MiKi4all: een inclusieve webshop met handgemaakte producten

In een inclusieve samenleving heeft iedereen dezelfde rechten en dezelfde kansen om zelfstandig mee te doen op alle terreinen van het leven. Dat kan alleen als men rekening met elkaar houdt en geen drempels opwerpt voor de ander om mee te kunnen doen. Dat is dan ook een van de redenen waarom Sarah en Shirin begonnen zijn met MiKi4all, een inclusieve webshop met handgemaakte producten. Omdat ik, als moeder met een kind met beperking, ook droom van een inclusieve wereld voor iedereen wil ik graag deze webshop extra in het zonnetje zetten.

Het ontstaan van MiKi4all

De webshop MiKi4all is ontstaan vanuit een probleem waar de dames Shirin en Sarah tegenaan liepen met hun kinderen. Zij hebben beide een kind met meervoudige handicap die veel kwijlen. De gewone slabbers hielpen daar niet tegen. Ze zijn op zoek gegaan naar een oplossing en kwamen daar bepaalde sjaals tegen, daar hebben ze hun eigen draai aan gegeven en zijn deze gaan verkopen. Inmiddels is hun webshop uitgebreid met niet alleen maar sjaals, maar ook accessoires zoals haarbanden en scrunchies, leuke kaarten met diverse inclusieve teksten en ook kleding voor kinderen én volwassenen. Allemaal zelf bedacht en gemaakt.

De naam MiKi4all bestaat trouwens uit de eerste twee letters van hun kinderen: Mirthe en Kian. Dankzij hun geweldige kinderen zijn zij dit bedrijf gestart en de reden dat ze er 4all achter hebben geplakt is omdat ze het voor iedereen maken. Van jong tot oud. Hun missie is dan ook een inclusieve wereld voor iedereen en daar mag aandacht voor komen.

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Inclusieve webshop met handgemaakte producten

Naast dat ze dus hele fijne sjaals en colsjaals verkopen die handig zijn tegen het kwijlen, maar ook gewoon heel leuk eruit zien voor kinderen die dat niet doen, verkopen ze nog ook handgemaakte producten. Het leuke vind ik dat bepaalde quotes terug komen in de verschillende producten. Zo kun je bijvoorbeeld een t-shirt of trui kiezen met de tekst ‘Perfectly imperfect’ en daar heb je dan ook weer kaarten van. Ook vind ik het leuk dat je kunt twinnen met je kind door bijvoorbeeld allebei een shirt of trui met dezelfde tekst te kiezen. De t-shirts zijn zelfs al te verkrijgen vanaf maat 62, dus twinnen met je baby is zelfs mogelijk.

Een trui voor Milo

We mochten van MiKi4all zelf iets uitkiezen uit de webshop en mijn zoontje wilde graag een trui. Hij is dol op truien, vooral als er ook een muts aan zit. Qua teksten vond hij alles wel prima, dus heb ik voor hem gekozen. Ik koos voor de tekst “Color life with opportunities not problems” omdat ik het belangrijk vind om naar de dingen te kijken die allemaal wél kunnen in plaats van wat niet kan. Zo gaan we ook met onze zoon om. We kijken naar wat wel allemaal kan en hoe we dat dan voor hem kunnen regelen. Kijk maar naar zijn driewielerfiets, nu kan hij ook gewoon fietsen net als de rest.

Toen de trui binnen kwam wilde Milo hem meteen aan. Hij is namelijk erg zacht van buiten maar ook van binnen. Ook zitten er zakken in de trui en hij heeft een muts. Nou beter kan gewoon niet volgens ons zoontje. De kwaliteit van de trui is echt merkbaar. De print die erop zit oogt erg mooi en ook na het wassen is de trui nog steeds zo mooi als toen hij binnen kwam. Let er alleen wel op dat je de print niet strijkt, wij strijken dit soort dingen sowieso niet. De trui is ook voor volwassenen te koop, zelfs tot 4XL dus ik zou er zelfs eentje kunnen bestellen!

Al met al zijn we erg tevreden over de trui en staan wij 100% achter de missie van deze mooie webshop dus vandaar dat we met liefde hier extra aandacht aan geven. Ben je op zoek naar iets voor jezelf, je kind of juist als cadeau aan een ander, neem dan zeker even een kijkje!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *