Milo tipt: SPRUIT babyvoeding

Als moeder van twee kinderen ben ik al veel in de weer geweest met eten voor kinderen. De eerste hapjes zijn al twee keer voorbij gekomen en ook daarna blijf je bezig met voeding. Babyvoeding en peutervoeding is volop te vinden in de winkels, maar niet alles is even vers of gezond. 

Verse babyvoeding

Voor onze kinderen hebben wij al op voorhand besloten dat we zoveel mogelijk zelf willen maken. Niet dat we nooit potjes voeding geven, maar als je het zelf maakt heb je ook zelf in de hand wat erin gaat. En dat vinden wij wel zo prettig. Toch komt er zo af en toe iets voorbij wat we graag willen uitproberen. Zoals ook de babyvoeding van SPRUIT.

Wat is SPRUIT?

SPRUIT is baby- en peutervoeding die je maandelijks in een box thuis bezorgd krijgt. In de box zitten dan 9, 14 of 18 maaltijden die ze vers gemaakt en ingevroren hebben. Je bewaart deze maaltijden zelf dus ook in de diepvries waarbij ze tot 3 maanden bewaard kunnen worden. Alle maaltijden van SPRUIT worden vers gemaakt en er wordt dan ook verder niets aan toegevoegd.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Je kunt qua maandboxen kiezen voor de leeftijd van 4-8 maanden, 8-12 maanden en vanaf 12 maanden. Het verschilt zit hem natuurlijk zowel in de ingrediënten (er wordt rekening gehouden want een kind van een bepaalde leeftijd wel of niet mag) als in de structuur.

Onze ervaring met SPRUIT

Wij hebben een maandbox ontvangen met maar liefst 14 maaltijden voor Milo. Daarvan zijn er vijf verschillende zodat je goed kunt afwisselen. Wij ontvingen:

  • Broccoli & spinazie
  • Bloemkool, doperwt & courgette
  • Wortel & mais
  • Pompoen & spinazie
  • Wortel, pastinaak & basilicum

In elk bakje zit 120 gram voeding die wij telkens verdelen over 2 voedingen. We hebben nog niet alle smaken uitgetest met Milo, maar omdat het nu al een groot succes is konden we het niet laten om er al iets over te schrijven.

Vers

Direct na het bereiden van de maaltijden wordt het voedsel ingevroren. Ook wordt het diepgevroren thuis bezorgd waarnaar het direct de diepvries in kan. Het zijn kleine bakjes dus je kunt het makkelijk kwijt. Normaal gesproken ben ik niet zo van babyvoeding proeven. Maar ik heb dit wel geproefd en je merkt direct dat het vers is. Zonder conserveermiddelen of iets.

Gezond

Zoals je bij het vorige puntje al las heb ik een aantal hapjes zelf ook geproefd. Ik merkte sowieso aan Milo dat hij het heel lekker vond, maar zelf vond ik het ook niet verkeerd. Je proeft dat het vers is en doordat er niets extra’s aan toegevoegd is zoals tarwezetmeel ofzo, is het ook echt gezond.

Gevarieerd

Je ontvangt vijf verschillende maaltijden zodat je telkens kunt afwisselen. Omdat je ze ook nog eens drie maanden in de vriezer kunt bewaren kun je ook besluiten om een bepaalde maaltijd pas een aantal weken later weer te geven. Zo ben ik van plan om een maandbox van 8-12 maanden te bestellen omdat Milo van de kinderarts ook al gevarieerder mag eten. En mochten er dan maaltijden bij zitten waarvan ik denk dat hij er nu niet klaar voor is, dan kan ik deze zeker een maand of twee later nog eens geven.

Gemak

Door altijd hapjes van SPRUIT babyvoeding in je vriezer te hebben hoef je je nooit zorgen te maken dat je geen gezonde en verse maaltijd op tafel kunt zetten voor je kleintje. Heb je geen tijd om te koken en pak je zelf een boterham? Je kunt je kind gewoon een maaltijd van SPRUIT geven. Geen gedoe met vooruit koken en in verschillende bakjes invriezen. Nee dit is allemaal al voor je gedaan.

Gemak dient de mens, toch?!

Wij zijn in ieder geval enorm tevreden over SPRUIT en zullen ook zeker zelf nog een aantal maandboxen bestellen. We zullen het niet elke dag gebruiken, maar juist in tijden van veel drukte is het erg handig.

Bestel de kerstbox!

Wat ook heel erg leuk is, is de kerstbox van SPRUIT. Voor baby’s in de leeftijd van 8-12 maanden of voor kindjes vanaf 12 maanden kun je een kerstbox bestellen die op 21, 22 of 23 december geleverd wordt. In deze kerstbox zitten 9 maaltijden met vier variaties, deze zijn natuurlijk extra luxe in verband met de kerst. Ook zit er nog een Bow Tie slab bij t.w.v. €19,50..

kerstbox spruit babyvoeding review

De kerstbox is tot en met 17 december te bestellen, maar wees er snel bij want er is een beperkte oplage!

4 reacties op “Milo tipt: SPRUIT babyvoeding

  • Inderdaad heel handig!!
    Tot nu toe zit er nog in mijn hoofd om een aantal voedingen zelf te preppen en in de vriezer te zetten. En dan ons eigen eten te pureren voor Isabelle. En dan kan het geprepte eten voor die momenten dat wij inderdaad geen zin hebben om te koken. Maar goed, ze mag voorlopig alleen nog maar melk!

Reageren is niet mogelijk.