Mijn inspiratie

394108_10150606317685977_40531898_n

Ik werd door lieve Anita getagd voor de Blogspiratie tag. Eindelijk, want ik wilde hem al een tijdje invullen maar ik had in mijn hoofd dat ik dan wel getagd wilde zijn. Want dat ‘hoort’ bij tags haha. Bij deze was het dus zo ver en vandaag deel ik met jullie waar ik mijn inspiratie vandaan haal.

Regels blogspiratie tag

 • Link naar deze blogpost
 • Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert
 • Beantwoord alle vragen op jouw manier
 • Nomineer vijf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.

Blogspiratie vragen

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?

Om eerlijk te zijn heb ik altijd wel inspiratie. Ik heb echt een mega lange lijst met allerlei onderwerpen. Echter komt er niet altijd iets uit mijn vingers. Dus ik weet genoeg om over te schrijven maar de woorden willen dan net niet. Er is ook een tijd geweest dat ik dus echt volop vooruit aan het schrijven was en dat gebeurd me nu niet zoveel meer..

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?

Vroeger voelde ik me gehaast, ongeduldig en raakte ik gefrustreerd. Want ik wilde perse op dat moment iets typen want er moest en zou een artikel online komen. Nu voel ik me veel vrijer, ik leg mijn lat niet meer zo hoog en accepteer het als op dat moment even niets gebeurd. Wel probeer ik het dan bijvoorbeeld een half uur later weer..

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Dat lukt me dus niet. Ik ben moeder en heb dus vrijwel 24/7 een kind om me heen. Ze slaapt niet zoveel en als ze slaapt heb ik 2 dolle honden die dan de aandacht vaak opeisen. Echt focussen lukt me dus amper. Soms doe ik een poging als mijn man thuis is en hij dus de voel kan organiseren. Echter lukt het dan ook vaak niet, het focussen.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?

Ik maak eigenlijk niet echt gebruik van een techniek. Heel soms maak ik wel eens een woordveld, maar ik put vooral uit eigen ervaring dus de woorden komen wel…

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?

Soms wel, vaak niet. Ik ben iemand die meezingt met muziek en soms zelfs meedanst. Dus als er muziek op staat dan moet het muziek zijn waar ik over schrijf of  anders liever even niet zodat ik me kan focussen…

Waar ontstaan de beste ideeën?

Heel gek: op de wc. En veelal ook in bed hoor, of onder de douche. Juist op plekken waar ik geen pen en papier bij heb haha..

In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Ik vind het heerlijk om in een restaurantje ofzo lekker anoniem te zitten met mijn laptop, een grote kop koffie erbij, mensen kijken en zo nog meer inspiratie op doen. Echter zit ik meestal thuis aan de eettafel haha.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?

Nee. Ik heb wel het blogboek van Kelly in huis, maar ik kijk er maar weinig in. Wel vind ik de tips en do’s en dont’s van Blogqueen en Blogaholic erg fijn.

Welke bloggers inspireren jou?

Dat zijn er veel te veel om op te noemen. Ik waardeer vooral de bloggers die echt voor zichzelf schrijven of juist om anderen te helpen. Ook bloggers die eerlijk durven zijn en niet bang zijn voor taboes.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Ik kan in veel dingen inspiratie vinden. Magazines zoals de Flow!, teksten op Pinterest, nieuwsberichten, mijn dochtertje, dingen die ik tegenkom op straat of gesprekken waar ik dingen van oppik. Inspiratie is overal om ons heen!

Ik wil best iemand taggen maar er zijn al meer dan 100 bloggers die hem ingevuld hebben en nog meer die al getagd zijn, dus laat me weten als je hem ook wilt, dan tag ik je! Bij deze tag ik Cindy!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

10 reacties

 1. Linda op 26 april 2015 om 08:34

  Leuk dat je hem nu ook hebt ingevuld. Die twee websites zijn inderdaad super handig.

 2. Sas op 26 april 2015 om 12:18

  Leuk om te lezen hoe je aan inspiratie komt. Vind het zo leuk dat elke blogger heb weer anders invult.

 3. Anita op 26 april 2015 om 14:43

  Focussen, ja dat is soms idd best lastig. Zelf heb ik er wel eens last van! Mooie invulling, ja als je getagd wordt is het wel het leukste om de tags in te vullen.

 4. Karin op 26 april 2015 om 15:09

  Leuk om dit zo over je te lezen! En dat focussen is echt heeel herkenbaar haha!
  Liefs!

 5. Jess op 26 april 2015 om 16:52

  Wat leuk dat je hem ook hebt ingevuld. Leuk om je antwoorden te lezen. Hier ook flink wat moeite om te focussen met die apen om me heen.

 6. Michelle op 26 april 2015 om 18:21

  Leuk dat je deze tag hebt ingevuld, bij mij staat deze nog op de planning. Lijkt me best lastig om met z’n klein meisje, twee honden, je andere dieren en je huishouden genoeg tijd voor dit soort dingen vrij te maken!

 7. Cindy op 26 april 2015 om 20:24

  Wat leuk, deze tag. Als je wilt mag je mij wel taggen hoor *hint haha*

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 26 april 2015 om 20:40

   Ga ik dat direct doen!! 😉

 8. Sonja op 27 april 2015 om 09:18

  Leuk om te lezen waar jij je inspiratie vandaan haalt!

 9. liefdeskruiden op 4 juni 2020 om 10:52

  Kijk, daar heb je wat aan als inspiratie. Weer wat geleerd!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje