Milestone kaartjes prematuur en couveuse kindjes

Wist je dat 1 op de 10 baby’s te vroeg geboren worden? Prematuur dus? Maar liefst 1 op de 10, wereldwijd! Voor de meeste ouders gebeurt dit onverwachts. Ineens lig je in het ziekenhuis en wordt je kindje geboren. Vaak gaat dit niet vanzelf en brengt dit veel zorg (en) met zich mee. De herinneringen aan zo’n zware maar wel bijzondere tijd wil je koesteren, vasthouden, de mijlpalen ijken zodat ze niet verdwijnen tussen de dagelijkse zorgen. Nu kent iedereen de milestone kaarten wel. Echter zijn deze kaarten amper te gebruiken bij deze kleintjes. Daarom zijn er nu speciale mijlpaalkaarten op de markt verschenen!

Nicole Beerens (Kleine Lucas) en Eelkje Endeman (Neobaby) zijn beiden moeders van prematuren. Ervaringsdeskundigen dus. In hun werk komen ze dagelijks in contact met ouders die een heel verhaal met zich meedragen. Die ouders zitten nog middenin die achtbaan van emoties, of zijn daar soms net uit. Vaak sluimert dat nog jaren door.

Als gevolg hiervan bedachten Nicole en Eelkje de mijlpaalkaarten voor prematuren. Anders dan de ‘al bestaande’ mijlpaalkaarten zijn deze kaartjes helemaal geschikt voor te vroeg geboren baby’s of baby’s die in het ziekenhuis liggen.. De kaarten zijn kleiner, omdat de baby’s natuurlijk ook kleiner zijn. En ze zijn multifunctioneel. Uniek aan deze mijlpaalkaarten is de mogelijkheid om ze te beschrijven. De kaartjes hebben een plastic laagje en worden geleverd met een dunne whiteboard stift. Zo kan de mijlpaal dagelijks worden ingevuld.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat kun je doen met de mijlpaalkaarten voor prematuren?

  • Pak het kaartje van je keuze en leg het bij je baby. Als je er dan een fotootje van maakt, heb je de mijlpaal vastgelegd.
  • Gebruik de mijlpaalkaartjes multifuctioneel, schrijf met het stiftje op het kaartje en wis het weer uit na gebruik. (dit gaat het beste met een droge doek of babydoekje) Wanneer je de volgende mijlpaal bereikt, kun je het kaartje weer gebruiken.
  • Versier de couveuse met de kaartjes door ze met de plakgom op de couveuse te plakken en laat zien hoe trots je bent op je kleintje. Bijvoorbeeld, welk gewicht je kindje die dag heeft bereikt. Of hoeveel ml. het heeft gedronken.

De set bestaat uit: 20 mijlpaalkaarten, 5 blanco beschrijfbare kaarten, whiteboardstiftje en plakgom. De afmeting van de kaarten is: 8,5 x 5,5 cm.

Ga naar de website van mijlpaalkaarten voor prematuren voor meer informatie of om de kaarten direct te bestellen!

6 reacties op “Milestone kaartjes prematuur en couveuse kindjes

Reageren is niet mogelijk.