De top 5 van.. Mindjoy

Over Anita van Mindjoy heb ik geloof ik al best vaak iets geschreven. Dat komt niet alleen omdat ze een van mijn beste vriendinnetjes is, maar vooral omdat ze gewoon hele goede sterke informatie artikelen schrijft! Daarom hoefde ik niet lang na te denken toen ze me vroeg of ook zij een top 5 aan mocht leveren. Aangezien ik vrijwel elk artikel bij haar lees en vind dat anderen dat ook moeten doen, haha. Ik zet graag anderen in het zonnetje en geef daarom andere bloggers de kans om zichzelf en hun blog voor te stellen in deze rubriek. Ook benieuwd naar de andere artikelen in deze rubriek?

Stel jezelf eens voor

Ik ben Anita (32 jaar) en woon samen met mijn man en onze pup Louie (Basset Artésien Normand) in Eindhoven. Op mijn blog schrijf ik over zaken die mij bezig houden (mind) en waar ik vrolijk van word (joy). Mindfulness, wijsheden en positiviteit zijn de hoofdonderwerpen maar ik plaats ook nieuwe ontdekkingen, uittips en leuke weetjes. Een mind- en lifestyle blog zoals je dat dus noemt waarbij ik anderen probeer te inspireren. Mindfulness en in het nu staan is een groot onderdeel van mijn leven geworden. Nadat ik in 2013 een burn-out kreeg moest ik wel aan mijzelf gaan werken en mijn kijk op dingen veranderen. Mindfulness heeft echt geholpen om nog meer mijzelf te worden.

anitafoto

Welke artikelen moeten mensen echt gelezen hebben op je blog?

Mindfulness in het dagelijks leven
Tegenwoordig zijn we geneigd om onszelf te verliezen in de hectiek van alledag en is de balans soms ver te zoeken. Op ieder moment van de dag, bij alles wat je doet kan je mindful zijn. Mindfulness is een levenswijze en gemakkelijk toe te passen in het dagelijks leven. Helemaal niet zweverig maar een manier om die automatische piloot eens te leren doorbreken.

Waarom aan jezelf werken zo belangrijk is
Oude, niet werkende, gewoonten aanpakken vind ik ontzettend belangrijk. Je bent namelijk niet je gedrag en bent het waard om goed voor jezelf te zorgen. Zelfontplooiing en reflecteren op je eigen handelingen is nodig om te komen tot waar je wil zijn. Maar soms zijn we geneigd om onszelf dat niet te gunnen . Wees jezelf! Er zijn al zoveel anderen – Loesje

Als zwanger worden niet gemakkelijk gaat
Een erg persoonlijk artikel waarbij ik je meeneem in het traject waarin ik en mijn man zitten om zwanger te worden. Hormoonbehandelingen, veelvuldig langs het ziekenhuis voor een inwendige echo en steeds in spanning zitten. Geluk en verdriet liggen dicht bij elkaar en afgelopen periode was dan ook erg zwaar te noemen.

Leven in volle aandacht
Een kernprincipe van mindfulness en tevens een belangrijke. Om aanwezig te zijn in het hier en nu is het nodig om je gedachten niet te laten overheersen. Je zintuigen kan je inzetten om een open, niet oordelende houding te creëren. Wil je beter leren ruiken, zien, proeven of voelen dan heb ik een paar oefeningen voor je op een rijtje gezet die je toe kan passen.

Waarom ik als vroege leerling op mijn tenen liep
Veel ouders en leerkrachten van vroege leerlingen vinden het moeilijk om te beslissen of het kind klaar is voor groep 3 of dat het verstandig is om het nog een jaar te laten kleuteren. Het is bij deze beslissing belangrijk om te kijken naar het cognitieve én sociaal emotionele vermogen van het kind. Maar wat doet het met je als je al op elfjarige leeftijd op de middelbare school zit en altijd de jongste bent. Ik deel mijn verhaal.

logo mindjoy

Het artikel wat je in mijn ogen echt even moet lezen is die van ‘als zwanger worden niet gemakkelijk gaat’. Ik ken Anita dus persoonlijk en weet dat ze het soms moeilijk vind om echt heel persoonlijk te zijn op haar blog. Ze schrijft het liefste stukken die wel te maken hebben met haar persoonlijk, maar die vooral informatief zijn. Maar het stuk over haar miskraam is gewoon enorm aangrijpend. Ondanks het feit dat ik alles al gehoord had van haar persoonlijk moest ik toch nog een traan laten bij het lezen van de blog. Ik vind het echt moedig en super goed dat ze erover geschreven heeft, wellicht helpt het ook iemand die hetzelfde doormaakt.

Ken jij Mindjoy al?

3 reacties op “De top 5 van.. Mindjoy

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *