Mijn ouders: 30 jaar getrouwd

Dit zijn mijn ouders. Dertig jaar geleden (op 28 mei 2015). Een echte bruiloft hadden ze niet. Ze gingen in hun mooiste kleding naar het stadhuis en gaven elkaar daar het jawoord. Ik vind het prachtig om foto’s van die tijd te zien, al zijn er helaas niet zoveel.

Mijn vader, wat was hij nog een broekie. Veel veranderd nu, maar toch ook weer niet. Oké hij heeft geen schattige krulletjes meer en het weinige haar dat hij nog heeft is grijs. Maar hij heeft nog steeds die helderblauwe ogen (die je niet ziet op de foto) die stralen wanneer hij het naar zijn zin heeft. Ze zeggen dat ik op mijn vader lijk en als ik deze foto zie dan geef ik ze groot gelijk.

En dan mijn moeder, vind je haar niet prachtig? Zo prachtig is ze nog steeds! Ook zij is weinig veranderd maar toch ook weer wel. Haar haarkleur is anders (hoera voor de haarverf) en als ze tegenwoordig lacht dan zie je de (lach)rimpels staan. Maar wat een mooie vrouw is ze, mijn moeder. En stiekem begin ik steeds meer op haar te lijken, behalve als ik straks weer terug naar het blond ga denk ik…

Ja, mijn ouders. Alweer 30 jaar getrouwd en 31 jaar samen. Hoe bijzonder. Ik denk dat weinig mensen dertig jaar geleden dit gedacht hadden. Maar ze zijn nog dolgelukkig met elkaar en genieten nog steeds samen. Mijn ouders, op wie ik enorm trots ben en die mijn grote voorbeeld zijn.

Pap, mam, ik hou van jullie! Een hele mooie avond gewenst vanavond met al jullie dierbaren…

 

8 reacties op “Mijn ouders: 30 jaar getrouwd

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *