Mijn meest bijzondere kerstmoment (blogserie)

Het is december en dat betekent dat de feestmaand eindelijk is aangebroken. De maand waarin zowel Sinterklaas als Kerst wordt gevierd door vele mensen. Waaronder wij. Omdat ik erg uitkijk naar deze fijne dagen start ik een kleine blogserie waarin ik de mooiste en/of meest bijzondere kerstmomenten van anderen deel. En natuurlijk start ik dan met mijn eigen meest bijzondere kerstmoment.

Zonder af te doen aan andere mooie momenten trouwens hoor. Want ik heb een aantal hele fijne kerstdagen gehad. Dan denk ik bijvoorbeeld aan die ene kerst dat ik met mijn ouders en broertje rondtoerde door Spanje met een camper. Of aan die ene kerst dat we in een center parcs huisje zaten. Maar de mooiste – en eigenlijk meest bijzondere kerst – was kerst 2009. Het jaar dat ik kerst vierde op Aruba.

Verhuizen naar Aruba

In oktober 2009 verhuisde ik naar Aruba. In mijn eentje. Super spannend natuurlijk, maar al vanaf dag 1 werd ik opgenomen door alle buurtjes die ik had en het was eigenlijk een groot feest. Toch had ik behoorlijk last van heimwee naarmate kerst dichterbij kwam. Zo erg zelfs dat mijn vader eigenlijk mijn broertje naar me toe wilde sturen zodat ik me wellicht niet meer ‘alleen’ voelde. Dat kwam doordat kerst voor ons erg dubbel is, gezien mijn opa met kerst is gestorven. Kerst staat voor mij dus echt in het teken van familie en ik wilde bij mijn familie zijn. Het hielp ook niet echt dat veel buurtjes allerlei familieleden op bezoek kregen in de weken ervoor.

Kerst zonder familie maar met lieve vrienden

Uiteindelijk is mijn broertje niet gekomen want de tickets waren wel erg duur. Plus hij zou al samen met mijn ouders in mei 2010 komen. Geen kerst met familie dus, maar wel kerst met lieve vrienden. Want dat waren mijn buren in die paar maanden wel geworden, fijne vrienden. Omdat de meesten van ons zonder familie zouden zijn met kerst bedachten we een geweldig programma met kerst. Ook kochten we een kerstboom (die na een paar dagen bruin was in plaats van groen haha) en versierden we onze binnentuin.

Lees ook: Kerst vieren in het buitenland

Eerste kerstdag

Op eerste kerstdag hadden wij een kerstmaaltijd in onze binnentuin. Dat klinkt anders dan het is, want het was geen tuin die binnen was hoor, maar in het midden van al onze appartementjes. We zetten een heleboel tafels aan elkaar waardoor hij meterslang was. Daar konden we mooi met zijn allen aan zitten. De tafels werden mooi opgedekt en iedereen had wel een bijdrage qua lekkers voor op tafel. Ook doften we ons allemaal netjes op zodat het echt als sjiek kerstdiner voelde. Uiteraard draaiden we kerstmuziek en ging er ook liters drank doorheen. Als afsluiting keken we ook nog een kerstfilm met een projector die op de wand van de huisjes scheen. Wat een geweldige avond was dat!

kerst op aruba

Tweede kerstdag

Eerste kerstdag was al vrij bijzonder, maar tweede kerstdag was echt het allermooiste. En vooral legendarisch. Want TJ Tiesto, op dat moment de nummer één DJ van de wereld, kwam met zijn show naar Aruba toe. Op tweede kerstdag gaf hij een fantastische show op een groot podium OP HET STRAND. En wij waren er uiteraard bij! Dit feest was in mijn ogen ook een van de mooiste feesten waar ik ben geweest. Met onze voeten in het zand heerlijk dansen op geweldige muziek. Fijn met alle vrienden bij elkaar, een lekker drankje erbij, Arubaans hapje.. En alleen maar genieten!

Ja, deze kerst was echt mijn meest bijzondere kerst ooit. Hoe zag jouw meest mooie kerst eruit?