“Mijn voornemen is om geen voornemens te hebben”

Jarenlang riep ik als een van de hardste dat ik niet aan voornemens deed. Want die voornemens zijn vaak na een week of twee wel weer vergeten. Tenminste.. zo was mijn ervaring. Inmiddels is mijn ervaring anders en denk ik dat het hebben van een voornemen of doel me juist gaat helpen. Want als er iets is wat ik heb geleerd als ondernemer zijnde dan is het dat het hebben van een doel je zoveel meer brengt dan wanneer je “zomaar iets doet”.

Ik ga er dus dit jaar weer voor. Ik heb zowel zakelijke als persoonlijke doelen opgesteld. Hele specifieke, meetbare en realistische doelen. Mét een plan. Want zonder een plan is een doel slechts een wens. En met wensen kom je niet zover. Met een plan en acties wel.

Mijn persoonlijke doelen

Mijn zakelijke doelen deelde ik al op Instagram, maar mijn persoonlijke doelen zijn minstens zo belangrijk. Door deze op te schrijven, niet alleen in deze blog maar ook op een groot vel die ik op de koelkast hang, blijf ik mezelf eraan herinneren.

Meer tijd voor mezelf

Het is zo makkelijk om jezelf te verliezen in de waanzin van de dag. Ja ik ben een kei in op de bank ploffen om zo een aantal afleveringen van Friends te kijken. Maar is dat ook wat mij gelukkig maakt? Voelt dat echt als ’tijd voor mezelf’? Nee! Daarom wil ik echt bewust tijd voor mezelf inplannen. Een dagje naar de sauna, afspreken met een vriendin, het lezen van een boek, enzovoort. Wanneer ik dit niet plan dan komt het er vaak niet van.

Leven in het nu

In deze digitale wereld is het heel makkelijk om te leven aan de hand van een schermpje. Oh de kinderen zijn zo lief aan het spelen: vlug een foto of video maken. In plaats van gewoon er te zijn. Mee te gaan spelen of gewoon even stilstaan (zonder apparatuur) bij dit mooie moment. Laatst tijdens een live sessie van Marije van Mompoint vertelde ze dat veel mensen als doel stellen “meer genieten”. Maar genieten is niet iets wat je kunt forceren of gewoon even kunt doen. Dat genieten komt juist doordat je meer aandacht hebt voor iets, meer in het nu leeft.

Dus ik wil gaan leven met meer aandacht voor het nu. Waardoor ik hopelijk ook nog meer ga genieten.

Vaker afspreken met (ondernemers)vriendinnen

Ondanks dat ik het heerlijk vind om onder de mensen te zijn ben ik ook een echte huismus. Wat ik ook wel weer jammer vind want afgelopen jaar heb ik veel te weinig met vriendinnen afgesproken. Als ik dat dan wél deed voelde dat zo fijn en zo goed. Daar wil ik dus meer van komend jaar. Mijn doel is om in ieder geval elke maand wel met een vriendin af te spreken. Dat moet wel lukken vind ik!

Gezonder en bewuster leven

Afgelopen jaar heeft de zorg voor mezelf op een laag pitje gestaan. Geestelijk zorgde ik goed voor mezelf, maar lichamelijk niet. Ik heb amper beweging gehad en ben helemaal niet bewust met voeding bezig geweest. Doordat ik onbewust at zijn er weer vele kilo’s blijven plakken.

Vanaf nu wil ik dus weer heel bewust omgaan met wat ik wel of niet in mijn mond stop. Daarnaast ga ik in ieder geval op mijn werkdagen tijdens de pauzes naar buiten. En ik ga elke zondag met mijn gezin een wandeling maken. Dat is iets wat wij afgelopen jaar al regelmatig riepen, maar iets zeggen en ook iets doen zijn twee verschillende dingen.

Vaker erop uit met mijn gezin

Afgelopen jaar hebben we vele mooie uitjes mogen maken, maar dit wil ik nóg vaker doen. Het hoeven geen dure uitjes te zijn of zoiets iets wat geld kost. Maar gewoon even de natuur in bijvoorbeeld kan al zo fijn zijn. Dit doel sluit ook mooi aan bij het vorige..

Minstens één weekend weg met de man zonder kinderen

Afgelopen jaar wilden mijn man en ik al een echt weekendje weg zonder de kinderen. Het jaar ervoor deden we dit ook en dat beviel ons wel. Afgelopen jaar is het er dus niet van gekomen, dus dit jaar een nieuwe poging. In maart hebben we wel een overnachting ergens anders zonder kinderen, maar dat is voor een feest. Niet helemaal zoals ik het bedoel dus. Maar het is een begin…

Minimaal 5x een datenight

Elke maand een datenight… dat was mijn oorspronkelijke doel. Maar ja, dat betekent dus ook 12x oppas vinden. Aangezien we nog geen vaste oppas hebben heb ik er dus vijf keer datenight van gemaakt. Maar mochten we het volgende doel behalen dan zal dit vast vaker worden!

Vaste oppas vinden

Tsjah en deze is dus een verlengde van het vorige doel. Wij willen namelijk een vaste oppas. Een meisje uit de buurt die met regelmaat beschikbaar is in de weekenden. Want we willen ook niet continu afhankelijk zijn van de opa’s en oma’s. Dat is dan ook de reden waarom we vrijwel nooit weg gaan, we willen hen niet lastig vallen. Vandaag maar meteen een oproepje op FB zetten dus!

Het woord van 2019

Focus is dan ook hét woord van 2019 voor me. Focus op wat ik wil bereiken, focus op de weg er naartoe en focus op het hier en nu.

Heb jij doelen gesteld voor jezelf? Of is jouw voornemen om geen voornemens te hebben?

2 reacties op ““Mijn voornemen is om geen voornemens te hebben”

  • Wat een mooie doelen/voornemens heb je opgesteld. Ik denk dat het ook hele reeele doelen zijn en dus ook haalbaar. Ik heb zelf alleen zakelijke doelen gesteld. Ik merk dat prive voornemens voor mij gewoon echt niet werken.
    Op zakelijk gebied wil ik nog meer groeien en daar heb ik zo mijn plannen (en acties) voor. Ik moet het nog veel verder uitdenken, maar bij mij komen de ideeen op de meest idiote momenten. Ik laat ze liever gewoon komen dan ze te forseren. De spontane ideeen zijn meestal wel de leukste!

Reageren is niet mogelijk.