Minder bloggen, was dat wel de juiste keuze?

In oktober 2017 startte ik mijn bedrijf waar ook deze blog officieel onder valt. In het begin besteedde ik veel aandacht aan deze blog en was het ook mijn grootste bron van inkomen. Tot ik besloot om mijn blog weer te gaan gebruiken waarvoor ik hem gestart was: voor mezelf. Omdat ik nu eenmaal van schrijven houd. En omdat ik het heerlijk vind om mijn verhalen te delen. Mocht ik er dan ook af en toe wat aan verdienen: helemaal prima. Maar ik wilde er vanaf dat het mijn grootste bron van inkomen zou zijn.

Ik besloot dus om minder te gaan bloggen.

Minder bloggen

Omdat ik meer focus wilde hebben op mijn bedrijf en dus mijn werk als contentexpert en -coach ben ik minder gaan bloggen. Lange tijd plaatste ik minimaal zeven keer per week een blog en veel vaker zo’n tien keer per week. Ik ging naar zo’n vijf artikelen per week wat ik ook een tijd volhield. Echter ben ik nu zelfs naar de drie blogs per week gegaan. Heel soms komt er wat extra’s online, maar dat heeft dan vaak te maken met een betaald artikel of een review.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wanneer weer dagelijks bloggen

Laatst ontving ik een mailtje van iemand die het jammer vind dat ik niet meer dagelijks blog. Ze kwam voorheen dagelijks op mijn website en vroeg zich af wanneer ik weer dagelijks ging bloggen.

Heel eerlijk heb ik gezegd dat ik denk dat dit niet zo snel meer zal gebeuren. Dagelijks bloggen kost niet alleen enorm veel tijd, maar zorgt soms ook voor stress en blogdips. Want bedenk maar eens elke dag een onderwerp. Dit heb ik jarenlang gedaan en ik wéét dat het kan. Maar ik wil het gewoon niet meer. Ik schrijf nu vaak mijn blogs op zaterdag of zondag voor een week vooruit (drie blog artikelen dus) en verder heb ik er dan geen omkijken meer naar. Soms heb ik inspiratie tussendoor omdat ik iets leuks wil delen en dan schrijf ik het direct. Echter plaats ik het dan niet direct. Ik plan in.

Lagere bezoekersaantallen

Voor de lezers die dagelijks kwamen is het natuurlijk wennen. Dat snap ik. Er zijn zelfs mensen die daarom niet meer komen. En dat is natuurlijk ook helemaal prima. Ik merk het minder bloggen dan ook zeker aan de bezoekersaantallen. Dit ligt een stuk lager. Al weet ik ook dat ik daar wat aan zou kunnen doen. Want ik doe nu bijvoorbeeld maar weinig qua promotie en Pinterest. Maar ja, dat kost weer tijd.. en ik blog nu eindelijk weer omdat ik het leuk vind. En niet omdat het ‘moet’.

Zeker de juiste keuze

Al met al weet ik gewoon dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik heb het plezier in het bloggen weer hervonden. Voor een bepaalde tijd blogde ik omdat het moest. Of tenminste omdat ik voelde dat het moest. En omdat het geld in het laatje bracht. Dat geef ik ook toe.

En nu? Nu blog ik weer omdat ik het echt leuk vind. Omdat bloggen gewoon nog steeds tof is. 

2 reacties op “Minder bloggen, was dat wel de juiste keuze?

  • Heel goed Nicole! Hier heb ik ook ervaren dat bloggen omdat ik het wil veel fijner is dan omdat ik het moet (van mezelf). Nu hoogzwanger blog ik wanneer het kan en heb ik zelfs een stop gezet om het aannemen van zakelijke opdrachten voor de time being. Het is een verademing. Het niet moeten, maar mogen.
    Ik hoop dat je je bedrijf verder kunt uitbreiden en blijft bloggen omdat je het leuk vindt. In mijn ogen de enige manier om het op de langere termijn vol te houden. Succes.

  • Doen waar je hart ligt! En je doet het goed!!
    Ik ben ooit gestopt met bloggen puur omdat ik het voelde als verplichting.
    Daarna weer gestart en nezelf voorgenomen dat er geen ‘moeten’ meer bij hoort.
    En waar ik ik eind vorig jaar, zonder moeten, toch best een aantal blogs per week plaatste, ben ik nu blij als er twee per week online komen. Naast werken en mijn opleiding past dat nu even niet in het rooster erbij. En quality time met mijn man heeft nu eenmaal voorrang 😉

Reageren is niet mogelijk.