Mijn nieuwe beste vriend: de kruimeldief

Met twee kleine kinderen in huis (en twee grote honden) begrijp je vast dat ik met veel regelmaat de stofzuiger tevoorschijn tover. Voor stukjes eten die onze dreumes op de grond gooit tot hagelslag die van de boterham valt. Ik stofzuig onze benedenverdieping dagelijks in verband met de hondenharen. En pak de stofzuiger dus nog vaker voor alle kruimels en viezigheden. Tijd voor een oplossing!

Een tijd terug kregen we van mijn oma al een kruimeldief, hartstikke lief. Zij gebruikte hem niet meer dus kreeg hij een tweede leven in ons huishouden. Echter niet voor lang. Er zat vrijwel geen power in dat apparaat, het mondstuk was niet erg handig en al snel verdween hij in de kelderkast. Dan maar weer met de stofzuiger. Totdat ik de vraag kreeg van Coolblue of ik een kruimeldief wilde reviewen. En dan niet zomaar een kruimeldief. Nee de Black & Decker DVJ325BFSP-QW.

kruimeldief Black + Decker

Bol AlgemeenBol Algemeen

Over de Black & Decker kruimeldief

Volgens de productbeschrijving van Coolblue is de Black & Decker DVJ325BFSP-QW een krachtige kruimelzuiger waarmee je snel korte metten maakt met kruimels, stofwolken en dierenharen. Hij wordt geleverd met een speciaal opzetstuk waarmee je dierenharen van je stoffen bank kunt zuigen. Verder kun je met de uittrekbare zuigmond ook de kieren en hoeken makkelijk schoon maken. Het filter verspreid een frisse geur tijdens het opzuigen en met een volle accu kun je 15 minuten schoonmaken. Het apparaat geeft, heel handig, een seintje wanneer het tijd is om het filter leeg te maken of wanneer de accu opgeladen moet worden.

Verder weegt de kruimeldief slechts 1,3 kg. Lekker licht dus.

De voordelen van deze kruimeldief

Wij hebben geen stoffen bank dus konden het opzetstuk niet helemaal goed uittesten. Wel heb ik hem getest op ons vloerkleed. Een klein stukje dan, want onze honden hebben zulke lange haren.. En dit werkte ook best fijn. Al is hij daar natuurlijk niet voor bedoeld en kun je hem beter gebruiken waar hij echt voor bedoeld is. Een stoffen bank.

Wat we enorm fijn vinden aan deze kruimeldief is zijn power. Hij heeft twee standen en eigenlijk hoeven we de hoogste stand niet eens te gebruiken. Binnen no time hebben we alle kruimels en stukjes brood opgezogen. Ik gebruik hem ook voor de hoeken en kieren in onze bank. Dat zijn plekken waar je niet makkelijk bij komt en snel vergeet bij het schoonmaken. Doordat je de zuigmond langer kunt maken kun je nu makkelijk overal bij. Dat voelt een stuk hygiënischer.

Black & Decker DVJ325BFSP-QW kruimeldief

Verder kun je het filter dus heel makkelijk schoonmaken. Wat je vaak ziet bij filters is dat je ze wel kunt legen maar echt schoon worden ze niet. Dit filter kun je met een sopje echt goed reinigen en dan is hij weer helemaal klaar voor gebruik.

De nadelen van deze kruimeldief

Er zitten geen opberg mogelijkheden van de hulpstukken bij. Vooral voor het kleine mondstukje wat erbij zit had ik dat wel fijn gevonden. Deze raak je snel kwijt. Verder maakt het apparaat enorm veel lawaai. Dat vind ik wel een nadeel.

Als laatste vind ik de zes uur oplaadtijd voor slechts 15 minuten gebruik ook best veel. Natuurlijk kun je hem ’s nachts opladen, maar dan zit hij weer veel te lang aangesloten. Dat vind ik dan ook weer geen prettig idee.

Onze conclusie

In het begin vond ik de kruimeldief eigenlijk helemaal niet handig. Want telkens als ik wat hondenharen opzoog dan zat hij vol en kon ik hem weer leegmaken. Totdat ik me besefte dat ik hem daar helemaal niet voor gebruiken. De hondenharen zijn voor de stofzuiger (of de bezem) en juist alle kruimels, alle hoekjes en gaatjes zijn voor de kruimeldief.

Dusterbuster black + decker kruimeldief

Toen ik dat eenmaal besefte begon ik hem steeds vaker te gebruiken. En ik kan je zeggen, 15 minuten duren dan lang hoor. Want je gebruikt hem niet 15 minuten na elkaar. Nee je pakt hem telkens voor een klein klusje. Wanneer je dreumes bijvoorbeeld met rozijntjes aan het strooien is. Of opeens geen zin meer heeft in zijn appel en de stukjes op de grond gooit.

Deze fijne kruimeldief van Black & Decker kun je kopen bij Coolblue.
Advertisement