Persoonlijke update: mijn maagproblemen

In april vertelde ik hoe ik met (redelijke) spoed naar het ziekenhuis moest op een zaterdagavond. Het bleek pijn aan mijn maag te zijn en nadat ik Antagel had gekregen en ingenomen nam de pijn gelukkig af. Ik zeg gelukkig want ik kroop gewoon over de grond van de pijn. Voor alle bevallen dames: bedenk je de pijn van de weeën alleen dan in je maag. Ik hoopte dat het bij die ene keer bleef, maar helaas had ik dat geluk niet. Daarom vandaag een update.

In de maand nadat ik die eerste ‘pijnaanval’ had (weet anders even niet hoe het te omschrijven) heb ik het nog minimaal 6x gehad. De ene keer duurde het vrij lang voordat de Antagel zijn werk deed en de pijn wegtrok, een andere keer was het binnen 10 minuten weg. Omdat ik dus gemiddeld 1,5 keer per week zo’n pijnaanval had ging ik toch naar de dokter om te kijken of we nog iets anders konden doen. Want de Antagel werkt wel, maar moet koel staan en is beperkt houdbaar. Ben ik dus van huis en krijg ik een pijnaanval dan ben ik de sjaak. Ik kan dan namelijk echt helemaal niets. Het pijnniveau zit gemiddeld op een 8 dus dan kun je je voorstellen wat het met me doet.

De dokter was het gelukkig met me eens wat betreft de hoeveelheid van de pijnaanvallen en besloot om me medicijnen voor te schrijven die ik dagelijks moet innemen. Puur om te kijken of het zou helpen. De eerste week ging in innemen goed maar daarna vergat ik het. En voor drie weken lang had ik nergens last van. Tot ik weer een hele heftige aanval kreeg en de Antagel na een uur nog niet werkte. De spoedpost werd gebeld en dit keer moest ik ook direct langskomen. Gelukkig trok onderweg de meest erge pijn weg dus besloten we om terug naar huis te gaan. Ze kunnen namelijk niets doen in het ziekenhuis, behalve misschien morfine geven tegen de pijn. Na die dag nam ik de medicatie natuurlijk weer goed in en heb ik nog maar 1x er last van gehad. Deze aanval duurde gelukkig maar erg kort want we waren op vakantie en ik wilde liever niet naar een ziekenhuis in het buitenland.

Wat het nu precies is en wat de oorzaak is dat is nog steeds onbekend. Wel kan het zijn dat het door mijn gewichtsverlies komt. Ik ga in ieder geval binnenkort terug naar de dokter aangezien de medicijnen bijna op zijn en dan hoor ik wel wat zijn plan van aanpak is.

To be continued. 

17 reacties op “Persoonlijke update: mijn maagproblemen

Reageren is niet mogelijk.