Mijn zwangerschap in buikfoto’s

IMG_0528

Voordat ik voor de tweede keer zwanger werd nam ik me voor om deze tweede zwangerschap heel bewust mee te maken. Te genieten van elk klein dingetje want het zou ook meteen de laatste keer zijn. Echter liep het heel anders. Want wanneer je al een kindje hebt rondlopen gaat zo’n zwangerschap nogal snel langs je heen. Daarom wilde ik wekelijkse buikfoto’s maken en dat is (op een enkele foto na) vrij goed gelukt!

Toen ik bij Shirley haar zwangerschap in buikfoto’s voorbij zag komen bedacht ik me dat ik dit ook erg leuk vond om te laten zien aan jullie. Want de meeste zullen de losse foto’s wel ergens voorbij hebben zien komen. Maar zo allemaal bij elkaar geeft toch een betere indruk van hoe een lichaam verandert tijdens een zwangerschap!

Mijn zwangerschap in buikfoto’s

In de eerste weken van de zwangerschap heb ik eigenlijk geen foto’s gemaakt. Alleen op de dag dat ik ontdekte zwanger te zijn en daarna pas weer op het moment dat ik het wereldkundig maakte. Je ziet eigenlijk ook nog niet zoveel veranderen aan mijn lichaam. Ja wellicht begon ik meer te stralen..

Vanaf de 13 weken zie je toch wel verandering. Al lijkt de buik tussen de 16 en 17 weken opeens verdwenen te zijn haha.

Vanaf de 20 weken maakte ik de foto’s net iets anders. Door mijn buik ook vast te houden. Daardoor zie je ook echt de verandering naar voren komen. Letterlijk en figuurlijk!

Behalve de blauw/wit gestreepte jurk (Zeeman) en de zwart/rode blouse (gewone kleding H&M) draag ik hier alleen maar zwangerschapskleding van de H&M. Die broeken zitten zo fijn! En ik had eigenlijk helemaal geen eigen shirtjes met lange mouwen, dus deze maar op de maternity afdeling gehaald..

Vanaf de 30 weken wordt mijn buik pas echt mooi. Ik draag hem vanaf dan ook echt met trots!!

De laatste weken lukte het me weer om wekelijks een foto te maken en je ziet vooral verschil in hoe hij ligt. Alhoewel ik dus precies 40 weken zwanger was heb ik helaas geen buikfoto van 40 weken. Die laatste dagen gingen zo hectisch dat ik er niet meer aan gedacht heb.

Daarom even een provisorische foto in de slaapkamer van mijn buik zonder baby na ongeveer een week! Alle huid en vet zit lekker verstopt onder de kleding. Maar zo ziet het er al best goed uit he…

Maakte jij buikfoto’s tijdens je zwangerschap? 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

14 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 20 juni 2017 om 06:14

  Wat leuk om te zien. Ik heb tijdens mijn zwangerschap een paar buikfoto’s gemaakt maar nooit zo mooi als deze. Vind ik erg jammer.

 2. marije op 20 juni 2017 om 06:24

  Wat leuk om zo’n overzicht te zien!

 3. Essma op 20 juni 2017 om 06:34

  Leuk om te zien! Een mooi aandenken ?

 4. Angela - Mama met passie op 20 juni 2017 om 07:29

  Heel tof he on het zo op rij te zien?

 5. Jacqueline op 20 juni 2017 om 07:39

  Wat ontzettend leuk om al die buikfoto’s zo naast elkaar te zien!
  Ik heb bij allebei niet echt buikfoto’s gemaakt, wel jammer achteraf, maar ik dacht er gewoon niet aan.

 6. Leonie van Mil op 20 juni 2017 om 09:07

  Ontzettend leuk gedaan!!!

 7. Joyce op 20 juni 2017 om 09:49

  Leuk om te zien!!

 8. Jodi - liefthuis op 20 juni 2017 om 12:38

  Heel leuk om te zien, waardevolle foto’s

 9. Channah op 20 juni 2017 om 17:43

  Zo leuk om het nu allemaal achter elkaar te zien!? Ik moet misschien toch nog maar even aan de knutsel met mijn buikfoto’s..

 10. Esther op 20 juni 2017 om 20:17

  Leuk om zo achter elkaar te zien!
  Ik heb geen buik foto’s, nu ik dit zo zie misschien wel een beetje spijt. Wel heb ik de laatste weken mijn man wat foto’s laten maken zodat ik later terug kan kijken hoe ik er uit zag met die mooie bolle buik haha! Herkenbaar je eerste tekst, zo ging ik ook deze zwangerschap in.. Dit hadden we beter bij de eerste keer kunnen bedenken..toen was het nog zo rustig ?

 11. Els op 21 juni 2017 om 06:48

  Erg mooi om te zien :-).

 12. marleen op 21 juni 2017 om 13:54

  Wow wat gaaf! Super, ook om later aan Milo te laten zien!

 13. Saskia op 25 juni 2017 om 10:07

  Leuk om zo’n overzichtje te zien!

 14. Michelle op 27 juni 2017 om 17:18

  Mooi om ze zo allemaal bij elkaar te zien!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje