Mijn obsessie met frisdrank

drinks-supermarket-cans-beverage-large

Dat frisdrank ongezond is weet ik heel goed. Tot aan mijn zwangerschap dronk ik ook helemaal niet zoveel prik. Ik zeg niet dat ik het helemaal niet dronk, maar ik denk dat ik over een hele week gezien wellicht 5 glazen dronk. Voor de rest was het sap, melk, water en ranja. Ik had er ook niet echt erge behoefte aan, maar sinds mijn zwangerschap is dat veranderd.

Een van de dingen die ik nu tijdens het programma van From fat to fit ontdek is dat mijn drang naar frisdrank niet meer normaal is. Het is een ware obsessie geworden. En ja, dat komt dus door die verrotte suikers die erin zitten. Ik ben gewoon verslaafd en het is echt een crime om eraf te komen. De eerste twee weken dat ik het programma deed ging het goed, ik dronk wellicht 4 of 5 glazen frisdrank per week. Helemaal trots was ik…

Totdat ik een terugslag kreeg. Slechte dingen komen in drieën zeggen ze, nou dat heb ik gemerkt de laatste tijd. Nu houd ik helemaal niet van zeuren dus dat doe ik dan ook niet. Maar deze terugslag zorgde ervoor dat ik weer volle bak aan de frisdrank ben gegaan.

Het past eigenlijk ook niet echt bij me, minderen. Ik kan beter cold Turkey gaan met de frisdrank en voortaan vooral gezonde dingen in huis hebben. obsessie met frisdrankWant neem ik 1 glas, dan volgt nummer 2 vanzelf.. En nummer 3, 4, en ga zo maar door. Zonde dus. Want al die suikers en andere troep die erin zit zorgt er alleen maar voor dat mijn lijf en huid er minder goed uit ziet en dat het afvallen ook niet bepaald lekker loopt.

Vanaf vandaag zeg ik dus gedag tegen de frisdrank! Ik haal het niet meer in huis (tenminste niet de frisdrank die ik lekker vind) en zorg dat ik de ingrediënten in huis heb voor ander lekker drinken, gezond drinken!

Drink jij vaak frisdrank?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

15 reacties

 1. Meike op 25 mei 2015 om 06:23

  Voor mijn zwangerschap dronk ik ook bijna geen fris, maar sinds mijn zwangerschap is cola favoriet. Dit zelfde geldt overigens ook voor snoepen dat deed ik voor mijn zwangerschap ook bijna niet. Ik probeer alles met mate te doen en zo min mogelijk in huis te halen.

 2. Sylvie op 25 mei 2015 om 07:25

  Het is natuurlijk even wennen, maar ik hoop dat je het snel niet meer zult missen om frisdrank te drinken, veel succes! 🙂

 3. Thea van Galen op 25 mei 2015 om 08:20

  herkenbaar, ik ben verslaafd aan cola light :S
  Merk het ook gelijk als ik minder, in de goede zin van het woord. Eerste twee dagen niet maar daarna wel. En soms lukt het ook een tijdje niet te drinken.

 4. Bespaarzuinig op 25 mei 2015 om 08:23

  Nee, vrijwel nooit. Ik drink heel veel thee (zonder suiker). Overigens herken ik de suikerval wel.
  Maar suiker betekent voor mij gaatjes en dat is een hele goede motivator om vrijwel geen suiker te eten.

 5. Anita op 25 mei 2015 om 08:30

  Ik ben niet een erg grote frisdrank eter maar voor mij werkt cold Turkey vaak ook het beste. Maat houden, het is vaak best moeilijk!

 6. Joyce op 25 mei 2015 om 08:47

  Dat is hetzelfde hier ja.
  Ik ben dol op cola. En kan het van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat drinken sinds de zwangerschap. Toen was het enige dat werkte tegen de misselijkheid.
  Het lukt me regelmatig om hele periodes geen frisdrank te drinken. Tot we een feestje of verjaardag hebben hier thuis. Ik zou beter de overgebleven flessen frisdrank kunnen meegeven met de visite ’s avonds. Want als het in huis is kan ik er echt niet vanaf blijven. Succes!

 7. Saskia op 25 mei 2015 om 09:57

  Ik ben nooit echt dol geweest op frisdrank. Heel af en toe neem ik wat maar dit is dan meestal ergens anders. We hebben het zelf bijna nooit in huis.

 8. Lifesabout op 25 mei 2015 om 12:51

  Goed van je hoor! Het gaat je ook zeker lukken, waar een wil is…
  Ik drink sinds jaren geen frisdrank meer. En ik mis het totaal niet! Water, een kopje koffie en thee is alles wat ik drink.

  • Nicole op 25 mei 2015 om 21:08

   Ik vind het zelf vooral lastig bij uit eten ofzo of op terrasje.. Ben geen thee drinker en water bestellen vind ik zonde van het geld haha…

 9. Northflix op 25 mei 2015 om 13:32

  Ik drink enorm veel frisdrank, moet ik bekennen.
  Cola verslaving! Maar wel alleen maar light.

 10. Christel op 25 mei 2015 om 17:59

  Water, maar geen frisdrank. Als ik me niet lekker voel en mijn maag ligt overhoop, dan alleen eens cola.

 11. Lisette op 25 mei 2015 om 21:23

  Ik herken dit echt! Ik ben zelf ook echt serieus verslaafd aan frisdrank.. als ik dorst heb is dat het eerste waar ik aan denk.. dronk er ook echt belachelijk veel van! Heb nu een frisdrankvrije maand om een beetje af te kicken.. (moet bekennen dat er toch nog 3 glazen cola naar binnen zijn gegaan deze maand, maar beter dan 34925732508 XD) Ben benieuwd hoe het volgendemaand zal gaan 😛

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 26 mei 2015 om 12:43

   Goed bezig hoor!

 12. Cindy op 25 mei 2015 om 21:33

  Cola light of (zeer slecht) Red Bull sugarfree. Vooral die laatste, dat is echt een verslaving aan het worden. Terwijl het prima gaat als ik op mijn werk aan de thee en water zit, dan heb ik ook geen behoefte aan frisdrank. Met warmer weer drink ik sowieso liever water, maar kraanwater vind ik dan weer minder dan water uit een pak/fles.

 13. Judith op 26 mei 2015 om 16:02

  Ik ben een echte cola verslaafde, zoooo moeilijk om dat te laten staan!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje