Het beste van 2014: mijn leermomenten

Nadat ik de beste gelezen artikelen, mijn pareltjes uit de onlinewereld, mijn moment en mijn hoogtepunten deelde is het nu tijd om ook eens stil te staan bij mijn leermomenten. Afgelopen jaar is natuurlijk een jaar geweest met heel veel struggles en enorm veel dieptepunten. Maar overal heb ik van geleerd of wil ik nog van leren. Dus ook dat wilde ik met jullie delen, niet alleen het positieve maar ook het negatieve.

Mijn leermomenten

Ik ben het waard om hulp te ontvangen. Dit is echter wel mijn valkuil want het is een heel groot verschil om het te weten en om het dan ook nog te geloven. Het zal dan ook een leerpunt voor me blijven en ik zal me er regelmatig aan moeten herinneren. Toch is het wel een leermoment geweest. Dit omdat ik afgelopen jaar zoveel hulp heb moeten ontvangen dat het bijna de gewoonste zaak van de wereld is geworden. Let op, ik zeg bijna.. Want hulp ontvangen blijft een hekel punt. En dan vooral hulp vragen.

Moederinstinct bestaat en ik heb het. Ik heb altijd gedacht dat ik een slechte moeder zou zijn. Dat ik niet zou weten wat ik moet doen en dat ik ook de huiltjes van mijn dochtertje niet zou kunnen onderscheiden. Nu ik echter alweer 10 maanden mezelf mama van Fay kan noemen besef ik me dat ik wel degelijk dat moederinstinct heb en dat ik helemaal geen slechte moeder ben. Uiteraard heb ik wel mijn zwakke momenten, ik ben niet perfect, maar ik weet wanneer mijn dochter me nodig heeft en wat ze nodig heeft.

Familie komt op de eerste plaats. Nu ik zelf moeder ben besef ik me nog veel meer hoe belangrijk familie is. Vriendschappen komen en gaan maar familie blijft. Mijn dochtertje, mijn gezin is ook echt mijn nummer 1. Dat is het belangrijkste wat er is en mensen die dat niet snappen of er niet mee om kunnen gaan die hebben (heel bot gezegd:) pech.

Echte vrienden bestaan. Soms komen er mensen in je leven en die blijven maar een poosje. Dat is niet erg want je ontmoet iedereen voor een reden. Toch zijn er ook mensen die in je leven komen en ook blijven! Zo heb ik een beste vriendin en ondanks dat we elkaar een tijd niet zagen en spraken door persoonlijke redenen konden we het toch weer oppakken. Want dat is ook vriendschap! Niet alleen maar de goede tijden samen maar ook de slechte tijden doorstaan!

Zo zijn er nog wel wat leerpunten geweest maar dit vond ik de belangrijkste van afgelopen jaar.

Wat is het belangrijkste dat jij geleerd hebt in 2014?

6 reacties op “Het beste van 2014: mijn leermomenten

  • Mooi om te lezen, Nicole! Ik kan me persoonlijk helemaal aansluiten bij nummer 1. Dat ik ook mijn grootste leermoment geweest. Ik heb eindelijk de stap naar hulp durven zetten en inderdaad, ik ben het waar. We zijn het waard en dat is best fijn om te beseffen. X

  • Mooie leermomenten! Ik heb geleerd om niet altijd een schild om mij heen te bouwen maar mensen ook echt binnen te laten en mijn emoties te tonen.

  • Heel mooi meid. En ja inderdaad jij bent het waard om hulp te krijgen. Ik heb geleerd dat ik meer kan dan ik zelf denk en dat uit je comfortzone stappen deuren opent.

  • Wat een mooie leermomenten allemaal. Mijn grootste leermoment is denk ik geweest dat ik heb leren loslaten. Zowel mensen als situaties waar ik geen controle over kan uitoefenen.

  • Wat een inzichten! Fijn dat je inziet dat je het waard bent om hulp te ontvangen. Je bescheidenheid siert je maar je bent het zo waard meis. En hoe ik je met Fay zag omgaan toen je bij mij was, was het overduidelijk dat je een hele goede en lieve mama bent, Dikke knuffel topper! X

Reageren is niet mogelijk.