Mijn zwangerschaps favorieten

Inmiddels zit ik alweer redelijk ver in mijn derde trimester en is een artikel over mijn zwangerschaps favorieten wel op zijn plaats. Want welke dingen waren en zijn nu echt onmisbaar tijdens mijn zwangerschap?

Ik moet zeggen dat ik zeker wel verschil zie met mijn eerste zwangerschap. Zo was mijn voedingskussen toen echt onmisbaar en nu weet ik gewoon niet hoe ik hem fijn kan gebruiken. Ik probeer het telkens weer, maar uiteindelijk gooi ik hem uit bed! Gelukkig zijn er verder wel een aantal andere  favorieten die ik met jullie kan delen.

Zwangerschaps favorieten

In het artikel over mijn guilty pleasures deze zwangerschap vertelde ik al over mijn liefde voor haring en frisdrank. Maar wat ik niet vertelde is dat ik ook deze zwangerschap nog steeds niet zonder mijn frikandel speciaal kan. En dan het liefst de XL variant die ze hier in de friettent verkopen. Het is niet zo dat ik dit elke dag eet (ten opzichte van de latte macchiato die ik wel echt elke dag “moet” drinken), maar ik heb mijn man er wel al een aantal keer op uitgestuurd om er eentje te halen voor me.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Maar naast eten (waar toch vrijwel mijn hele zwangerschap om draait haha) zijn er nog meer favorieten van me.

Kleding

Al vrij vroeg in deze zwangerschap begon ik met dragen van mijn zwangerschapsbroeken. Ik had er nog eentje van de vorige zwangerschap en kocht daar nog een tweetal van bij. De broek die ik het mooiste en fijnste vond dat was de MAMA Super Skinny Jeans van de H&M in het donkergrijs. Deze broek zat zo lekker. En ja je leest het goed, ik schrijf in verleden tijd. Want wat ik dan weer een nadeel vind van de broeken bij de H&M is dat de banden niet zo lang zijn. Waardoor hij nu met mijn dikkere buik niet meer fijn zit.

Het kledingstuk wat nu nog het meest fijn zit, naast de jurken die ik heb en nu niet echt aankan ivm het regenachtige weer, is mijn tuinbroek! Zoals je in een van mijn zwangerschapsupdates hebt kunnen zien kocht ik bij Bonprix een zwangerschaps tuinbroek. En dat is echt een geweldig ding. Hij zit zo lekker dat ik hem het liefste elke dag aan doe haha.

Schoeisel

Wat betreft schoenen heb ik eigenlijk bijna mijn hele zwangerschap op mijn zwarte Skechers gelopen. Echter begint het veters strikken nu erg lastig te worden dus ik heb de Skechers verruild voor fijne instappers. Het staat 9 van de 10 keer voor geen meter onder mijn outfit. Vooral niet omdat ik er nog vaak lekker dikke sokken in heb. Maar boeiend. Ze zitten en lopen heerlijk. Plus mijn dochter kan ze helpen aan doen. Ook wel handig haha.

Verder vertelde ik al in mijn artikel met mijn verjaardagswensen lijstje dat ik graag Birkenstocks wilde. Ik dacht namelijk dat mijn oude weggegooid waren. Maar nee hoor, ik kwam ze laatst tijdens de grote zolder opruimmiddag tegen. Ze zijn niet meer perfect, er zitten scheurtjes in. Maar zolang ik er nog op kan lopen doe ik het! (Mits het weer meewerkt natuurlijk)

Verzorging

Er zijn zwangeren die al vanaf de positieve test hun buik insmeren. Ik hoor daar dus absoluut niet bij. Vóór mijn eerste zwangerschap had ik al tijgerstrepen en tijdens de eerste zwangerschap kwam daar nog een boel bij. Dus ik zag het nut niet zo. Maar sinds een aantal weken smeer ik echt elke avond. De ene keer met peuter samen, een andere keer lekker alleen. Het smeren doe ik dus echt niet “om mijn buik soepel te houden”, maar gewoon omdat het een fijn momentje is. Wanneer ik beneden ben smeer ik met body lotion van Kneipp (Silky Secret) en wanneer ik in bed lig smeer ik met de anti stretch mark oil van Petit & Jolie

 

Douchen

Dan een item die ik, net zoals de buik smeersels, pas in dit laatste trimester gebruik. En dat is de klapstoel in de douche. In verband met mijn bekkenproblemen is douchen gewoon niet fijn meer. Tenminste niet als ik de hele tijd moet staan. Daarom hebben we een klapstoel in de douche gezet om zo toch lekker te kunnen douchen. Ik wil nu al niet meer zonder!

Wat was jouw favoriet tijdens de zwangerschap?

12 reacties op “Mijn zwangerschaps favorieten

  • Ik had een rode zwangerschaps joggingbroek die ik op het laatst alleen maar aankon. De rest van de kleding paste ik niet meer. Ik liep en sliep dus dag en nacht in dat ding en vond het vreselijk als hij de was in moest.

    • Ja zo’n jogging lijkt me wel wat, maar om nu met 36 weken nog een broek van 20 euro te kopen die ik misschien maar paar weken aan kan vind ik zonde 😛

  • Ik kon echt niet zonder m’n rennies! Als ik er alleen al aan dacht de deur uit te gaan zonder had ik al een maagzuur aanval! En van m’n zus kreeg ik zo’n heerlijke losse flodder stof broek! Ik woonde erin! Snel wassen en gelijk weer aan! Heerlijk

    • Had in t begin veel last van mn maag, maar voor de zwangerschap ook al problemen door t afvallen. Gelukkig nu eigenlijk geen last “even afkloppen”..

  • Vsm spiroflor en het voedingskussen zijn mijn favoriet! Sinds gebruik geen beenkramp gehad ? En inderdaad die buikbanden aan de skinny jeans van de h&m zijn echt te klein!! Voordeel, ik kan ze na de bevalling ook aan ?

Reageren is niet mogelijk.