Mijn kleuter: ondernemer in de dop

Onlangs stonden wij met onze zolderraad op een kofferbakmarkt hier in het dorp. Alhoewel ik van te voren bang was dat onze dochter het verschrikkelijk zou vinden om onze spullen te verkopen bleek ze een ondernemer in de dop. Al vanaf het begin af aan beschouwde ze ons marktkraampje als haar “winkel” en deed ze enorm haar best om spullen te verkopen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Ik moet er wel bij zeggen dat ik haar van te voren het een en ander had uitgelegd over wat er ging gebeuren. Want naast wat spullen van onszelf zouden we ook een hoop speelgoed van haar gaan verkopen. Dus ik ben met haar in gesprek gegaan want ondanks dat ze pas vier is denk ik dat ze al best veel begrijpt. Plus op die manier was ze ook nog eens voorbereid op wat er ging komen en snapte ze ook veel meer waarom we het deden.

Winkeltje spelen

Zelf bedacht ze dat we dus winkeltje aan het spelen waren en dan zou zij de kassa wel zijn. Ze vond het super leuk om geld te ontvangen en nog leuker om geld terug te geven. Wanneer iemand dan gepast geld gaf vond ze het jammer dat ze niks mocht terug geven. De waarde van geld is dan ook nog een beetje moeilijk, maar zolang we haar op haar eigen niveau uitlegde hoe of wat was het goed.

Ondernemer in de dop

Onze dochter heeft zowel mijn man als mijzelf laten gloeien van trots die dag. Ze was echt een kleine ondernemer in de dop. Een ware verkoopster. Zo stond ze, met haar handen in de zij, even precies te vertellen wat we allemaal te koop hadden. Ook vroeg ze mensen die bij ons kraampje stonden te kijken wat ze wilden kopen en trok ze klanten aan door haar ontwapenende houding.

Er was zelfs een man die haar zo goed vond qua verkopen dat hij haar zelfs €0,50 gaf zonder daadwerkelijk iets te kopen. Wat was ons meisje trots.. Al vond ze het wel vreemd dat hij echt niks wilde hebben.

Naast het verkopen wilde ze ook bijhouden hoeveel spullen we al verkocht hadden en bleef ze de dingen in ons kraampje maar goed neerzetten zodat anderen het beter konden zien. Echt heel mooi om te zien hoe ze de dingen die ze leert op school en door haar eigen ervaring toepast in het echte leven. Ik zie haar met de dag groeien en ontwikkelen en dat is gewoon prachtig om te zien.

2 reacties op “Mijn kleuter: ondernemer in de dop

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *