Mijn nieuwe visitekaartjes!

IMG_9620

Iets meer dan een jaar geleden ontwierp ik mijn allereerste visitekaartjes. Ik begon wat vaker persuitnodigingen te krijgen dus vond het wel tijd worden. Er werd namelijk best vaak om een visitekaartje gevraagd, terwijl ik dit niet had verwacht. In een tijd van digitalisering zou je verwachten dat de visitekaartjes passé zouden worden en dat is bij sommigen wellicht ook zo. Maar ik kreeg vaak genoeg de vraag waardoor ik ze dus ging ontwerpen. Na iets meer dan een jaar vond ik de kaartjes niet meer up to date dus besloot ik nieuwe te maken.

Ik had ondertussen ook een nieuw logo en nieuw uiterlijk op de blog, plus ik bedacht me dat mijn oude visitekaartje eigenlijk zijn doel miste. Want wat wil je bereiken met je visitekaartje? Ik wil graag dat mijn visitekaartje een indruk geeft van waar mijn blog over gaat en dat mensen bij het zien van het kaartje weten van wie hij is. Wanneer je aan het eind van een dag zo’n 20 kaartjes in je tas hebt zitten dan weet je doorgaans echt niet meer bij welk gezicht hij hoort. Of er moet een foto van jezelf op staan.. En dat is dus precies wat er ook op mijn nieuwe kaartje staat. Een foto van mezelf, zodat mensen naderhand nog weten ‘oh ja, dat was zij!’.

Ontwerpen van het visitekaartje

Ik heb het kaartje helemaal zelf ontworpen met behulp van de online editor op fotofabriek. Dat is een website die gespecialiseerd is in fotoproducten met je eigen foto’s. Je kunt er naast visitekaartjes ook fotoboeken maken (die overigens door de AvroTros als beste getest zijn), wanddecoratie en nog veel meer. Maar goed, de online editor is echt enorm makkelijk in gebruik. Zo kun je ervoor kiezen om een thema te gebruiken die zij in hun bestand hebben, dat zijn er niet zo super veel en de thema’s zijn heel simpel. Maar soms heb je meer niet nodig. Daarnaast hebben ze ook allerlei clipart die je kunt inzetten, bijvoorbeeld ballonnen wanneer je een webshop in feestartikelen hebt.

Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om je eigen foto’s en tekst erop te zetten. Je kunt zoveel foto’s gebruiken die je wilt, maar moet wel rekening houden met de kwaliteit. Ook dat geeft de editor aan, wanneer een foto niet op zijn best eruit komt geven ze een melding. Qua tekst kun je verschillende lettertypes kiezen, verschillende kleuren, achtergrond, schuin, vet gedrukt of onderstreept en zo heb je nog veel meer opties. Er is overigens ook een offline software, maar die heb ik niet gebruikt dus daar kan ik je niets over vertellen.

IMG_9630

De keuzes die ik maakte

Ik heb er heel bewust voor gekozen om op de voorkant zowel het logo te plaatsen als een aantal foto’s. Qua logo gebruikte ik precies dezelfde als de header van mijn blog, dus ook met de ondertitel. De ondertitel geeft al een klein beetje weer om wat voor een blog het gaat. Verder koos ik dus ook voor foto’s omdat deze ook deels weergeven wat de onderwerpen zijn, maar ook omdat ik gewoon van foto’s houd. Zonder foto’s ontbreekt er gewoon iets.

Op de achterkant besloot ik, zoals eerder genoemd, om een foto van mezelf erop te zetten. Nu was deze keuze bewust maar wel onverwacht en ik had eigenlijk geen mooie recente foto van mezelf. Daarom koos ik ervoor om een foto te gebruiken die tijdens mijn huwelijksreis gemaakt is. Dit is inmiddels bijna 3 jaar geleden, maar ik begin weer een beetje op die persoon te lijken. Daarnaast heb ik de website vermeld (uiteraard haha) en mijn emailadres. Ik heb er overigens niet mijn social media accounts vermeld, maar wel erbij gezet dat ik daar te vinden ben. Omdat ik het kaartje te leeg vond en ik ook wel van de ’teksten’ ben (goh dat is gek als blogger/tekstschrijver) besloot ik om er ook mijn eigen quote op te zetten die ik als handtekening onder elke email zet.

“Het gras is zo groen als jij het maakt. Maai je het gras, geef je het genoeg zon en water, dan zal het groener dan ooit zijn!”

Ik heb geen adres of telefoonnummer vermeld omdat ik niet wil dat zomaar iedereen deze gegevens heeft.

IMG_9626

Ik ben heel tevreden over zowel de service als het eindresultaat van het kaartje. Het ziet er een stuk frisser en mooier uit dan de vorige en ik kan er voorlopig weer tegenaan!

Wat vind je van mijn nieuwe visitekaartje? En gebruik jij visitekaartjes?

testafbeelding

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

29 reacties

 1. Geertje - Stay At Home Mama op 16 mei 2016 om 07:59

  Ze zijn leuk!

 2. MARIJKE op 16 mei 2016 om 08:25

  Zien er heel leuk uit!

 3. Astrid op 16 mei 2016 om 09:09

  Ik vind de onderste rij foto’s heel leuk! Zelf zou ik wel mijn mobiele telefoon nummer erbij zetten, vooral omdat je soms interessante gesprekken hebt, en een telefoontje dan een stuk persoonlijker is, dan het zoveelste email adres 😉 Maar ik snap je keuze. Mijn thuis adres zou ik er ook nooit op zetten, die kunnen mensen krijgen na een goed gesprek. Geen algemene info zeg maar

  • Nicole op 16 mei 2016 om 10:38

   Ja het telefoonnummer heb ik om 2 redenen niet vermeld: het is privé en soms geef ik ook een kaartje aan bepaalde contacten die deze niet hoeven te hebben, plus ik woon in een dorp met slecht bereik. Dus 9 vd 10 keer krijgen ze mn voicemail. Wat natuurlijk niet representatief is.

 4. Monique op 16 mei 2016 om 09:20

  Wat zijn ze mooi geworden! En wat een slimme keuzes heb je gemaakt. Ik ben ook wel toe aan nieuwe kaartjes. Op de mijne staat niet veel meer dan mijn logo en contactgegevens. Een foto van jezelf erop is super slim, die ga ik onthouden 🙂

  • Nicole op 17 mei 2016 om 08:07

   Ah dank je! Ja vond het zelf ook slim bedacht ?

 5. Simone op 16 mei 2016 om 09:45

  Mooi kaartje heb je gemaakt. Ik denk dat de foto erop wel slim is inderdaad.

 6. Nicole op 16 mei 2016 om 09:50

  Wat Een vrolijkheid!

 7. Eline op 16 mei 2016 om 09:51

  Heel erg mooi, ook leuk zo met die quote en foto’s!

 8. Lisa op 16 mei 2016 om 11:15

  Wat een mooie visitekaartjes, zijn heel leuk geworden! Mooi ook met die foto’s zo. En heel toevallig, want ik bedacht me van de week dat ik graag ook eigen visitekaartjes zou willen. Ik ga eens een kijkje nemen op de site! Oh en zou je je adresgegevens willen mailen naar lisahelder@msn.com, dan krijg je binnenkort zomaar iets liefs in de brievenbus!

  • Nicole op 17 mei 2016 om 08:08

   Zal ik doen! Bedankt voor je lieve reactie.

 9. Anita op 16 mei 2016 om 11:20

  Mooie kaartjes en fotofabriek levert inderdaad goede kwaliteit. Ik ben ook voorstander van een foto en zonder adres en telefoonnummer.

 10. Jodi - liefthuis op 16 mei 2016 om 11:27

  Mooi hoor, ziet er echt top uit.

 11. maai op 16 mei 2016 om 12:14

  Leuk. Echt heel mooi geworden, stijlvol. Ik wil eerst eens nadenken over logo en stijl van mijn blog voordat ik aan visitekaartjes begin. Moet zeggen dat ik er ook nog nooit om ben gevraagd dus heb nog niet veel haast. Ik kom ook nooit op persdienst en dergelijke, dat zal het zijn. Maar het is wel professioneel zeg 😉 Leuk

  • Nicole op 17 mei 2016 om 08:09

   Ja het logo is wel belangrijk. Al verandert dat bij mij nog wel eens haha..

 12. Marguerita op 16 mei 2016 om 13:09

  Mooi kaartje is het geworden! Ik heb nog steeds geen kaartjes, maar dat staat nog wel op de wishlist. Erg leuk met die fotootjes erop

 13. janske op 16 mei 2016 om 13:11

  Erg mooi! Staat ook op mijn to-do lijstje!

 14. Mendy op 16 mei 2016 om 14:34

  Mooi geworden, ik wil ook graag visite kaartjes maken. Eerst maar logo maken

 15. Maike op 16 mei 2016 om 15:46

  Mooi geworden zeg! Ik moet zelf ook maar eens visitekaartjes gaan maken. Had ook gedacht dat ik ze niet nodig zou hebben, maar het is toch wel heel handig.

 16. Annemae op 16 mei 2016 om 19:12

  Wat een mooie kaartjes! Zien er heel clean en strak uit. Past goed bij je!

 17. Josan op 16 mei 2016 om 19:14

  Leuke kaartjes Nicole, de frisse clean cut lay-out viel mij meteen al op.

 18. Marushi op 16 mei 2016 om 20:00

  Ziet er leuk uit! Ik heb zelf nog geen visitekaartje, misschien in de toekomst. -x-

 19. Liess op 17 mei 2016 om 12:02

  Wat een leuke!!
  Ik heb ze niet echt nodig, nooit iets met pers ofzo, maar is zeker een website om te onthouden mocht ik ze ooit nodig hebben.

 20. MetMirjam op 18 mei 2016 om 08:13

  Ze zien er goed uit zeg! En helemaal eigen door de foto’s en ook duidelijk en strak – goede combi!

 21. Nanka op 25 mei 2016 om 12:29

  Die zijn er mooi uit. Ik moet ook nog nieuwe dus ik zal er ook eens rond gaan kijken.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje