Mijn nieuwe visitekaartjes!

Iets meer dan een jaar geleden ontwierp ik mijn allereerste visitekaartjes. Ik begon wat vaker persuitnodigingen te krijgen dus vond het wel tijd worden. Er werd namelijk best vaak om een visitekaartje gevraagd, terwijl ik dit niet had verwacht. In een tijd van digitalisering zou je verwachten dat de visitekaartjes passé zouden worden en dat is bij sommigen wellicht ook zo. Maar ik kreeg vaak genoeg de vraag waardoor ik ze dus ging ontwerpen. Na iets meer dan een jaar vond ik de kaartjes niet meer up to date dus besloot ik nieuwe te maken.

Ik had ondertussen ook een nieuw logo en nieuw uiterlijk op de blog, plus ik bedacht me dat mijn oude visitekaartje eigenlijk zijn doel miste. Want wat wil je bereiken met je visitekaartje? Ik wil graag dat mijn visitekaartje een indruk geeft van waar mijn blog over gaat en dat mensen bij het zien van het kaartje weten van wie hij is. Wanneer je aan het eind van een dag zo’n 20 kaartjes in je tas hebt zitten dan weet je doorgaans echt niet meer bij welk gezicht hij hoort. Of er moet een foto van jezelf op staan.. En dat is dus precies wat er ook op mijn nieuwe kaartje staat. Een foto van mezelf, zodat mensen naderhand nog weten ‘oh ja, dat was zij!’.

Ontwerpen van het visitekaartje

Ik heb het kaartje helemaal zelf ontworpen met behulp van de online editor op fotofabriek. Dat is een website die gespecialiseerd is in fotoproducten met je eigen foto’s. Je kunt er naast visitekaartjes ook fotoboeken maken (die overigens door de AvroTros als beste getest zijn), wanddecoratie en nog veel meer. Maar goed, de online editor is echt enorm makkelijk in gebruik. Zo kun je ervoor kiezen om een thema te gebruiken die zij in hun bestand hebben, dat zijn er niet zo super veel en de thema’s zijn heel simpel. Maar soms heb je meer niet nodig. Daarnaast hebben ze ook allerlei clipart die je kunt inzetten, bijvoorbeeld ballonnen wanneer je een webshop in feestartikelen hebt.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om je eigen foto’s en tekst erop te zetten. Je kunt zoveel foto’s gebruiken die je wilt, maar moet wel rekening houden met de kwaliteit. Ook dat geeft de editor aan, wanneer een foto niet op zijn best eruit komt geven ze een melding. Qua tekst kun je verschillende lettertypes kiezen, verschillende kleuren, achtergrond, schuin, vet gedrukt of onderstreept en zo heb je nog veel meer opties. Er is overigens ook een offline software, maar die heb ik niet gebruikt dus daar kan ik je niets over vertellen.

IMG_9630

De keuzes die ik maakte

Ik heb er heel bewust voor gekozen om op de voorkant zowel het logo te plaatsen als een aantal foto’s. Qua logo gebruikte ik precies dezelfde als de header van mijn blog, dus ook met de ondertitel. De ondertitel geeft al een klein beetje weer om wat voor een blog het gaat. Verder koos ik dus ook voor foto’s omdat deze ook deels weergeven wat de onderwerpen zijn, maar ook omdat ik gewoon van foto’s houd. Zonder foto’s ontbreekt er gewoon iets.

Op de achterkant besloot ik, zoals eerder genoemd, om een foto van mezelf erop te zetten. Nu was deze keuze bewust maar wel onverwacht en ik had eigenlijk geen mooie recente foto van mezelf. Daarom koos ik ervoor om een foto te gebruiken die tijdens mijn huwelijksreis gemaakt is. Dit is inmiddels bijna 3 jaar geleden, maar ik begin weer een beetje op die persoon te lijken. Daarnaast heb ik de website vermeld (uiteraard haha) en mijn emailadres. Ik heb er overigens niet mijn social media accounts vermeld, maar wel erbij gezet dat ik daar te vinden ben. Omdat ik het kaartje te leeg vond en ik ook wel van de ’teksten’ ben (goh dat is gek als blogger/tekstschrijver) besloot ik om er ook mijn eigen quote op te zetten die ik als handtekening onder elke email zet.

“Het gras is zo groen als jij het maakt. Maai je het gras, geef je het genoeg zon en water, dan zal het groener dan ooit zijn!”

Ik heb geen adres of telefoonnummer vermeld omdat ik niet wil dat zomaar iedereen deze gegevens heeft.

IMG_9626

Ik ben heel tevreden over zowel de service als het eindresultaat van het kaartje. Het ziet er een stuk frisser en mooier uit dan de vorige en ik kan er voorlopig weer tegenaan!

Wat vind je van mijn nieuwe visitekaartje? En gebruik jij visitekaartjes?

testafbeelding

29 reacties op “Mijn nieuwe visitekaartjes!

Reageren is niet mogelijk.