinker is. Hij houdt gewoon niet zo van melk geloof ik. Hij drinkt wel hoor, maar ik merk zoveel verschil met zijn grote zus. Zij leek onverzadigbaar en we konden er van op aan dat de flessen altijd leeg gingen. Bij Milo is dat niet zo, de ene keer drinkt hij alles op, een andere keer laat hij opeens de helft staan.

Hij vindt eten leuker

Al vanaf dat we met vier maanden startten met hapjes zagen we het: hij vindt eten leuker. Wel had hij nog erg veel moeite met het eten verwerken. Dus het was ook niet zo erg dat hij moest stoppen met zijn hapjes tijdens zijn ziek-zijn. Nadat hij weer wat beter was mocht hij ook weer hapjes. Het was alsof hij opeens het licht had gezien want de hapjes gingen er opeens enorm goed in. Hij wist precies wat hij moest doen wat betreft het eten van een lepel. En zo ging er per dag zeker 60 gram aan groente naar binnen.

Even snel iets halen

Onderweg naar de Efteling kwamen we erachter dat we voor Milo geen hapje bij hadden. Dus we stopten bij de Kruidvat en haalden daar wat. Normaal ben ik niet zo van de potjes maar dit was een uitzondering. Toen viel mijn oog op een doosje met baby liga. Zes tot twaalf maanden stond erop. Goh, Milo is 6 maanden dus hij mag dit al. Mooi, dat neem ik mee want volgens mij lust hij dat wel.

Bij Fay gaf ik dit soort koekjes pas na een jaar. Omdat het helemaal niet nodig is om dit soort dingen als extra te geven. En nu bij Milo stond ik er helemaal niet bij stil maar nam ik het gewoon mee.

Lekker smullen

In de Efteling was meneer het eten uit onze monden aan het kijken dus besloten we hem een half liga koekje te geven. Gewoon in zijn knuistje. Aangezien hij in de fase van “ik stop alles in mijn mond” zit ging het koekje dus ook snel naar zijn mond. In het begin vond hij het een beetje vreemd, maar opeens had hij door dat dit eten was! Het koekjes was binnen 10 minuten gewoon op.

Baby liga baby niet hebben

Oeps dat mocht mijn baby nog niet hebben

Ik vertelde heel trots aan mijn moeder dat Milo het koekje zo goed gegeten had. En ook zij was trots natuurlijk. Een dag of twee later vertelde ze me echter dat ze even gekeken had op zo’n pak en dat Milo het eigenlijk nog helemaal niet mocht hebben. Tenminste niet in deze vorm. Bij kindjes tussen de 6-10 maanden moet het verkruimeld worden en gemengd met de pap of groente. Pas vanaf 10 maanden mogen ze het uit het knuistje eten. Oeps….

Overigens geen man overboord hoor, ik besef me heel goed dat je ook gewoon naar je kind moet kijken. En ons kind kan dit al. Prima toch… Al ben ik nu wel iets meer oplettend of het allemaal wel goed gaat ­čśë

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorie├źn vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 reacties

 1. Maud op 21 december 2017 om 07:25

  Haha, zo leuk om te lezen! Ik moet zeggen dat het me nog niet is overkomen, maar dat ik met Saar veeel makkelijker ben dan met Fenne. Dus het zou me zomaar kunnen overkomen!

 2. Karin op 21 december 2017 om 07:42

  Gelukkig goed gegaan. En die leeftijden zijn toch adviezen? Blijkbaar weet hij al heel goed hoe het moet en als je er toch bij bent, dan is het alleen maar fijn dat hij het lekker opsmult.

 3. Roelina op 21 december 2017 om 09:20

  Haha, herkenbaar hoor! Wat je zegt: je moet naar je kind kijken. Jullie zoontje is gewoon een goede eter.

 4. Gerdien op 21 december 2017 om 11:13

  Haha ach lijkt me niet zo erg. Fijn juist dat hij al zo kan eten!

 5. Linda op 21 december 2017 om 19:39

  Koekjes worden toch snel zacht als ze er op sabbelen. Fijn dat hij zo goed kan eten! Heb zelf volgens Rapley methode gegeven, dus dochter at gelijk alles uit het knuistje. (vanaf 6 maanden)

Laat een reactie achter

┬ę 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje