Milestone kaartjes prematuur en couveuse kindjes

mijlpaalkaarten-overzicht

Wist je dat 1 op de 10 baby’s te vroeg geboren worden? Prematuur dus? Maar liefst 1 op de 10, wereldwijd! Voor de meeste ouders gebeurt dit onverwachts. Ineens lig je in het ziekenhuis en wordt je kindje geboren. Vaak gaat dit niet vanzelf en brengt dit veel zorg (en) met zich mee. De herinneringen aan zo’n zware maar wel bijzondere tijd wil je koesteren, vasthouden, de mijlpalen ijken zodat ze niet verdwijnen tussen de dagelijkse zorgen. Nu kent iedereen de milestone kaarten wel. Echter zijn deze kaarten amper te gebruiken bij deze kleintjes. Daarom zijn er nu speciale mijlpaalkaarten op de markt verschenen!

Nicole Beerens (Kleine Lucas) en Eelkje Endeman (Neobaby) zijn beiden moeders van prematuren. Ervaringsdeskundigen dus. In hun werk komen ze dagelijks in contact met ouders die een heel verhaal met zich meedragen. Die ouders zitten nog middenin die achtbaan van emoties, of zijn daar soms net uit. Vaak sluimert dat nog jaren door.

Als gevolg hiervan bedachten Nicole en Eelkje de mijlpaalkaarten voor prematuren. Anders dan de ‘al bestaande’ mijlpaalkaarten zijn deze kaartjes helemaal geschikt voor te vroeg geboren baby’s of baby’s die in het ziekenhuis liggen.. De kaarten zijn kleiner, omdat de baby’s natuurlijk ook kleiner zijn. En ze zijn multifunctioneel. Uniek aan deze mijlpaalkaarten is de mogelijkheid om ze te beschrijven. De kaartjes hebben een plastic laagje en worden geleverd met een dunne whiteboard stift. Zo kan de mijlpaal dagelijks worden ingevuld.

Wat kun je doen met de mijlpaalkaarten voor prematuren?

 • Pak het kaartje van je keuze en leg het bij je baby. Als je er dan een fotootje van maakt, heb je de mijlpaal vastgelegd.
 • Gebruik de mijlpaalkaartjes multifuctioneel, schrijf met het stiftje op het kaartje en wis het weer uit na gebruik. (dit gaat het beste met een droge doek of babydoekje) Wanneer je de volgende mijlpaal bereikt, kun je het kaartje weer gebruiken.
 • Versier de couveuse met de kaartjes door ze met de plakgom op de couveuse te plakken en laat zien hoe trots je bent op je kleintje. Bijvoorbeeld, welk gewicht je kindje die dag heeft bereikt. Of hoeveel ml. het heeft gedronken.

De set bestaat uit: 20 mijlpaalkaarten, 5 blanco beschrijfbare kaarten, whiteboardstiftje en plakgom. De afmeting van de kaarten is: 8,5 x 5,5 cm.

Ga naar de website van mijlpaalkaarten voor prematuren voor meer informatie of om de kaarten direct te bestellen!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

6 reacties

 1. Lifesabout op 20 november 2015 om 13:32

  Wat een prachtig en mooi idee! Elke mijlpaal is dan zo belangrijk.

 2. Ester op 20 november 2015 om 14:12

  Dit is zoooo een leuk initiatief. Dit kraamgeschenkje ga ik zeker onthouden :). Dankje voor de tip!

 3. Vandaagismooi.nl op 20 november 2015 om 16:57

  Wat een mooi en goed idee zeg! Super initiatief en zeker een leuk kraamcadeau voor iemand met een prematuurtje!

 4. Joyce op 20 november 2015 om 18:27

  Leuke kaartjes! Ik heb ze van de week al voorbij zien komen op de wereld prematuren dag.
  Ik had ze graag 10 maanden geleden gehad. Nog net wat extra die positieve momenten benadrukken. Hoe klein ze lijken voor een buitenstaander, maar hoe groot ze zijn voor het kindje/ouders

 5. Wilmaaa op 20 november 2015 om 21:04

  Wat mooi dat ze ook hier mijlpaalkaarten voor hebben gemaakt! Elke mijlpaal is dan zo bijzonder!

 6. Margriet op 21 november 2015 om 17:43

  Wat een lieve mooie kaartjes.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje